56370c3f1de08

دوران بارداری یکی از حساس ترین دوران ها برای مادران است که میل به غذاخوردن در آنان دست خودشان نیست و نمی توانند از رژیم و یا برنامه غذایی خاصی پیروی کنند آن ها ناچارند طبق ویارشان بخورند و بیاشامند!

یکی از سؤالات متداول مادران باردار یا اطرافیان وی، نحوه مدیریت رژیم غذایی مادر در طول دوران بارداری است.

 یک جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی  با بیان اینکه زمان دقیقی برای آغاز دوره ویار نمی‌توان در نظر گرفت، گفت: «مدت این دوره که در انسان‌های مختلف متفاوت است، معمولاً از ماه دوم حاملگی و هفته هفتم و هشتم آغاز و تا هفته چهاردهم و پانزدهم ادامه می‌یابد.»

سیده شاهد شعاری ادامه داد: «اما در عین حال مادرانی وجود دارند که تا پایان دوره بارداری ویار دارند. در برخی نیز ویار از بین می‌رود، اما مجدداً آغاز می‌شود. چراکه قانون خاصی برای آن وجود نداشته و بیشتر به هورمون‌های حاملگی بستگی دارد.» وی اضافه کرد:‌ «به طور کلی در طول دوره ویار بهتر این است که مادر هرچه تمایل دارد مصرف کند و اطرافیان اصراری نکنند که وی از یک رژیم خاص پیروی کند. چراکه همین اصرار کردن بر مصرف مواد خاص توسط اطرافیان موجب افزایش ویار مادر باردار می‌شود. اما در این دوره معمولاً مصرف میوه، مصرف ماست و ماست و خیار خوب است. اگر مادر تمام توصیه‌های تغذیه‌ای را به موقع به اجرا گذاشت اما ویار او افزایش پیدا کرد، اینجاست که از راهکارهای درمانی و دارویی استفاده می‌کنیم.»

شعاری با تاکیدبر اینکه رژیم‌های غذایی خشک در ویار بهتر تحمل می‌شوند، تصریح کرد: «از آنجاکه غذاهای آبکی سبب افزایش ویار می‌شود، رژیم‌هایی نظیر نان، بیسکویت، آجیل، خرما و هر ماده غذایی که خشک باشد توصیه می‌شود. اگر هم مادر قصد مصرف مایعات داشت، بهتر است از مایعات خنک نظیر آبمیوه استفاده کند.»

این کارشناس با اشاره به اینکه مصرف چای، سوپ و آش به هیچ عنوان برای مادر باردار توصیه نمی‌شود، خاطرنشان کرد: «البته به طور استثناء ممکن است که خانم باردار بگوید که قادر به تحمل آش است، اما به طور طبیعی در دوران ویار مصرف مواد خشک بهتر تحمل می‌شود.

در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری سلامانه