563117ad740b2

چرا باید ماست کپک زده را دور انداخت و آن را مصرف نکرد کپک روی ماست چه عوارضی دارد ؟هرگز ماستی که کپک زده را نگهداری نکنید برخی با جداکردن قسمت کپک زده باقی آن را مصرف می کنند این امر کاملا استباه و سر طانزاست

 یک عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با تاکید بر اینکه مهم‌ترین مساله در پیشگیری از کپک زدن محصولات تخمیری نگهداری آنها در دمای مناسب یخچال است، گفت: «محصولات تخمیری مانند ماست به هیچ‌وجه نباید بیرون از یخچال نگهداری شوند چراکه قرارگرفتن آنها در محیط بیرون از یخچال منجر به ایجاد کپک‌ در این فراورده‌ها خواهد شد.»

دکتر سید امیرمحمد مرتضویان با اشاره به این مساله گفت: «گاها برخی افراد با مشاهده کپک روی ماست قسمت کپک‌زده را جدا می‌کنند درحالی که مصرف چنین ماستی توصیه نمی‌شود چون در صورت ایجاد کپک‌زدگی در ماست، فسادپذیری آن افزایش می‌یابد و طعم و ظاهر و رنگ ماست هم تغییر می‌کند.»

این متخصص علوم و صنایع غذایی در ادامه تاکید کرد که مصرف ماست کپک‌زده به دلیل سمی بودن کپک به هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود و نباید از این مساله غافل بود که با مصرف زیاد چنین ماستی زمینه ابتلا به انواع سرطان‌ها فراهم می‌شود.

مرتضویان در نهایت با بیان اینکه ایجاد کپک در محصولات لبنی نشانه نظارت و کیفیت پایین در تولید محصول لبنی و بهداشت نامناسب آنهاست، گفت: «از خرید محصولاتی که از استاندارد خوبی برخوردار نیستند بپرهیزید و حتما موادخوراکی موردنیاز خانواده به مقدار لازم خریداری کنید نه بیشتر و فراموش نکنید که مهم‌ترین نکته در پیشگیری از کپک زدن محصولات تخمیری نگهداری آنها در یخچال است و ماست باید در دمایی بین تا 5 تا 7 درجه سانتی‌گرداد نگهداری شود.»