درمورد انواع ضدآفتاب ها چه می دانید این کرم ها از چه موادی تشکیل شده اند ضدآفتاب ها چه تاثیراتی روی پوست ما میگذارند و چه نوع ضد آفتابی برای پوست ما بهتر و مفید تر است می خواهیم درباره انواع آن ها اطلاعات مفیدی به شما بدهیم
نور خورشید علیرغم فوائدی که برای انسان دارد ولیکن اشعه ماورای بنفش آن در درازمدت باعث پیری پوست و نهایتا بروز سرطان های پوستی می گردد.موادی که بتوانند از نفوذ UV ( اشعه ماورای بنفش ) به قسمت های عمقی پوست جلوگیری کنند ، ضدآفتاب نامیده می شوند.
ضدآفتاب ها بصورت کلی بر دو نوع هستند :
1- ضدآفتاب های فیزیکی
2- ضدآفتاب های شیمیایی
گروه اول موجب انعکاس UVمی شوند که نمونه بارز و موثرترین آنها زینک اکساید است ولی بنا به برخی دلایل از جمله چرب بودن و بوی آن, کمتر بدین منظور مورد استفاده قرار می گیرد.ضد آفتاب های شیمیایی باعث جذب UVمی گردند.سه نمونه معروف آنها ترکیبات بنزوفنون,PABAو Cinnamateاست.
ترکیبات ضدآفتاب بر اساس قدرت محافظتی درجه بندی می شوند.واحد این درجه بندی SPFیا Sun Protectin Factorنام دارد که عدد آن بر روی کرم های ضد آفتاب درج می گردد. توجه به این نکته ضروریست که قوی ترین ضد آفتاب ها هم نهایتا پس از دو ساعت باید تجدید گردند.حداقل SPFضدآفتاب مصرفی باید 15 به بالا باشد.
در شرایط زیر لزوم استفاده از ضدآفتاب بیشتر است :
1- فاصله بین ساعت 9 صبح تا 3 بعد از ظهر
2- زندگی در مناطق آفتابی و مرتفع
3- در زمان فعالیت های ورزشی در ارتفاع و یا در مجاورت دریا یا برف مثل کوهنوردی اسکی ، شنا و…
4- در افراد سفید پوست
5- در نواحی باز بدن مثلا هنگام شنا در سواحل دریا
6- هنگام پوشیدن لباس های نایلونی و خیس
نکات ضروری در موقع استعمال ضد آفتاب ها :
1- تجدید هر دو ساعت یکبار
2- تجدید ضد آفتاب پس از شستشو و تعریق
3- استعمال ضد آفتاب نیم ساعت نیم ساعت قبل از قرارگیری در معرض آفتاب
4- ممنوعیت مصرف ضد آفتاب در سنین زیر 6 ماه و در زنان باردار
5- باتوجه به اینکه ضد آفتاب ایمنی 100 درصد در برابر اشعه ماورای بنفش ایجاد نمی کند ، لذا استفاده از کلاه ، سایه بان و یا چتر جهت محافظت از پوست ضروری است
نهایتا اینکه بمنظور بهرمندی از مزایای نور خورشید در جهت تولید مقادیر مورد نیاز VitDفعال ، قرارگیری 15 دقیقه در معرض نور ملایم خورشد بصورت روزانه مفید است.