چای خوردن می تواند فایده های زیادی به بدن شما برساند به خصوص برای مغز انسان بسیار مفید و پرخاصیت است همچنین در زمینه پیشگیری از بروز سرطان نیز بسیار مفید و تاثیرگذار است
اگر به دنبال جانشینی برای نوشیدنی هایی نظیر آب میوه، نوشیدنی های انرژی زا و قهوه باشید و یا به دنبال ماده ای هستید که طعم آب را تغییر دهید، چای سیاه یا سبز گرم یا سرد چیزی است که شما دنبال آن هستید. چای حاوی مواد غذایی قدرتمندی است که منجر به تقویت سلامتی می گردند و در رنگ ها و طعم های متنوع عرضه می شود.
اخیرا، برخی از مزایای چای سبز توسط رسانه ها مورد تاکید قرار گرفته اند اما چیزی که بسیاری از ما از آن بی خبریم این است که ضرورتی وجود ندارد که خود را به چای سبز محدود کنید تا بتوانید از آنها بهره مند شوید.
زیرا صرف نظر از رنگ، تمام چای ها دارای مواد مغذی نظیر پلی فنول ها و مولکول های کاتکین با ترکیب و میزان مختلف می باشند. در واقع بهترین روش استفاده از همه آنها بوده و یا حتی می توانید آنها را ترکیب کنید. در اینجا به سه مورد از خاصیت های چای خواهیم پرداخت:
چای تقویت کننده مغز می باشد
برخلاف قهوه و سایر نوشیدنی های انرژی زا، چای نه تنها منجر به راحت تر بیدار شدن در صبح می شود بلکه تقویت کننده مغز نیز می باشد. چای از مغز شما محافظت می کند. چای حاوی کافئین کمتری در مقایسه با قهوه می باشد و در نتیجه مصرف زیاد آن نیز منجر به انرژی بالا در طول روز می گردد. چای دارای ال ـ تئانین است که دارای تاثیر آنتی آنکسیولیتیک بوده و کافئین شما را در طول روز در سطح بالایی نگه می دارد.
محققین بدین نتیجه رسیده اند که چای میزان انتقال دهنده عصبی استیل کولین را نیز افزایش می دهد و مانع از تجزیه آن توسط آنزیم های موجود در مغز می گردند. این یکی از فواید اصلی چای محسوب می شود زیرا استیل کولین یکی از انتقال دهنده های اصلی می باشد که مغر را نیز تقویت می کند. به طور خلاصه می توان گفت که چای منجر به باهوش تر بودن می گردد.
اما این فقط یکی از ویژگی های آن می باشد زیرا محققین با استفاده از MRI به این نتیجه رسیده اند که جریان خون در بخش هایی از مغز وظایفی نظیر درک، حافظه و منطق را بر عهده دارد و منجر به افزایش استفاده از اکسیژن و مواد غذایی می گردد.
بسیاری از تحقیقات نیز حاکی از این هستند که چای دارای ویژگی های آنتی اکسیدانی می باشد و در نتیجه از بروز بیماری هایی نظیر آلزایمر، پارکینسون و صدمه به مغز پیشگیری می کند.
چای با سرطان مقابله می کند
بسیاری از تحقیقات نشان داده اند که چای از سرطان پیشگیری می کند. تحقیقات بر روی سرطان های سینه، مثانه، تخمدان، روده بزرگ، پروستات، پوست و معده نشان داده اند که چای مانع از تشکیل سلول های سرطانی می شود و حتی در برخی شرایط می تواند آنها را نابود کند.
مواد غذایی پلی فنول موجود در چای از جمله آنتی اکسیدان های قوی می باشند که رادیکال های آزاد را خنثی کرده و می توانند مانع از سرطان و سایر بیماری های خطرناک گردند.
یکی از این آنتی اکسیدان ها EGCG نام دارد که مانع از تومور شده و در نتیجه رشد سلول های سرطانی را متوقف می کند.
عجیب نیست که بسیاری از کشورها نظیر ژاپن کمترین میزان سرطان را دارند.
چای شما را لاغر می کند
چای یک نوشیدنی کم کالری می باشد و 12 اونس از آن فقط حاوی 3 کالری می باشد. یکی از مهم ترین مواردی که منجر به افزایش چربی و چاقی می شود استفاده از نوشیدنی های شیرین می باشد. برای مثال نوشیدن 12 اونس نوشابه حاوی 140 کالری و نوشیدن آب پرتقال دارای 160 کالری می باشد و اگر روزانه یک بار از آنها استفاده کنید هر هفته 1 پوند به وزن خود می افزایید. بنابراین همواره باید به میزان کالری نوشیدنی های خود توجه داشته باشید.
متاسفانه، انواع کم کالری این محصولات نیز دارای سوکرالوز بوده و دارای تاثیرات منفی بر روی مغز می باشند و در نتیجه جایگزین مناسبی به شمار نمی روند.
از سوی دیگر، چای میزان متابولیسم شما را افزایش داده و مصرف انرژی شما را تنظیم می کند. چای همچنین حساسیت بدن به انسولین را افزایش می دهد که یکی از مهم ترین عوامل در فرم دهی به بدن می باشد. در صورتی که حساسیت بدن به انسولین کمتر باشد، بدن چربی بیشتری را در خود ذخیره می کند و در صورتی که میزان حساسیت بالا باشد منجر به ایجاد عضله می گردد. انسولین یکی از موارد ضروری در کاهش وزن می باشد. در نتیجه چای یکی از بهترین نوشیدنی ها برای افرادی است که قصد دارند وزن خود را کاهش دهند.
222
9صبح