برای تقویت هوش و حافظه تان چه کارهایی لازم است انجام دهید و با چه خوراکی هایی می توان قدرت تمرکز را بالابرد و آن را افزایش داد بهترین و مفیدترین خوراکی ها در این زمینه کدامند؟
بسیاری از ما بر این باوریم که نمیتوان تغییری در عملکرد مغزی ایجاد کرد. به این معنا که هرکس با تواناییهایی به دنیا میآید که تا پایان عمر با همان میزان تواناییها باید زندگی کند. به نوعی تقدیر الهی را برای این مساله در نظر میگیریم که برخی افراد برحسب سرشت و خلقت خود حافظه خوبی دارند و از سوی دیگر فراموشی جزء جداییناپذیر زندگی بعضی دیگر از افراد است و نمیتوان کاری کرد.
اما باید بدانید اینطور نیست. حافظه را هم مانند بسیاری دیگر از تواناییها میتوان تقویت کرد. شما هم میتوانید از شر فراموشیهای گاه و بیگاه خود خلاص شوید. فقط کافی است به نکاتی که دکتر قدیر محمدی، متخصص طب سنتی میگوید توجه داشته باشید.
فراموش نکنی مویز بخوری!
مویز نوعی کشمش است و از جمله مواد غذایی تقویتکننده حافظه به شمار میرود. از گذشته برای تقویت عملکردهای مغزی خصوصا برای کودکان، آنها را به خوردن مویز توصیه میکردهاند. این ماده غذایی مفید میتواند به عنوان یک میانوعده مغذی در نظر گرفته شود. در احادیث و روایات متعددی هم به نقش مویز در تقویت حافظه و جلوگیری از فراموشی اشاره شده است. مویز سرشار از ویتامینهاست و میتواند از بروز بسیاری از بیماریها از جمله آلزایمر پیشگیری کند. اگر میخواهید به داشتن حافظه قوی معروف باشید، مویز را فراموش نکنید.
شربت زعفران برای تمرکز بیشتر
گاهی ضعف حافظه به عملکرد مغز ارتباطی ندارد و به دلیل عدم تمرکز است. به این معنی که فرد حافظه خوبی دارد اما برای به ذهن سپردن موضوعات تمرکز لازم را ندارد. در این موارد میتوان با بهبود تمرکز انتظار داشت که حافظه هم بهبود یابد. تقویت قلب هم میتواند در این مورد موثر باشد. تقویتکندههای قلب مثل زعفران، به، بالنگ و. . . میتوانند بهطور غیر مستقیم بر بهبود حافظه تاثیر داشته باشند. به و بالنگ را میتوان به صورت مربا یا به شکلهای دیگر مثل رب به استفاده کرد. زعفران هم به شکل شربت یا به صورت دمکرده در غذاهای مختلف توصیه میشود.
در مصرف خرما صرفهجویی کنید!
برخی مواد غذایی اگرچه ظاهرا مفید هستند و بارها مصرف آنها توصیه میشود اما مصرف بیش از حد این موادغذایی میتواند اثر مخرب بر حافظه داشته باشد. باید به میزان مصرف این مواد توجه داشته باشیم و از افراط در مصرفشان دوری کنیم.
از جمله این مواد غذایی میتوان به خرما اشاره کرد. خرما از جمله مواد غذایی است که تصور میشود هیچ ضرری ندارد و برخی افراد هر روز آن را مصرف میکنند اما باید این نکته را در نظر داشته باشید که مصرف افراطی خرما میتواند تاثیر منفی بر حافظه داشته باشد. این را هم به یاد داشته باشید که خرمای خشک تاثیر منفی کمتری بر حافظه دارد.
رزماری، سمبل حافظه
اکلیل کوهی یا رزماری به عنوان نماد حافظه و عملکردهای مغزی در نظر گرفته میشود. این گیاه با خاصیت ویژه خود میتواند گردش خون و دستگاه عصبی را تحریک کند. از رزماری علاوه بر خواص درمانی برای برخی بیماریها، میتوان در تقویت حافظه و قوای ذهنی استفاده کرد. برای بهرهگیری از اکلیل کوهی میتوانید آن را با آب بجوشانید و همراه عسل استفاده کنید. مصرف روزانه این گیاه میتواند از ضعف قوای فکری پیشگیری کند.
کندر، اکسیر حافظه
کندر خوراکی گیاهی است که خواص درمانی زیادی دارد، تقویت اعصاب و حافظه هم از جمله این موارد است. تعداد زیادی از احادیث و روایات استفاده از کندر برای تقویت حافظه و جلوگیری از فراموشی را توصیه کردهاند و آن را برای بدن مفید دانستهاند. حتی در برخی متون برای افزایش هوش کودکان نیز به مصرف کندر اشاره شده است. اما نقش کندر بیش از هرچیز در تقویت حافظه است. میتوان کندر را در آب خیس کرده و همراه عسل مورد استفاده قرار داد تا خواص تقویت کنندگی آن برای تقویت حافظه بیشتر شود.
عسل و انواع مغزها، مقویهای مغزی
مغزهایی مثل گردو، بادام و فندق تا حدی میتوانند سبب افزایش جرم مغز و بهبود برخی عملکردهای مغزی از جمله تقویت حافظه شوند. میتوانید مصرف این مواد را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانید و تاثیر آن را در حافظهتان مشاهده کنید. بهطور کلی مغزها میتوانند تاثیر مطلوبی بر عملکرد مغزی داشته باشند. به علاوه عسل هم از دیگر مواد غذایی است که تاثیر آن در تقویت حافظه غیر قابل انکار است. مصرف یک قاشق مرباخوری عسل به صورت ناشتا برای تقویت حافظه توصیه میشود.
اسطوخودوس از گذشته تا کنون
حافظه را هم مانند سایر تواناییها میتوان تقویت کرد و پرورش داد. طب سنتی برای تقویت حافظه پیشنهادهای مختلفی دارد که میتوان از هر کدام از آنها بهطور متناسب بهره گرفت. برخی مواد خوراکی با پاکسازی مغز و در حقیقت تمیز و شفاف کردن سلولهای مغز و مایع میانسلولی سبب بهبود عملکرد مغز و تقویت حافظه میشوند.
از جمله این گیاهان اسطوخودوس است که از گذشته تا کنون برای بهبود بیماریهای مربوط به قوای فکری، سرگیجه، فراموشی و… مورد استفاده قرار میگرفته است. اسطوخودوس را میتوان به صورت عرق، دمکرده یا حتی چای مصرف کرد. در ابتدای مصرف میتوان تا سه استکان از این عرق را در روز مصرف کرد. در ادامه روزی یک استکان عرق اسطوخودوس برای تقویت حافظه توصیه میشود.
مجله زندگی ایده آل – سارا میرشجاعی: