صبحانه تاثیر زیادی بر بدن انسان میگذارد و هرچه کامل تر باشد تاثیر بیشتری روی مغز می تواند بگذارد پیشنهاد کارشناس تغذیه مصرف یک صبحانه کامل و مغذی برای تمام سنین است
یک کارشناس تغذیه با بیان اینکه مهمترین مزیت خوردن صبحانه تقویت عملکرد مغزی است، گفت: خوردن یک صبحانه مفصل با انواع مواد مغذی کمک زیادی به دانشآموزان میکند و عملکرد آموزشی، توانایی یادگیری، کاهش مشکلات رفتاری و جلوگیری از اضافه وزن کودکان را به همراه دارد.
سوری راغبی گفت: اگر شما روز را با خوردن صبحانه کامل شروع کنید، انرژی بیشتری برای حرکت و فعالیت دارید.
وی با اشاره به اهمیت مصرف صبحانه در دانشآموزان، افزود: با خوردن صبحانه، دانشآموزان گیرایی بیشتری برای درست خواندن و فهمیدن مطالب جدید دارند. افت قند خون و یاد نگرفتن مطالب درسی عمدتا به علت نخوردن صبحانه در دانشآموزان بروز میکند.
راغبی ادامه داد: صبحانهای که از غلات کامل با فیبر غذایی کافی تشکیل شده، میتواند از نوسانات قند خون در طول روز جلوگیری و مانع از آسیبهای ناشی از بالا بودن قند خون شود.
وی با بیان اینکه، خوردن صبحانه سبب کنترل اشتها و میل به خوردن شیرینی و نشاسته را برطرف میکند، گفت: یک صبحانه کامل باعث کاهش وزن شده و از ابتلای افراد به بیماریهایی مثل دیابت جلوگیری میکند. صبحانه به شما کمک میکند تا برای حفظ سلامت و سرزندگی سطح ویتامینها، موادمعدنی و موادمغذی لازم برای بدن را بالا نگه دارید.
وی افزود: با نخوردن صبحانه بدن به علت نرسیدن غذا به مغز، خستهتر شده و فرد کج خلقی و بیحوصلگی در صبح را خواهد داشت. با نخوردن صبحانه فرد دچار اضافه وزن میشود. فرد با نخوردن صبحانه در وعدههای دیگر غذایی تمایل به خوردن غذای بیش از احتیاج بدن دارد که موجب اضافه وزن او میشود. همچنین خوردن صبحانه به یادگیری دانشآموز کمک کرده و روی مطلب هم تمرکز بیشتری خواهد داشت.
این کارشناس تغذیه اظهار کرد: مصرف سه وعده غذایی اصلی جهت تامین نیازهای تغذیهای و حفظ سلامت ضروری است و نباید هیچ یک از وعدههای اصلی غذایی را حذف کرد. تغذیه نادرست و ناکافی از علل اصلی کاهش قدرت یادگیری، تمرکز و حافظه در کودکان است.
راغبی با اشاره به اینکه کیفیت صبحانه و مقدار آن از اهمیت فراوانی برخوردار است، افزود: تامین گلوکز کافی به عنوان انرژی مغز باعث میشود که تمرکز فرد چه در زمان مطالعه و چه در هنگام امتحان کاهش پیدا نکند.
وی یادآور شد: مصرف مقدار متعادلی از برخی مواد پر کالری مانند انواع مغزها (گردو، بادام، بادامزمینی و…) جهت تامین انرژی مورد نیاز ما در وعده صبحانه مفید است. علاوه بر مصرف روزانه صبحانه، استفاده از میان وعدههای صبح و عصر نیز مفید و حتی ضروری است.
(ایسنا)