وقتی فرزندتان دچار اوتیسم می شود گاها از مشاهده مستقیم به نور چراغ سرباز می زند کارشناسان برای تشخیص زودهنگام عارضه اوتیسم از روی تغییرات مردمک به نتایج جالبی دست یافته اند
کارشناسان بهداشتی شیوه جدیدی برای تشخیص ابتلای افراد به بیماری اوتیسم کشف کردهاند که در عین دقیق بودن، غیر تهاجمی و بسیار ارزانقیمت است.
گفتنی است، این شیوه تشخیصی استفاده از قلم نوری یا pen light است و تاباندن آن به چشم کودک و بررسی رفلکس تغییرات مردمک چشم کودک که در افراد عادی و سالم با افراد مبتلا به اوتیسم متفاوت است.
بررسی ها نشان میدهند، کارشناسان راستیآزمایی این شیوه تشخیصی را برروی 24کودک داوطلب در رده سنی 10 الی 17ساله که در آنها افراد سالم و مبتلا به اوتیسم وجود داشته اثبات کردهاند.
بر اساس این تحقیق در 70درصد افراد مبتلا به اوتیسم زمان تابش نور بسیار کندتر از افراد عادی به طول میانجامد در صورتی که در افراد سالم این انقباض مردمک در یک بازه زمانی بسیار کوتاهتری رخ میدهد.
تیمی از محققان دانشگاه ایالتی واشنگتن که در این تحقیق حضور داشتهاند و بر روی داوطلبان آزمایش رفلکس نوری را انجام دادهاند، امیدوار هستند این روش ارزان و دقیق بتواند به سرعت مبتلایان به بیماری را شناسایی کند و امکان انجام معالجات درمانی و جلوگیری از بروز آسیبهای اجتماعی در آنها را کاهش دهد.
کارشناسان این کند بودن واکنش چشم را نوعی اختلال و نقص در هماهنگی و تقارن بین اعصاب، چشم و مرکز ارتباطی ساقه مغز میدانند و این توضیح میدهد که چرا افراد مبتلا به اوتیسم دچار مشکل برای برقراری ارتباط چشمی با دیگران و نگاه کردن به اشیاء و حساسیت شدید به نورهای چراغ هستند.
کارشناسان ضعف عملکرد دو رشته عصبی در مغز را عامل مشکلات بینایی در کودکان مبتلا به اوتیسم میدانند.
کارشناسان اهمیت استفاده از شیوه نوین تشخیص را بی نیاز بودن به درک چگونگی رفتار، حرکات و دامنه کلمات کودک میدانند و اعلام کردهاند این شیوه حتی در نوزادان نیز قابل استفاده است و میتوان تا قبل از سن 3 الی 4 سالگی بیماری را در کودک تشخیص داد.
قرار است این شیوه تشخیصی در سال آینده میلادی بر روی گروههای جمعیتی بزرگتری از داوطلبان انجام شود.
باشگاه خبرنگاران جوان