Is-Acid-Reflux-Medication-Causing-Kidney-Failure
مصرف برخی داروها می تواند تاثیرات نامطلوبی بر کارکرد کلیه هایمان بگذارد و  ما بدون آن که از این امر اطلاع داشته باشیم به مصرف آنان ادامه دهیم و دچار اختلالات مزمن کلیوی شویم بهتر است در این زمینه بسیار مراقب باشید

رفلاکس اسید معده و سوزش معده برای مبتلایان عذاب آور است اما نتایج دو مطالعه جدید نشان می دهد داروهایی که برای درمان این ناراحتی ها استفاده می شوند، به کلیه ها آسیب می زنند و خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیه را افزایش می دهند.

  داروهای مورد نظر مهارکننده های پروتون پمپ (proton pump inhibitors) هستند و جزء 10 داروی نخست در فهرست داروهای تجویز شده در آمریکا به شمار می روند.

این داروها با کاهش مقداراسید معده تولید شده توسط غده های جدار معده، موجب برطرف کردن علایم رفلاکس اسید معده، بیماری رفلاکس معده (GERD) و یا زخم معده می شوند.
با وجود این که داروهای یاد شده موجب راحتی بسیاری از مبتلایان می شوند اما نتایج دو مطالعه اخیر نشان می دهند که این داروها خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیه را افزایش می دهد.
در یک مطالعه محققان دانشگاه جانز هاپکینز وضعیت 10 هزار و 482 بزرگسال سالم را از سال 1996 تا 2011 مورد پیگیری قرار دادند.

محققان بعد از در نظر گرفتن تفاوت های اساسی میان افرادی که داروهای مهارکننده های پروتون پمپ مصرف می کردند و افرادی که از این داروها را مصرف نمی کردند، متوجه شدند که احتمال ابتلا به بیماری مزمن کلیه در افرادی که از این داروها مصرف می کردند، 20 تا 50 درصد بیشتر بود.
این نتیجه در مطالعه دیگری نیز که وضعیت 240 هزار بیمار را در فاصله زمانی میان سال های 2014 – 1997 مورد پیگیری قرار داده بود، تکرار شد.

در عین حال، محققان متذکر شدند که در هر دو مطالعه، افزایش خطر ابتلا به بیماری کلیه در افرادی که برای مهار اسید معده خود از داروهایی موسوم به مسدود کننده های ( H2-blockers) مصرف می کردند، مشاهده نشد.

بیماری مزمن کلیه را می توان با ایجاد تغییراتی در شیوه زندگی و با مصرف دارو درمان کرد، اما اگر درمان نشود کلیه ها از کار می افتند و به نارسایی کلیه و دیالیز و یا پیوند کلیه منجر می شود.
گزارش این دو مطالعه در انجمن نفرولوژی کلیه آمریکا که هفته آینده در سن دیه گو برگزار می شود، ارائه می شود.

پایگاه اینترنتی مدیکال نیوز تودی