693218_504

سالمندان برای رسیدن به آرامش چه تکنیک هایی نیاز دارند و چگونه به آن دست می یابند استرس و اضطراب را چگونه می توان از یک فرد سالمند دور کرد در این مطلب به مفیدترین تکنیک ها در این زمینه اشاره می کنیم

 استرس و نداشتن آرامش در سالمندان دلایل بسیاری دارد که می تواند شامل نبود همسر، نگرانی های مادی، مشکل های سلامت و نبود وابستگی باشد. استرس در بیشتر اشخاص سالمند، هم از نظر جسمی، هم روان شناسی تاثیر می گذارد. بنابراین قبل از اینکه به تکنیک های رسیدن به آرامش در سالمندان بپردازیم بد نیست علائم استرس در سالمندان و راه های کمک به آنها برای رسیدن به آرامش را شناسایی کنیم.

شناسایی نشانه های استرس در سالمندان

نشانه های شایع استرس در سالمندان شامل دردهای مزمن عضلات، سردرد، درد سینه، مشکل های خواب، افزایش یا کاهش وزن و ناراحتی معده می شد. این در حالی است که استرس در بعضی از سالمندان منجر به مشکل های پیچیده تری مانند افسردگی یا انجام ندادن فعالیت های روزمره می شود.

اغلب سالمندانی که از استرس رنج می برند به کمک و حمایت دوستان یا بستگان نیاز دارند تا به آرامش در زندگی خود دست یابند. با وجود اینکه ممکن است حرف زدن دوباره منشا استرس برای سالمندان سخت باشد، اما بحث کردن در مورد این موضوع راه ضروری برای حل هر مشکلی است که آنها با آن مواجه هستند.

بهتر است برای اینکه استرس را از سالمندان دور کنید و آنها را به آرامش برسانید تشویقشان کنید که از سلامت روانی و جسمی شان تا جایی که امکان دارد مراقبت کنند. مثلا داشتن رژیم سالم غذایی، روزش یا شرکت در فعالیت هایی که از آن لذت می برند به آنها کمک می کند.

شما همچنین می توانید سالمندان را تشویق کنید روابط اجتماعی خود را حفظ کنند و آن را گسترش دهند. این مساله می تواند تاثیر قابل توجهی در زندگی آنها داشته باشد و زمینه رسیدن آنها را به آرامش فراهم کند. این مساله هم زمانی که آنها در خانه سالمندان باشند و هم زمانی که خانه خودشان را داشته باشند، صدق می کند.

البته خواب کافی هم در رسیدن به آرامش در سالمندان کمک می کند. حال که با علائم استرس و چگونگی کمک به سالمندان برای ایجاد آرامش در آنها پی بردید بد نیست به تکنیک های رسیدن به آرامش در سالمندان که در ادامه آمده هم توجه کنید.

تکنیک های رسیدن به آرامش برای سالمندان

1- آرامش عضلات: در این تکنیک سالمندان تشویق می شوند عضلات خود را منقبض یا فشرده و سپس رها کنند. این فشردگی و رهایی شامل عضلات اصلی یعنی شانه ها، بازوها، انگشتان دست، پاها و انگشتان پا می شود.

2- تصویرسازی ذهنی: تصویرسازی ذهنی یعنی اینکه سالمندان خود را در محلی زیبا در حال انجام فعالیت مورد علاقه شان تصور کنند. مثلا تصور کنند در سواحل خزر هستند یا روی قله کوه های دماوند یا در حال شنا کردن در دریاچه ای زیبا.

3- ورزش های آرام: ورزش های آرام مانند یوگا، پیلاتس و تایچی میان سالمندان محبوب هستند و به آنها اجازه می دهند بدنشان را در حالی که روی تکنیک تنفس تمرکز کرده اند، تقویت کنند.

4- گوش دادن موسیقی های آرامبخش

گوش دادن موسیقی های آرامش بخش به سالمندان کمک می کند ترس و اضطرابشان را از بین ببرند. منابع استرس در سالمندان با منابع استرس در جوانان متفاوت است، اما به این معنا نیست که استرس سالمندان خاص است. استرس سالمندان هم می تواند به راحتی استرس جوانان از بین برود. تنها مساله این است که این استرس زود تشخیص داده شود و به روش های مناسب از بین برود.

هفته نامه زندگی مثبت – ترجمه مونا ضرغام: