45786+
اختلالات روحی پس از به دنیا آمدن یک نوزاد پدر و مادر آن ها را تهدید می کند با چه نشانه هایی می توانیم پی به این عارضه در آن ها ببریم و راههای رفع این اختلالات روحی در زوجین کدام است

بر اساس پ‍ژوهشی که در مجله اختلالات عاطفی منتشر شد، مشخص شد که 20% از والدین در ماههای اول بعد از به دنیا آمدن نوزاد جدید دچار اضطراب و افسردگی میشوند و به ندرت علل این مشکل درک و مشخص میشود.
به گفته «مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها»، خطر ابتلا به این اختلالات عاطفی برای بعضی از افراد بسیار بیشتر است:
افرادی که مشکلاتی برای باردار شدن داشته‌‌اند
افرادی که مشکلاتی در طی دوران بارداری داشته‌اند
کسانی که سابقه سقط جنین یا به دنیا آوردن نوزاد مرده داشته‌اند
مادران نوجوان
مادرانی که زایمان‌های متعدد و بسیاری داشته‌اند
مادرانی که سابقه به دنیا آوردن نوزادی با مشکلات سلامتی داشته‌اند
البته افرادی که بارداری سالم و نوزادی کاملا سالم داشته‌اند نیز مستعد افسردگی هستند. بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، افسردگی بعد از زایمان ممکن است علائم و وی‍گی‌های زیر را داشته باشد:
نخوابیدن حتی زمانی که نوزاد خواب است.
احساس به‌تفاوتی نسبت به نوزاد
افکار منفی و احساس ترس نسبت به کودک مانند این افکار که کسی ممکن است به کودک آسیب برساند یا او را برباید.
احساس نگرانی از اینکه ممکن است پدر یا مادر خوبی نباشد یا به کودک صدمه بزند.
بر اساس پ‍ژوهش‌هایی که پ‍ژوهشگران در «مرکز سلامت روان» انجام دادند مشخص شد که 1 مرد از هر 10 مرد و تقریبا نیمی از زنان دچار افسردگی و اضطراب بعد از زایمان می‌شوند.
عوامل ابتلا به این اختلالات شامل احساس عدم حمایت به خصوص از طرف شریک زندگی، مشکلات مالی و روانی هستند. این پ‍ژوهش‌ها نشان داده است که پدرانی که زیر 24 سال سن دارند یا آن‌هایی که تحصیلات پایینی یا درآمد کمی دارند بیشتر امکان دارد تا به این اختلالات مبتلا شوند.
علائم دیگر این اختلالات شامل احساس نگرانی, فشار روحی, کج‌خلقی و ترس از امنیت نوزاد است. علائم فیزیکی نیز شامل تپش قلب, تعرق زیاد, کم خوابی و از دادن اشتها می‌شود.