در این مطلب راهنمایی هایی برای خانم های بارداری که دچا ربیماری آسم شده اند داریم ایین بیماری تاثیرات منفی زیادی روی جنین می تواند بگذارد و باید توسط متخصص به طور منظم کنترل و چکاپ شود
محمدحسین سلطانزاده اظهار داشت: تقریباً 7 درصد از خانمهای باردار به آسم مبتلا هستند. البته آسم کنترلشده برای مادر و جنین خطری ندارد ولی نوع کنترل نشده ممکن است عوارض زیادی را برای زنان باردار و جنین داشته باشد.
وی با بیان اینکه آسم شایعترین و جدیترین بیماری است که روی حاملگی تأثیر میگذارد، گفت: افزایش فشار خون، مسمومیت حاملگی( پراکلامپسی)، زایمان زودرس از عوارض آسم کنترلشده در مادران باردار است و افزایش موارد مرده زایی، اختلال در رشد جنین، وزن پایین نوزاد در زمان تولد، تولد نوزاد نارس، مشکلات هنگام تولد از عوارض آسم کنترل نشده در مادران باردار به شمار میرود.
به گفته سلطانزاده در صورتی آسم کنترلشده تلقی میشود که مادر سرفه تنگی نفس و خسt>خس سینه نداشته باشد، فعالیت طبیعی بدون علائم آسم داشته باشد و شبها بهراحتی بخوابد و به علت علائم آسم از خواب بیدار نشود، همچنین کارکرد ریوی طبیعی یا نزدیک به طبیعی داشته باشد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطر نشان کرد: بهطور کلی بیماری آسم مانعی برای بارداری محسوب نمیشود؛ چراکه درمانهای کنترل آسم بر تکامل جنین تأثیری ندارند و باعث سقطهای خود به خودی یا نقایص مادرزادی در جنین نمیشوند؛ درنتیجه اغلب خانمهای باردار مبتلا به آسم یا آلرژی با رعایت اصول صحیح و درمانهای توصیهشده از طرف پزشک میتوانند با آسم و اثرات آن در دوره بارداری کنار بیایند.
وی گفت:درمان ایده آل آسم در دوران بارداری به ویژه در سه ماهه اول استفاده نکردن از دارو است زیرا هیچ درمان دارویی در این دوران بی خطر نیست هر چند ثابت شده است که خطر آسم کنترل نشده برای مادر و جنین بسیار بیشتر از خطر ناشی از مصرف داروهای کنترل آسم خواهد بود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: کنترل آسم باید با کنترل بارداری توام شده و همان اصول مراقبتی اعمال شوند. در صورت امکان نیز مراقبت از بیمار، باید توسط یک گروه متشکل از متخصص آسم و آلرژی، متخصص زنان و زایمان، خود بیمار و به کمک ویزیتهای مکرر در این دوران انجام گیرد؛ به علاوه درمان در بسیاری از موارد برای بهبود خواب شبانه و بالا بردن کیفیت زندگی و حالات روحی بیمار ضروری است.
سلطانزاده با اشاره به اینکه اهداف درمان این بیماران مشابه با سایر بیماران مبتلا به آسم است، افزود: پیشگیری از حملههای شدید، پیشگیری از آسم کنترل نشده که مانع خواب یا فعالیت طبیعی بیمار میشود، حفظ کارکرد ریوی در حد طبیعی و ویزیتهای مکرر توسط پزشک با تجربه در رسیدن به این اهداف ضروری است؛ همچنین اهمیت ارتباط بین بیمار، متخصص آسم و متخصص زنان انکار ناپذیر است .
وی در پایان گفت: آموزش بیمار برای کنترل آسم، میزان اضطراب مادر باردار را کاهش داده و توانایی او را جهت مقابله با آن افزایش میدهد.فارس