فرزندان در هر محیطی که رشد پیدا می کنند به همان ترتیب و با همان رویه در جامعه عمل می کنند و هر رفتاری که در محیط خانواده انجام شد در آنان نیز تاثیرگذار خواهد بود و خصوصیات اخلاقی آن ها را کامل خواهد کرداعتماد به نفس، کینهتوز و حسودی و دیگر ویزگی ها ریشه در محیط خانواده دارند
دکتر کرد میرزا روانشناس با اشاره به بهداشت روان خانواده اظهار داشت: بهداشت روانی فقط نداشتن بیماری جسمی و روحی نبوده، بلکه کسی که احساس ناراحتی نکند، از منظر بهداشت روانی سالم است که در سلامت روانی خانواده والدین نقش به سزایی ایفا میکنند.
وی بیان کرد: والدین باید بستری را فراهم کنند تا فرزندانشان در یک محیط آرام تربیت یابند تا بتوانند در آینده با همه افراد جامعه سازگار باشند و این میسر نمیشود مگر اینکه در محیط خانه والدین نسبت به کودکان بیتفاوت نبوده و بر نقاط ضعف و قوت آنها آگاهی کامل داشته باشند.
این روانشناس با بیان اینکه رفتار و کردار والدین باید الگویی برای فرزندان باشد، افزود: سلامت رفتار والدین شدیداً مورد توجه کودکان است و پدر و مادرها باید تنبیه و تشویقشان متناسب با عملکرد فرزندشان باشد و یک همدلی و همزبانی بین والدین و فرزندان وجود داشته باشد و فرزندان با آنها صادق باشند.
وی ابراز داشت: در منزل هرگونه مخالفت با تصمیمهای آنها منوط به ارائه دلیل و مدرک مستند باید باشد و کردار اثربخش والدین سبب ایجاد آرامش روحی و روانی در محیط منزل است و همچنین والدین باید زمانی را در منزل به کودک خود اختصاص دهند.
کردمیرزا ادامه داد: والدین باید فرزندان را به انجام کارهای گروهی تشویق و فرزندی که در یک محیط امن و سالمی از نظر روانی تربیت میشود کینهتوز و حسود نبوده و از اعتماد به نفس بالایی برخوردار است.
وی در پایان گفت: والدین باید بپذیرند که در عصری غیر از زمان حال فرزندشان زندگی میکنند و سلامت روانی خانواده در واقع نشان دادن واکنشهای مناسب در برابر مسائل مختلف زندگی است.
باشگاه خبرنگاران جوان