depositphotos_24111833-Genu-varum-genu-valgum---a-physical-legs-deformity-bowing-of-the-leg-in-relation-to-the-thigh

 پرانتزی شدن پاها را تا چه حد باید جدی گرفت و این عارضه چه درمان هایی دارید از چه سنی می توان از بروز آن پیشگیری کرد و توصیه متخصصین در این زمینه چیست برخی شایعات و باورهای رایج در مورد این عارضه وجود دارند که به برخی از آنان دراین مطلب اشاره می کنیم.

به افرادی که مبتلا به زانوی پرانتزی هستند توصیه می‌شود به هیچ عنوان دچار چاقی و اضافه وزن نشوند چراکه ابتلا به اضافه وزن در آنها منجر به تشدید بیماری شان می‌شود.

دختری 20 ساله هستم و یکی از زانوهایم پرانتزی است. زمانی که به پزشک متخصص برای درمان مراجعه کردم او با معاینه و عکس تشخیص داد که نیازی به جراحی نیست اما اغلب افراد به من می‌گویند زانوی پرانتزی با افزایش سن تشدید می‌شود و بهترین راه حل برای درمان آن، عمل جراحی در سنین کم است. می‌خواستم بدانم که آیا این باور درست است و آیا من باید عمل جراحی شوم؟

 دکتر محمد غیلیان- متخصص ارتوپدی در پاسخ به این سئوال نوشت:خیر این باور غلط است. در حالت عادی زمانی که افراد در حالت ایستاده زانوهای خود را به هم می‌چسبانند زانوهایشان با یکدیگر کمی فاصله دارد. هنگامی که فاصله زانوهای افراد بیش از حد معمول است فرد به احتمال زیاد به زانوی پرانتزی دچار شده است.

به طور معمول ابتلا به زانوی پرانتزی با افزایش سن تشدید نمی‌شود اما در صورتی که فرد در سنین بالا مبتلا به آرتروز شود ممکن است بیماری اش تشدید شود بنابراین به صورت کلی احتمال ابتلا به ساییدگی زانو (آرتروز) در افرادی که زانوی پرانتزی دارند بیشتر از دیگران است اما به صورت عادی هیچگاه زانوی پرانتزی با افزایش سن تشدید نمی‌شود.

پزشکان متخصص نیز با معاینه افراد و مشاهده زاویه زانو تصمیم به جراحی می‌گیرند اما در اکثر مواقع این افراد نیاز به جراحی ندارند. به افرادی که مبتلا به زانوی پرانتزی هستند توصیه می‌شود به هیچ عنوان دچار چاقی و اضافه وزن نشوند چراکه ابتلا به اضافه وزن در آنها منجر به تشدید بیماری شان می‌شود. افراد بهتر است در صورت مشکوک شدن به ابتلای این بیماری به پزشک متخصص مراجعه کنند تا پزشک دستور عمل‌های لازم را به آنها ارائه دهد یا در صورت لزوم تحت عمل جراحی قرار گیرن

روزنامه ایران