چه مواد غذایی آهن بیشتری دارند و می توانند به بدنمان آهن زیادی برسانند و کم خونی را درمان کنند کافیست مقداری ویتامین Cرا در کنار غذای آهن دار مصرف کنید تا بدنتان مقدار بیشتری آهن جذب کند
سید مرتضی صفوی، متخصص تغذیه با بیان اینکه اغلب کم خونیها ناشی از فقر آهن خون میباشد گفت: بیش از 90 درصد کمخونیها مرتبط با کمبود آهن در خون است و تعداد کمی از کمخونیها نیز در رابطه با کمبود B12 و اسیدفولیک خون و جود انگل است.
وی با اشاره به مواد غذایی که باعث کاهش کم خونی در بدن میشود افزود: گوشت قرمز، مغزها مانند مغز پسته، بادام، گردو و غلات کامل مثل نان سبوسدار از جمله مواد غذایی هستند که در کاهش کمخونی مؤثرند.
دکتر صفوی در ادامه افزود: البته با توجه به اینکه ویتامین C ، جذب آهن را بالا میبرد، به افراد کمخونی توصیه میشود به طور مثال به همراه غذا یک لیوان آب پرتقال می کنند.
این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: سال 1384 اجباری شدن طرح کشوری با افزودن آهن و اسید فولیک به آرد نان کم خونیهای فقر آهن از 40 درصد به زیر 10 درصد رسیده است.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی و مدیرعامل شهرک صنعتی سلامتی اصفهان در پایان در رابطه با شیوع کمخونی گفت: اغلب خانمهای باردار و شیرده و دختران نوجوان به دلیل مسائل فیزیولوژیک ماهانه و نوزادان و کودکان بیشتر از دیگر افشار جامعه دچار کمخونی میشوند./
باشگاه خبرنگاران جوان