671644_208

اگر بیش از حد از یک سری مواد خوراکی سالم تغذیه کنید هم ممکن است به ضررتان تمام شود چون استفاده مکرر از خوراکی های سالم هم به نوعی مضر خواهد بود در این مطلب به انواع آن ها اشاره می کنیم

 خوردن سبزیحات بسیاری از غذاهای فوق العاده سالم در خارج وجود دارد. با این حال، این مهم است که در ذهن داشته باشیم که بیشتر همیشه بهتر نیست.

برخی از مواد غذایی می تواند برای شما خوب باشد اگر در حد اعتدال مصرف شوند اما به طور جدی در مقادیر زیاد مضر هستند. در اینجا 8 ماده غذایی فوق العاده سالم که اگر بیش از حد بخورید می تواند به شما آسیب برساند.

1. روغن ماهی و امگا 3

2. ماهی تن (هر دو تازه و کنسرو)
3. دارچین

4. جوز

5. قهوه

6. کبد

7. کلم ها

8. آجیل برزیل

1. روغن ماهی و امگا 3

اسیدهای چرب امگا 3 برای سلامت ما ضروری هستند.

آنها در بدن با التهاب مبارزه کرده و نقش مهمی در رشد مغز و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی دارند

از آنجا که بسیاری از رژیم های غذایی امگا 3 پایینی دارند مکمل ها محبوبیت به دست آورده اند

مکمل های شایع عبارتند از کپسول های امگا 3 تولید شده از ماهی، جگر ماهی و جلبک ها می باشند.
با این حال، امگا 3 بیش از حد ممکن است مضر باشد دوز معمول در محدوده 1 – 6 گرم در روز، اما مصرف به مقدار 13 – 14 گرم در روز ممکن است اثرات رقیق کننده خون در افراد سالم داشته باشد.

این ممکن است خطرناک باشد به خصوص برای افرادی که مستعد ابتلا به خونریزی و یا در حال مصرف داروهای رقیق کننده خون هستند.

علاوه بر این، مصرف مقادیر بالایی از روغن کبد ماهی ممکن است در نتیجه مصرف بیش از حد سبب افزایش ویتامین A شود که ممکن است باعث سمیت با ویتامین A شود این نگرانی به ویژه برای کودکان و زنان باردار وجود دارد.


2. ماهی تن (هر دو تازه و کنسرو)

ماهی تن ماهی چرب است که معمولاً بسیار سالم در نظر گرفته می شود این یک منبع خوبی از اسیدهای چرب امگا 3 است و دارای پروتئین بسیار بالا است.

با این حال، ماهی تن همچنین ممکن است حاوی سطوح بالایی از آلاینده های زیست محیطی به نام متیل مرکوری باشد.

در سطوح بالاتر، متیل جیوه یک سم عصبی است که ممکن است روی بسیاری از بافتهای بدن اثر کرده و سبب مشکلاتی شامل تأخیر رشد در کودکان، مشکلات بینایی، عدم هماهنگی و اختلال شنوایی و گفتاری شود.

ماهی تن بزرگ حاوی بیشترین مقدار جیوه است.

ماهی Tunas کوچکتر حاوی مقادیر پایین تر از جیوه است و به احتمال زیاد کنسرو می شود.

دو نوع اصلی از کنسرو ماهی تن با جیوه متفاوت وجود دارد

ماهی تن سفید: در رنگ  روشن است و معمولاً از ماهی albacore می آید. ماهی تن سفید شامل 4 – 5 برابر مقدار جیوه موجود در ماهی Light tuna است.

Light tuna: این ماهی حاوی جیوه بسیار کمتر از ماهی تن سفید است. آن در رنگ تیره تر است و معمولاً از ماهی albacore نمی آید.

حد بالایی از ایمنی متیل جیوه برای انسان 0.1 میکروگرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن است.

این به این معنی است که یک کودک 25 کیلوگرم (55 پوند) فقط می تواند 75 گرم (2.6 اونس) از کنسرو، ماهی تن سفید را هر 19 روز بخورد. هرچه بیشتر از این مقدار باشد تجاوز از حد بالای توصیه شده است.

