of-false-and-true-refuges-4-638

خانم های باردار چه ممنوعات تغذیه ای دارند و چه مواد خوراکی نباید مصرف کنند و دوری از برخی مواد غذایی مضر تا چه حد برایشان الزامی و مهم است و جنین در صورت عدم رعایت غذایی مادر چه آسیب هایی می بیند

کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت قم گفت: تغذیه سالم و صحیح در دوران بارداری ضامن سلامت کودک و مادر است.

علی اکبر حق‌ویسی با اشاره به ضرورت توجه به تغذیه سالم در دوران بارداری، گفت: دوران بارداری مرحله حساسی است که باید در جهت حفظ سلامت مادر و جنین از تغذیه‌ای مناسب استفاده کرد. در واقع تغذیه سالم و صحیح در دوران بارداری ضامن سلامت کودک و مادر است.

این کارشناس تغذیه افزود: در این دوران باید از رژیم غذایی متعادلی بهره‌مند شد. در این مرحله کم خوری‌ها و پر خوری‌ها هر کدام دارای مضراتی است که سلامت را به مخاطره می‌اندازد.

وی با تاکید بر ضرورت توجه به مشاوره‌های علمی و تغذیه‌ای مناسب در این مرحله زیر نظر پزشک تصریح کرد: در این دوران باید از انواع مواد غذایی همچون پروتئین، ویتامین‌ها، مواد معدنی مانند اسید فولیک، آهن و کالری مورد نیاز استفاده کنند.

حق‌ویسی خاطرنشان کرد: برخی از باورهای اشتباه در دوران بارداری مبنی بر اینکه دو برابر شرایط عادی غذا مصرف شود، برای سلامت مناسب نیست. در این دوران بدن فقط روزانه تا 300 کالری بیشتر از شرایط عادی نیاز دارد؛ زیرا مصرف دو برابر غذا موجب اضافه وزن می‌شود.

وی گفت: استفاده از گوشت‌های خام یا لبنیات غیر پاستوریزه در دوران بارداری اجتناب شود. برخی تصور می‌کنند گوشت خام حاوی آهن بیشتری است، اما وجود میکروب‌ها و آلودگی‌ها در گوشت خام یا باکتری‌ها در لبنیات غیرپاستوریزه خطرهای زیادی برای بدن دارد. در این دوران علاوه بر استفاده از غذاهای سالم و مغذی باید از دخانیات و نوشیدنی‌های کافئین‌دار و نوشابه‌های گازدار به شدت اجتناب شود.

وی اظهار داشت: اگر قبل از بارداری از داروهایی برای رفع بیماری استفاده می‌شد، در این دوران نباید بدون مشورت با پزشک متخصص این داروها را ادامه داد؛ چرا که برخی از داروها برای جنین لطمات جبران ناپذیری دارد.

حق‌ویسی خاطرنشان کرد: کلسیم یکی از مواد مهم در استخوان بندی جنین است که باید به مقادیر کافی مورد استفاده قرار گیرد؛ ضمن اینکه برای جلوگیری از کم خونی در فرزند نیز رژیم غذایی ویژه‌ای لازم است که باید مورد توجه باشد.

وی متذکر شد: سه ماه اول بارداری طبق نظر متخصصان از دوران حساسی برخوردار است که توجه به غذای مناسب و استفاده از چهار گروه غذایی دارای اهمیت است. این دوران برنامه غذایی کامل و جامعی را می‌طلبد. در این دوران با توجه به وجود حالات تهوع، لازم است برای ایجاد اشتها برای خوردن غذای کامل نیز به پزشک مراجعه شود.

حق ویسی یادآور شد: زنان باردار در این دوران به هیچ وجه از غذاهای شیرین، شور و ترش به صورت افراطی استفاده نکنند و به خصوص مساله دیابت را جدی بگیرند.

ایسنا