اگر می خواهید به سلامت قلبتان برسید توصیه می کنیم از برخی خوراکی های مفید در این زمینه استفاده کنند و در حفظ و مراقبت از قلب و عروق خود کوشا باشند و از بروز سکته مغزی در بدنشان پیشگیری کنند
داشتن قلب سالم باعث کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مرتبط با آن و سکته مغزی میشود، اما درک این نکته که کدام طیف مواد غذایی برای قلب میتواند مفید باشد، نیز در پیشگیری از این بیماریها و بهبود سلامت این عضو حیاتی از بدن میتواند بسیار مؤثر باشد.
انجمن قلب آمریکا اقدام به معرفی مواد غذای مؤثر در حفظ و بهبود سلامت قلب کرده است:
قهوه: محققان دانشگاه کالیفرنیا اعلام کردهاند که مصرف کنندگان مداوم قهوه کمتر احتمال دارد به علت اختلالات ریتم قلب در بیمارستان بستری شوند. آنها دریافتند کسانی که روزانه 4 فنجان قهوه مینوشند، 18 درصد کمتر از سایرین به این اختلالات مبتلا میشوند.
شیر کم چرب یا بدون چربی: یکی از سادهترین راهها برای مراقبت از قلب استفاده از شیر کم چرب یا بدون چربی است که کلسیم و پروتئین فراوانی دارد.
روغن زیتون: کره حاوی چربی اشباع است و کسانی که دوستدار قلب خود هستند، باید به جای آن روغن زیتون را که حاوی چربیهای اشباع نشده است، انتخاب کنند.
سفیده تخم مرغ: این خوراکی یک منبع بزرگ از پروتئین است در حالی که زرده تخم مرغ حاوی کلسترول و چربی اضافیست.
گردو: این خوراکی سالم میتواند برای مدتهای طولانی قلب را سالم نگه دارد. گردو سرشار از اسیدهای چرب امگا سه، فیبر، ویتامین ای، فولات و چربیهای اشباع نشده است.
بادام: اگر از طعم کمی تلخ گردو لذت نمیبرید، میتوانید به جای آن بادام را انتخاب کنید. این خوراکی نیز غنی از اسیدهای چرب امگا 3، استرولهای گیاهی و فیبر است.
جو دو سر: این خوراکی حاوی فیبر و پروتئین فراوان است و میتوان مخلوط آن را با موز و انواع توتها در وعده صبحانه مصرف کرد.
آووکادو: استفان تی سیناترا، متخصص قلب و عروق و نویسنده کتاب «کاهش فشار خون در هشت هفته»، معتقد است آووکادو حاوی بتاکاروتن و لیکوپن، جذابترین میوه برای حفظ سلامت قلب است.
فلاکسید یا تخم پنبه دانه: غنی از فیبر، مواد شیمیایی گیاهی به نام لیگنان، و اسیدهای چرب امگا 3 است و به حفاظت قلب در برابر بیماریهای مختلف کمک میکند.
شکلات تلخ: حاوی فلاونوئیدها از قبیل پلی فنول است. مصرف روزانه شکلات تیره به کاهش حملات غیر کشنده قلبی و سکته مغزی در افراد در معرض خطر منجر میشود. شکلات تیره حاوی حداقل 60 تا 70 درصد کاکائو است.
اسفناج: منبع بزرگ لوتئین، فولات، پتاسیم و فیبر است و برای سلامت قلب بسیار مفید به نظر میرسد.
کشمش: با توجه به مطالعات سال 2012 توسط کالج متخصصان قلب آمریکا، کشمش سرشار از پتاسیم است و به کاهش فشار خون کمک میکند. همچنین منبع بسیار خوبی برای تقویت سیستم ایمنی بدن است.
پرتقال: میوههای خانواده مرکبات سرشار پکتین است که مانع جذب کلسترول میشود. فلاونوئید موجود در آن باعث کاهش فشار خون و التهاب عروق و هسپریدین آن باعث بهبود جریان خون میشود. ویتامین سی موجود در پرتقال نیز در پیشگیری از سکته مغزی بهبود سطح کلسترول مؤثر است.
گریپ فروت: درست مثل پرتقال، سرشار از ویتامین سی است و به پیشگیری از بیماریهای قلبی کمک میکند.
چای سبز: حاوی فلاونوئیدها و آنتی اکسیدان ها است و به کاهش لخته شدن خون کمک میکند. همچنین راهی است برای کاهش کلسترول بد.
کلم بروکلی: مطالعات امپریال کالج لندن و دانشگاه کانکتیکات نشان میدهد اضافه کردن کلم بروکلی به رژیم غذایی روزانه میتواند سلامت قلب را بهبود بخشد. این سبزی حاوی سولفورافان است که میتواند به کاهش التهاب در برخی مناطق شریانی کمک کند.
سیب زمینی: این ماده غذایی ساده غنی از پتاسیم است و فیبر موجود در آن نیز به کاهش بیماریهای قلبی کمک میکند.
انار: آنتی اکسیدان ها و ترکیبات موجود در این میوه حاوی پلی فنول ها و آنتوسیانین برای جلوگیری از سخت شدن سرخرگها مفید است. با توجه به مطالعات مرکز ملی اطلاعات بیوتکنولوژی در آمریکا مصرف روزانه انار توسط بیماران قلبی به مدت بیش از سه ماه، باعث بهبود جریان خون قلب میشود
MSN