با این مواد خوراکی به تقویت ریه هایتان بپردازید و سعی کنید کیفیت سلامتی تان را به وسیله آن ها بالا ببرید و با این خوراکی ها ریه هایی سالم داشته باشید و از بروز بیماری های مختلف در آنها پیشگیری کنید
برنامه غذایی در تقویت سیستم تنفسی نقش اساسی دارد و ریز مغذی های لازم برای مقابله با عوامل حساسیت زا و دیگر انواع بیماری ها تامین می کند.
ریه ها جز سیستم تصفیه کننده بدن محسوب می شوند و سلامت آنها به دلیل عملکرد مهمی که دارند برای داشتن کیفیت مطلوب زندگی ضروری است. ریه ها مانند کلیه ها و کبد می توانند خود را بازسازی کرده و مکانیسم های دفاعی در برابر مولکول های خطرناکی که وارد سیستم ایمنی می شوند را اعمال کنند.با این حال در دنیای آلوده امروز، ریه ها مسئولیت زیادی دارند و عملکرد آنها معمولا تحلیل می رود که این مسائل می تواند بیماری های مختلفی را در پی داشته باشد.
با توجه به تحقیقات، آلودگی هوا مهم ترین عامل بروز سرطان ریه محسوب می شود. اما خوشبختانه متخصصان تغذیه توصیه می کنند که به کمک برنامه غذایی صحیح و بعضی خوراکی های مفید می توان ریه ها را تقویت کرد زیرا تغذیه یکی از مؤثرترین روش ها برای کاهش بیماری ها تنفسی و ناراحتی های مزمنی مانند سرطان است.
پیاز
پیاز یکی از بهترین مواد غذایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن است. خواص ویژه آن به خاطر مقدار بالای ویتامین B6، ویتامین C و دیگر آنتی اکسیدان هایی است که می تواند عملکرد رادیکال های آزاد را متوقف کند. یکی از مفید ترین ترکیبات آن کرستین است که این آنتی اکسیدان به پیشگیری از سرطان ریه کمک می کند. مصرف منظم پیاز در پیشگیری از حساسیت ها، آنفولانزا، سرما خوردگی و دیگر بیماری های مهاجم به سیستم تنفسی نقش دارد.
هویج
هویج منبع غنی از بتا کاروتن ( ویتامین A) است که با پیشگیری از پیشرفت مشکلات تنفسی، سلامت ریه ها را بهبود می بخشد. همچنین سرشار از ویتامین C است که تاثیر آنتی اکسیدانی آن به پاک سازی ریه ها کمک کرده و مانع از کار افتادگی آنها می شود. دیگر ترکیبات آنتی اکسیدانی هویج مانند لیکوپن، لوتئین و زآزانتین با رادیکال های آزاد مقابله کرده و از ابتلا به سرطان ریه و پیشرفت آن پیشگیری می کنند.
ماهی
گرچه مصرف ماهی برای بهبود سلامت قلب توصیه می شود اما تاثیر مثبتی بر ریه ها نیز دارد. به نظر می رسد مقدار بالای ویتامین D موجود در ماهی با سلامت سیستم تنفسی ارتباط مستقیم دارد زیرا کمبود این ویتامین می تواند باعث کاهش عملکرد ریه ها شود. از طرفی، ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است که در پیشگیری از سرطان ریه نقش دارد.
سیب
این میوه مفید سرشار از آنتی اکسیدان ها و فیبرهاست و خوراکی عالی برای انواع رژیم های غذایی محسوب می شود. مقدار زیاد پلی فنول ها و فلاونویئدهای آن می تواند رشد سلول های بدخیم را متوقف کرده و قند خون را تا حد بالایی کنترل کند. مصرف روزانه یک عدد سیب می تواند مانع از ابتلا به آسم و تومورهای ریوی شود.
طالبی
زیاد آب و آنتی اکسیدان های طالبی سبب معروفیت این میوه شده است. البته طالبی منبع غنی از ویتامین A و C است که احتمال ابتلا به سرطان ریه را کاهش می دهد.
پرتقال
پرتقال سرشار از ویتامین C، آهن، ویتامین B6 و ریز مغذی هایی است که به ریه ها کمک می کنند تا اکسیژن را به طور مؤثری به سلول های بدن برساند. این میوه پاییزی همچنین حاوی نوعی آنتی اکسیدان طبیعی به نام بتا کریپتوزانتین است که تاثیر مثبتی در مقابله با سلول های بدخیم و رادیکال های آزاد دارد.
زنجبیل
این ادویه معطر با تحریک دفع ترکیبات آلوده که از طریق تنفس به ریه ها می رسند باعث پاکسازی و دفع مواد سمی این اندام می شود. به علاوه، زنجبیل تاثیر ضد التهاب قوی دارد که به مقابله با التهاب سلولی که منشا انواع بیماری های مزمن است مقابله می کند.
کلم
گلوکوزینوتال و فیتونوتریمان عناصری هستند که آنزیم هایی برای تسهیل دفع مواد سمی و توقف عملکرد سلول های سرطانی را تحریک می کند و به این ترتیب قدرت پاک کنندگی بالایی دارد. به علاوه، کلم حاوی آنتی اکسیدان های ضروری است که با توقف استرس اکسایشی مانع از آسیب های ریوی می شود.
قدس آنلاین