به بیماران دیابتی توصیه می کنیم حتی الامکان از مصرف برخی خوراکی ها پرهیز کنند هویج پخته،ماکارونی دم شده،میوه های شیرین،عسل ،گوشت های پرچربی و …اجتناب کنند و اجازه ندهند قندخونشان بالا برود و بدنشان واکنش نشان دهد !
نسرین یادگاری کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان مرکزی با اشاره به اینکه دیابت شایعترین بیماری ناشی از اختلالات متابولیسم در بدن است، گفت: رژیم غذایی مناسب میتواند تاثیری مثبتی در درمان آن دارد.
وی با تاکید بر اینکه یک بیمار دیابتی باید رژیم و برنامهغذایی متنوع و متعادلی داشته باشد، افزود: برنامه غذایی این افراد باید تلفیقی از گروههای مختلف غذایی باشد و همه پنج گروه غذایی را طبق اصول و برنامه خاص دریافت کنند.
یادگاری تصریح کرد: بیماران دیابتی در استفاده از گروه نان و غلات باید از انواع نان سبوس دار استفاده کنند و توصیه میشود برنج را به صورت آبکش مصرف و حتی در مصرف ماکارونی حتما به صورت اسپاکتی و دم نشده استفاده کنند. در غذاهای حاوی گندم، جو و ذرت حتما ترکیبات کامل را مصرف کنند؛ برای مثال در در مصرف آش جو حتما جو کامل استفاده شود.
وی با بیان اینکه بیماران دیابتی نیز به راحتی میتوانند از گروه میوهها و سبزیجات تغذیه کنند، گفت: لازم است که این بیماران در خصوص مصرف میوههای شیرینتر مانند موز، انگور، خربزه، طالبی، هندوانه و حتی خرمالوهای شیرین جانب احتیاط را رعایت کنند و در طول روز تنها یک وعده مصرف کنند.
این کارشناس تغذیه اضافه کرد: در مورد سبزیجات میتوانند همه سبزیجات را مصرف کنند، مگر سبزیجات شیرین مانند هویج که باید حتما به صورت خام مصرف کنند، چراکه قند هویچ با پخته شدن افزایش مییابد.
وی درخصوص مصرف گروه گوشت حبوبات عنوان کرد: افزاد بزرگسال که مبتلا به دیابت هستند، لازم است که حتما گوشتهای دارای چربی کمتر مانند گوشت گوساله و گاو را مصرف کنند و علاوه بر آن نیز میتوانند انواع حبوبات و مغزها را نیز استفاده کنند.
یادگاری با تاکید بر اینکه دیابتیها مبتلا به چربی خون بالا باید در مصرف تخممرغ جانب احتیاط را رعایت کنند. مصرف زرده آن را تنها دو تا سه بار در هفته عنوان کرد که البته منعی در مصرف سفیده تخممرغ وجود ندارد.
وی مصرف روغن را تنها به مقدار کم و روغن مایع عنوان کرد و با تاکید بر مصرف بسیار اندک نمک و قند و شکر به عنوان سموم سفید که حتی برای افراد سالم نیز زیانبار است، گفت: برای اینکه بیماران دیابتی طعم شیرینی را در غذا و رژیم غذای خود داشته باشد، میتوانند از عسل و خرمای طبیعی استفاده کنند و همراه چای به جای خوردن قند از خرمای تازه استفاده کنند.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان مرکزی افزود: خرما و توت خشک و کشمش قند بالایی دارند، به همین دلیل لازم است که بیماران دیابتی مصرف را به حداقل ممکن برسانند و تنها از خرمای تازه یا عسل طبیعی استفاده کنند.
وی با تاکید بر اینه بیماران دیابتی به هیچ عنوان نباید فست فود مصرف کنند، افزود: دیابتیها به دلیل اینکه قرص یا انسولین مصرف میکنند، باید قند خونشان همواره در حالت تعادل باشد، به همین دلیل لازم است که دو تا سه ساعت یکبار وعده غذایی اصلی و یا میانوعده استفاده کنند، البته باید حتما با تجویز پزشک و همچنین میزان قند موجود در مواد غذایی رژیم خود را دنبال کند.
یادگاری تاکید کرد: البته رژیم غذایی دیابتیها با توجه به میزان قند باید حتما توسط پزشک بررسی و تعیین شود.
(ایسنا)