پسته یکی از بهترین و ارزشمندترین دانه های روغنی معروف ایرانی است و فواید منحصربفرد مربوط به خود را دارد اگر مایلید درباره ارزش غذایی آن بیشتر بدانید با ما همراه باشید
در مطالعات اخیر که در دانشگاه دولتی پنسیلوانیا انجام شده است پی بردند که خوردن روزانه چند مغز پسته (که دارای ترکیبات سالم و رژیم کم چربی است) منجر به کاهش قابل توجه سطح کلسترول LDL یا کلسترول بد خون می شود. کاهش سطح کلسترول بد به معنای باز ماندن شریان های بدن و انجام کامل عمل خون رسانی قلب می شود.
نقل قول از تحقیقات دکتر پنی کریس – اترتون: «در مطالعات ما نشان داده شد پسته رژیم غذایی سالمی برای قلب است که نمودار احتمال بیماری های قلبی عروقی را در انسان کاهش می دهد. پسته غنی از آنتی اکسیدان لوتین است. لوتین معمولاً در سبزیجات سبز رنگ و میوه های رنگ روشن یافت می شود. پسته در بین آجیل های دیگر در سطح غذایی بالاتری قرار دارد. لوتین پسته از کلسترولی که باعث بسته شدن شریانها می شود، جلوگیری می کند.» حتی در مطالعه ای مقدار پسته خورده شده توسط داوطلبان را افزایش دادند که آزمایش آنها نتیجه بهتری را نشان داد.
پسته و اروپا، منطقه خاور میانه و آسیا
بر اساس یک باور عمومی در مردان منطقه خاورمیانه و آسیا که پسته بیشتری در رژیم غذایی آنها یافت می شود قدرت مردانگی و کیفیت اسپرم و نعوظ بیش از مناطق اروپایی است. یونانی های باستان و رومی ها این مطلب را می دانند و آن را ناشی از وجود پسته در غذاها و شیرینی های خود می دانند. واضح است که بالا بودن خرد عمومی افراد سبب حفظ سلامتی افراد می شود.
داروی زندگی بخش
برای حفظ سلامت بدن و افزایش قوای جنسی، پسته بو داده خشک (بدون پوست) بدون نمک را به میزان یک فنجان پر و به همان مقدار عسل حیوانی طبیعی نیاز دارید. عسل با کیفیت بالا بخرید. عسل و پسته را مخلوط کنید. سپس به مخلوط کن بزنید و در لیوان دهن گشادی لبالب پر بریزید، این مخلوط بایستی سفت باشد. بدون هیچ درپوشی، لیوان را در مقابل آفتاب به مدت یک هفته قرار دهید. بهترین ماه برای ساخت این مخلوط، فصل تابستان است. این اکسیر بعد از یک هفته آماده است.
هر روز صبح دو قاشق غذاخوری از این اکسیر را با چند قاشق ماست بخورید.
از واکنش و نتیجه این اکسیر مطمئن و مثبت نگر باشید.
پسته را در رژیم غذایی تان بیشتر کنید.
ما توصیه می کنیم در کنار این اکسیر، روزانه در میان وعده ها یک مشت پسته بو داده خشک بدون نمک بخورید. در این رژیم نه تنها به افزایش قوای جنسی تان دست می یابید بلکه سلامت قلب شما، تضمین می شود. پیشنهاد غذایی دیگر اینکه مغز پسته را به سالاد یا پنیر دلمه شده کم چرب اضافه کنید و با انگور (در فصلی که انگور یافت می شود) بخورید.
گاه گاهی هم، اگر در محل زندگی شما در دسترس است شیرینی میوه دار ترکی و منطقه شرقی ـ میانی که محتوی پسته باشد را مصرف کنید. حتی با داشتن شکر، به اثر مثبت پسته بر کلسترول خون دست می یابید. نتایج یک پژوهش در فاز حیوانی نشان داد: عصاره هیدروالکلی صمغ پسته بر تسهیل روند خوابآوری، اثر ضد اضطرابی و شل کنندگی عضلانی تاثیر مثبت دارد. استاد فارماکودینامی و سمشناسی مرکز تحقیقات علوم دارویی و دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در پژوهشی اثرات تزریق داخل صفاقی عصاره هیدروالکلی صمغ پسته بر شلی عضلانی، خواب و اضطراب بر روی موش سوری را مورد بررسی قرار داده است.
در این پژوهش اثر صمغ پسته بر تعادل حرکتی و شل کنندگی عضلانی به دو روش میله چرخان و بارفیکس،30 و 60 دقیقه پس از تزریق مواد بررسی شد. در آزمون خوابآوری، زمان شروع به خواب رفتن و مدت زمان در خواب بودن 30 دقیقه پس از تزریق عصارهها و مواد به روش القاء خواب با تزریق پنتوباربیتال انجام شد. رفتارهای حرکتی موشها با آزمون جعبه باز و اثر ضد اضطرابی به روش ماز به علاوهای، 30 دقیقه پس از تزریق بررسی شد.
یافتهها نشان میدهد که صمغ پسته در دوزهای 11 و 5/0- 25/0 گرم بر کیلوگرم به طور معنی داری اثرات خواب آوری (افزایش طی خواب در تمام دوزها و کاهش زمان شروع به خواب رفتن در دوز 1 گرم بر کیلوگرم)، اثر ضد اضطرابی در آزمون ماز به علاوه، شل کنندگی عضلانی (در آزمون بارفیکس و با دوز 1 گرم بر کیلوگرم) و کاهش فعالیت حرکتی با تمام دوزها داشته است. نتایج این تحقیق حاکی از آن است که عصاره هیدروالکلی صمغ پسته تاثیر مناسبی بر تسهیل روند خوابآوری، اثر ضداضطرابی و شلی عضلانی دارد که ممکن است این ترکیب در کاهش اختلالات انقباضی عضلات، بیخوابی و اضطراب مؤثر باشد.
پسته، عضو ثابت آجیل با وجود جثه کوچک خود سرشار از منابع مفید و مغذی برای سلامتی انسان است.در ادامه خواص مفید و دارویی این میوه به همراه مضرات آن را بررسی خواهیم کرد.
پسته یکی از اعضای مهم و ثابت آجیل ایرانی است که میزان پتاسیم آن با این جثه کوچک برابر با پتاسیم پرتقال است و به علت داشتن مواد مغذی از اهمیت بسیاری برخوردار است. استان کرمان و شهرستان رفسنجان، مراکز اصلی تولید پسته در ایران بشمار می آیند. چهار نوع پسته در ایران تولید می شود : فندقی، کله قوچی، اکبری و احمد آقایی