درد پایین کمرتان را بهتر است در مراحل اولیه درمان کنید و مراقبت های لازم برای پیشگیری از شدت یافتن آن را در پیش بگیرید وگرنه در پی ادامه دارشدن و شدت یافتن می تواند منجر به التهاب و یا پارگی دیسک کمرتان شود که این عارضه به سادگی رفع نخواهد شد!
رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی ایران با تشریح مهمترین نشانه پارگی دیسک کمر، درباره آسیبهای زانویی برای رانندگان گفت: رانندگان خودروهای شاسی بلند به دلیل شرایط قرار گرفتن بهتر پای آنان و رعایت صافی زانو کمتر بیماری زانو میگیرند.
اسماعیل ابراهیمی تکامجانی درباره آسیب های زانویی برای رانندگان عنوان کرد: بیشترین آسیبها برای رانندگان در زمانی است که به مدت زیادی باید پدالهای خودور مورد استفاده قرار گیرد زیرا پا و متعاقب ان زانوها تحرک کمتر و صاف نیستند بطوریکه فضای داخلی خودروهای شاسیبلند عوارض کمتری برای زانوی رانندگان آن ایجاد میکند.
رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی ایران آسیبهای زانویی برای هندل زدن موتورسیکلت سوارها را کمتر از رانندگان خودرو عنوان کرد و گفت: این به آن دلیل است که رانندگان زمان بیشتری را باید پدالهای خودرو را جا به جا کنند.
ابراهیمی تکامجانی ادامه داد: بنابراین نخستین نرمی غضروف نشانه اولین گام برای ابتلا به آرتروز است، کما اینکه قابل درمان نیز است، ولی با این وجود افراد باید دقت کنند که نشستن زیاد حتماً برای آنان مشکل ایجاد میکند، بنابراین زانو باید جا به جا شود و هر چه صافتر باشد فشار کمتری به آن وارد میشود.
وی تصریح کرد: افراد باید دقت کنند که عضلات به صورت مشترک با ستون فقرات درگیر هستند و اگر عضله ای کوتاه شود دیگر اعضا را نیز درگیر خواهد کرد، بنابراین بهترین توصیه صاف بودن زانو و کمر است، یعنی کمر باید گودی لازم را داشته باشد و سَر نیز زیاد رو به جلو نباشد بلکه صاف قرار گیرد، بنابراین هر چه گودی کمر کمتر شود خطر پارگی دیسک نیز تشدید پیدا میکند.
رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی ایران با بیان اینکه مهمترین علت ابتلا به آرتروزها فقر حرکتی یا حرکت نادرست است، گفت: ابتلا به آرتروز مستلزم گذراندن مراحلی است که نرم شدن غضروف گام اول آن است، غضروف عروق ندارد و به راحتی نیز ترمیم نمیشود. وقتی بافت نرم غضروف بافتهای دیگر را تحت تاثیر قرار دهد برای فرد مشکلاتی به وجود میآورد بنابر این توصیه میشود هیچ وضعیتی را بیشتر از 20 دقیقه ادامه ندهید و موقع پیادهروی نیز تغییر وضعیت دهید.
ابراهیمی خاطرنشان کرد: کارمندان و افرادی که مدتهای طولانی مینشینند باید هرازگاهی تغییر وضعیت دهند چرا که یک جا نشستن میتواند موجب نرمی غضروف و آسیب به آن شود، همچنین نشستن طولانی مدت افزایش بار به زانو و مفاصل را به دنبال دارد و بر خلاف آنچه که تصور میشود؛ نشستن خوب نیست و بهتر است افراد حالت ایستاده و تحرک داشته باشند.
تسنیم،