برای شروع تغذیه کمکی کودک از چه سنی باید شروع کرد و با چه پیش زمینه هایی باید آن را آغاز نمود والدین چه نکاتی را در این زمینه باید به یاد داشته باشند و از دادن چه خوراکی هایی به اطفال زیر دوسال پرهیز کنند
مادران میتوانند مواد غذایی کودک خود را با فرنی آرد برنج شروع کنند. مواد غذایی کمکی کودک باید سالم، مقوی و حاوی کالری مناسب باشد.
فرزندی۸ ماهه دارم. وزنش در هنگام تولد کمتر از 3 کیلو بود. در 6 ماهگی علاوه بر شیر مادر به او غذای کمکی هم دادم. با گذشت یک ماه نه تنها افزایش وزن نداشته بلکه کاهش وزن هم داشته است. هر روز برای او سرلاک، سوپ، حریره بادام و یک روز در میان زرده تخم مرغ درست میکنم ولی به وزنش اضافه نشده است. میخواستم بدانم علت عدم وزنگیری پسرم چیست. لازم است بگویم که فرزندم هنوز دندان هم درنیاورده آیا این مسأله نگرانکننده نیست؟ لطفاً راهنمایی کنید.
دکتر رویا طاهره تفتی- متخصص کودکان در پاسخ به این سئوال نوشت:تغذیه کمکی به معنی افزایش مواد غذایی روزانه کودک به همراه شیر مادر است. بدن اغلب نوزادان در پایان شش ماهگی به مصرف برخی از مواد غذایی نیاز دارد بنابراین پایان 6 ماهگی بهترین زمان برای شروع غذای کمکی برای کودکان است. مادران میتوانند مواد غذایی کودک خود را با فرنی آرد برنج شروع کنند. مواد غذایی کمکی کودک باید سالم، مقوی و حاوی کالری مناسب باشد.
با توجه به کاهش سرعت رشد کودک شما از زمان شروع غذای کمکی احتمال اینکه علت کاهش رشد او مصرف غذاهای کمکیاش باشد زیاد است اما توصیه میشود برای تنظیم نوع موادغذایی کودک به پزشک متخصص کودکان مراجعه شود در مورد دندان هم هنوز دیر نشده است.
لازم نیست نگران باشید تا 9 ماهگی میتوانید صبر کنید اگر باز هم دندانهای فرزندتان رشد نکرد به پزشک متخصص کودکان مراجعه کنید تا او شما را راهنمایی کند. توصیه میشود برای سلامت بیشتر فرزند خود ابتدا او را با شیر خود تغذیه کنید سپس از غذای کمکی استفاده کنید.