chay

چای گیاهی با فواید بسیار زیاد که در بین خانواده های ایرانی جایگاه خاصی دارد و مصرف آن نسبت به دیگر سبزیجات خیلی بیشتر است. در مطالب قبلی به بررسی فواید چای سبز پرداختیم. در این مطلب قصد داریم شما را با فواید این چای آشنا سازیم. طبع چای گرم و تر است و کشت آن در شمال کشور به صورت وسیع انجام میشود . سعی کنید همیشه چای را تازه و کمرنگ بخورید.

 

–        خانم‎هاي باردار در دوران بارداري سعي كنند از چاي تازه دم و كم رنگ استفاده كنند.

–     براي دفع بوي بد دهان چاي خشك را با پودر دارچين به مقدار مساوي مخلوط كرده بساييد كمي از آن را در دهان بريزيد بگذاريد با آب دهان شما مخلوط شود سپس مزمزه كنيد و آب دهان را بيرون بريزيد.

–        كساني كه بيماري نقرس دارند چاي پررنگ يا غليظ اصلاً نخورند چاي كم‎رنگ و تازه دم بخورند.

–        كمپرس دم‎كرده چاي باعث بسته شدن منافذ پوست مي‎گردد.

–        چاي برطرف كننده خستگي و آرام‎بخش مي‎باشد.

–        چاي قدرت فكري را تقويت مي‎كند.

–     چاي باعث تحريك و تقويت جسمي مي‎شود كه موجب نشاط و افزايش نيروي كار است.

–     چاي به خاطر داشتن كافئين ضربان قلب را زياد مي‎كند.

–     وجود تانن در چاي باعث قابض شدن آن مي‎شود.

–     فلوئور موجود در چاي براي تحكيم استخوان‎ها و دندان‎ها مفيد است.

–     كساني كه عادت به خوردن چاي دارند درصورت نياشاميدن چاي دچار سردرد، خستگي و خواب‎آلودگي مي‎شوند.

–     افراط در نوشيدن چاي باعث يبوست مزمن، لاغري و بي‎خوابي مي‎شود.

–     هيچ‎گاه چاي جوشيده را نخوريد چون زيان‎بخش است زيرا در اثر جوشيدن كافئين و تانن آن زياد مي‎شود.

–     دم‎كرده چاي پررنگ براي اسهال مفيد است.

–     كساني كه مبتلا به اختلال اعصاب، تپش قلب، نقرس و سنگ كليه هستند سعي كنند كمتر چاي بخورند.

–     نوشيدن چاي التهاب روده را كاهش مي‎دهد.

–     كساني كه سكته مغزي كرده‎اند روزي 5 ليوان چاي كم رنگ تازه دم را بخورند.

–     نوشيدن چاي باعث مي‎شود كه سموم از عضلات بدن آسان خارج شوند.

–     با محلول چاي مي‎توان چشم را شستشو داد.

–     در هنگام گرسنه بودن چاي باعث مي‎شود كه نسبت به گرسنگي احساس كمتري داشته باشيم.

–     شستشوي مو با دم‎كرده چاي باعث تقويت مو مي‎شود.

–     زياده‎روي در نوشيدن چاي باعث تپش قلب، احساس حرارت ناگهاني در سر و صورت، اضطراب و فشردگي قلب، بي‎ميلي و بي‎حوصلگي و نوراستني به وجود آورد.

–     نوشيدن چاي داغ باعث ابتلا به سرطان مي‎شود.

–     كساني كه زخم معده دارند چاي را با احتياط بنوشند. چاي كم بخوريد، بگذاريد سرد شود (كم رنگ و تازه دم) ميل كنيد.

–     افرادي كه كم‎خون هستند خيلي كم چاي بخورند.

–     كساني كه دچار آنفاركتوس (سكته قلبي) شده‎اند دم‎كرده تازه چاي برايشان مفيد است.

–   براي درمان تورم چشم‎ها مقداري چاي را در يك پارچه تميز (باند يا گاز) پخته با آب سرد خيس كنيد سپس 30 دقيقه در يخچال بگذاريد آن‎گاه به مدت 20 دقيقه روي چشمان خود بگذاريد.

–     نوشيدن چاي باعث زودهضم شدن غذا مي‎شود.

–     براي درمان بواسير ضماد پخته چاي را بگذاريد و اين كار را اين قدر ادامه دهيد تا خشك گردد.

–     افراط در خوردن چاي باعث از بين رفتن ميكروب‎هاي مفيد معده مي‎شود در نتيجه اعمال روده را مختل مي‎سازد.

–     كسي كه زياد چاي بخورد زود عصباني مي‎شود و پير مي‎گردد.

–     يكي از خاصيت‎هاي مهم ديگر چاي اين است كه تمام افراد خانواده را دور هم جمع مي‎كند.

–     چاي براي نوزادان ضرر دارد.

–     نوشيدن چاي باعث صاف شدن صدا مي‎شود.

–     كساني كه يرقان دارند از دم‎كرده چاي تازه استفاده كنند.

–     چاي دندان‎ها را لكه‎دار و سياه مي‎كند.
خوردن زياد چاي كمبود آهن را در  بدن  ايجاد  مي كند  چون  نمي گذارد آهن از مواد خوراكي جذب بدن گردد و موجب كم خوني مي شود.