توصیه می شود زنان و کودکان باردار مصرف غذاهای دریایی حاوی جیوه را به دو بار در هفته محدود کنند.

چندین نوع دیگر از ماهی وجود دارد که غنی از اسیدهای چرب امگا 3 هستند و به احتمال زیاد کمتر به جیوه آلوده شده اند. این ماهی ها عبارتند از ماهی سالمون، ماهی خال مخالی، ساردین و قزل آلا می باشد.


3. دارچین

دارچین ادویه خوشمزه، که به طور گسترده ای استفاده می شود و ممکن است برخی از خواص دارویی داشته باشد.

دارچین آنتی اکسیدان بالایی دارد و نشان داده شده است برای مبارزه با تورم و سطح قند خون پایین تر است خوردن دارچین نیز به کاهش خطر بیماری های قلبی، دیابت، سرطان و بیماری های عصبی مرتبط است.

با این حال، دارچین حاوی مقادیر بالایی از ترکیبی به نام کومارین است که ممکن است در دوزهای بالا مضر باشد.

دو نوع اصلی از دارچین، با مقادیر مختلف از کومارین وجود دارد

کاسیا: همچنین به عنوان دارچین معمول شناخته شده است دارچین کاسیا حاوی مقدار نسبتاً بالایی از کومارین است.

سیلان: به عنوان دارچین واقعی شناخته شده است سیلان کمتر وجود دارد و کومارین بسیار پایین تری دارد.

مصرف روزانه قابل تحمل کومارین 0.1 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن است مصرف بسیار بیشتر از آن ممکن است سبب سمیت کبدی و سرطان شود.

بر اساس مصرف روزانه قابل تحمل است مصرف بیش از  0.5 – 2 گرم دارچین کاسیا هر روز توصیه نمی شود با این حال، شما می توانید 5 گرم (1 قاشق) از دارچین سیلان را در طول روز مصرف کنید.

دارچین سیلان موجود در بسیاری از فروشگاههای مواد غذایی سالم وجود دارد و نیز بطور گسترده در آمازون وجود دارد.


4. جوز

جوز هندی یک ادویه با طعم بسیار منحصر به فرد است این اغلب در غذاهایی مانند مخلوط زرده تخم مرغ، کیک و پودینگ ها استفاده می شود.

جوز هندی حاوی ترکیبی به نام میریستیسین است که یک ماده روانگردان است.

در دوزهای پایین تر، جوز عطر و طعم برای وعده های غذایی بدون اثر بر سلامت فراهم می کند اما در دوزهای بزرگ، جوز هندی ممکن است سبب مسمومیت میریستیسین شود.

اثرات مسمومیت میریستیسین شامل تشنج، آریتمی قلبی، تهوع، سرگیجه، درد و توهم است.

خوردن بیش از 10 گرم جوز در یک وعده توصیه نمی شود نشان داده شده است که دوزهای بالاتر از آن سبب ایجاد علائم مسمومیت می شود.


5. قهوه

قهوه یک نوشیدنی فوق العاده است که با آنتی اکسیدان ها و دیگر ترکیبات فعال همراه است.

خواص درمانی متعددی دارد از جمله سبب کاهش خطر بیماری های کبدی، دیابت نوع 2 و بیماری های عصبی می شود.

مواد تشکیل دهنده فعال در قهوه به طور معمول کافئین است با هر فنجان حاوی متوسط 120 –  80 میلی گرم می باشد مصرف روزانه 400  میلی گرم قهوه به طور کلی ایمن در نظر گرفته شده است.

با این حال، مصرف بیش از 600 –  500 میلی گرم در روز می تواند بیش از حد باشد این ممکن است سیستم عصبی را مختل کرده و باعث بی خوابی، عصبانیت، تحریک پذیری، گرفتگی معده، تپش قلب و لرزش عضله شود.

مقدار کافئین مورد نیاز با تجربه عوارض جانبی به طور گسترده ای بین افراد متفاوت است.

