بهتر است برای خوردن پنیر و استفاده از آن از باورکردن برخی شایعات رایج دست بکشید و به سخنان متخصص تغذیه در مورد آن گوش دهید برخی معتقدند خوردن پنیر بسیار افراد را خنگ می کند و موجب کم شدن و زوال عقل می شود آیا این گفته صحیح است؟
دکتر خدیجه رحمانی متخصص تغذیه گفت:همان طور که همگی شما می دانید پنیر غذایی پروتئین دار کامل ومنبع خوبی از پروتئین های کلسیم و فسفر می باشد.
وی ادامه داد:پنیر یک مواد مغذی از گروه لبنیات است که حتما روزانه باید دانشجویان و د انش آموزان در برنامه غذایی خود حداقل سه واحد بگنجانند به گونه ای که یک واحد پنیر(به اندازه قوطی کبریت)، یک واحد شیر(یک لیوان) و یک واحدماست(4/3لیوان)باشد.
این متخصص تغذیه بیان کرد:یکی از خصوصیات دیگر پنیر زود هضم و دیر جذب بودن آن است که سبب شده در برنامه غذایی صبحانه مورد توجه قرار بگیرد البته ناگفته نماند هنگام شب هم به بسیار حائز اهمیت است.
وی گفت:بسیار از افراد معتقدا که پنیر باعث کاهش هوش می شود در صورتی که پنیر حاوی ماده ای به نام تیرامین است که این ماده می تواند در صورت عبور از سد خونی مغز وارد مغز شود و کاهش عملکرد ذهنی فرد را در پی داشته باشد اما این عامل سبب کاهش هوش فرد نیست زیرا بدن آنزیم خاصی دارد که به محض تماس با پنیر آن را تجزیه می کند.
این متخصص تغذیه بیان کرد:پنیر هر دو ماده کلسیم وفسفر را دارد ولی اگر میزان کلسیم زیاد باشد تعادل به هم می خورد و مقدار کلسیم از فسفر بیشتر می شود یه این دلیل با مصرف گرده که تا حدوی حاوی فسفر است این تعادل را به حالت اول باز گردانید.
خانم دکتر رحمانی،مصرف پنیر در وعده صبحانه و بصورت تنها موجب سردی تنو کاهش هوش میشود،در عوض در وعده شام همراه با گردو باعث افزایش هوش میشود،لطفا مردم را گمراه نکنید