برخی می توانید قهوه را به همان اندازه که دوست دارند بنوشند در حالی که برخی دیگر با مقدار کمی از کافئین دچار علائم می شوند.


6. کبد

اندام ها بخش های از مغذی ترین حیوانات می باشد و کبد مغذی ترین ارگان نسبت به همه است.

این در بسیاری از مواد مغذی ضروری، مانند آهن، B12، ویتامین A و مس بسیار غنی است.

با این حال، 100  گرم جگر گوساله شامل بیش از شش بار مصرف ویتامین A توصیه شده در رژیم غذایی (RDI)  و 7 برابر مقدار مورد نیاز توصیه شده مس است.

ویتامین A یک ویتامین محلول در چربی است به این معنی که ویتامین A  در بدن ما ذخیره می شود بنابر این، با مصرف بیش از حد ممکن است علائم سمیت با ویتامین A رخ می دهد.

این علائم ممکن است سبب مشکلات بینایی، درد استخوان و افزایش خطر شکستگی، تهوع و استفراغ شود.

خوردن بیش از حد مس ممکن است سبب سمیت با مس شود این می تواند به استرس اکسیداتیو و تغییرات دژنراتیو عصبی منجر شود و ممکن است خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را  افزایش دهد.

حتی اگر کبد فوق العاده سالم و مغذی است آن نباید به صورت روزانه مصرف شود خوردن آن یک بار در هفته کافی است.


7. کلم ها

کلم ها یک خانواده از سبزی که شامل کلم بروکلی، کلم بروکسل، کلم پیچ و کلم است.

این سبزیجات با خواص درمانی بسیاری، مانند کاهش خطر سرطان و بیماری قلبی در ارتباط است.

کلم ها بخش بزرگی از سبزی مصرف روزانه مردم را تشکیل می دهند آنها همچنین بسیار محبوب برای مواد تشکیل دهنده اسموتی های سبز مختلف و آب سبزیجات تازه می باشد.

با این حال، ترکیبات در این سبزیجات به نام تیوسیانات می تواند در توانایی بدن برای جذب ید دخالت کند و این ممکن است به یک بیماری به نام کم کاری تیروئید کمک می کند.

کم کاری تیروئید که توسط یک غده تیروئید است علائم این بیماری شامل غده تیروئید بزرگ شده، افزایش وزن، یبوست، خشکی پوست و کاهش سطح انرژی است.

اگر چه کلم ها مانند کلم بروکلی بسیار سالم هستند اضافه کردن مقدار بسیار زیاد به مخلوط اسموتی سبز و آب میوه می تواند به مصرف گسترده ای از این ترکیبات کمک می کند.

افرادی با مشکلات تیروئید حساس هستند و باید از مصرف این سبزیجات در مقادیر بسیار زیاد اجتناب کنند.


8. آجیل برزیل

آجیل برزیل در میان بهترین منابع غذایی دارای سلنیوم هستند.

سلنیوم یک عنصر کمیاب ضروری است اما می تواند در مقادیر بالا  سمی باشد.

مصرف روزانه توصیه شده سلنیوم  70 –  50 میکروگرم در روز برای بزرگسالان است علاوه بر این، سطح تحمل بالایی برای مصرف ایمن در حدود 300 میکروگرم در روز برای بزرگسالان می باشد.

یک آجیل برزیل ممکن است حاوی تا 95 میکروگرم سلنیوم باشد این بیش از مقدار توصیه شده روزانه برای بزرگسالان است و بیش از سه برابر میزان مورد نیاز کودکان است.

خوردن تنها 5 –  4 آجیل برزیل ممکن است در یک فرد بالغ حد بالایی از مصرف سلنیوم ایمن باشد بنابر این توصیه نمی شود که شما بیشتر از آن را بخورید.

علائم و نشانه های مسمومیت سلنیوم شامل از دست دادن مو و ناخن، مسائل گوارشی و مشکلات حافظه می باشد.

وب سایت رژیم سلامتی