اگر مایلید فردی پرطرفدار باشید و دوستداران زیادی داشته باشید بهتر است تغییراتی در رفتار خود بدهید شخصیت های جذاب و دوست داشتنی چه ویژگی هایی دارند آن ها را دنبال کنید
هر از چند گاهی که فشار رسانه ها به مربی تیم ملی فوتبال کشورمان زیاد می شود و بعضی کارشناسان فوتبالی دست به شکایت های فنی از او می زنند، بعضی ها ویژگی های شخصیتی او را تنها دلیل ماندن او در تیم ملی می دانند و معتقدند که مسئولان ورزشی و حتی مردم ما اسیر شخصیت کاریزماتیک او شده اند. به گزارش عصر ایران و فارغ از این شخص، کاریزماتیک بودن یک اصطلاح روان شناسی است که در ادامه نکات جالبی را در این باره مطرح خواهیم کرد که به درد عموم مردم می خورد تا بتوانند این ویژگی جذاب را در خودشان شکوفا کنند.
کاریزما یعنی چه!؟
فَرَهْمَندی یا کاریزما در لغت به معنی جذابیت غیرعادی و دارا بودن صفت های ویژه و ممتاز و منحصر به فردی است که برگرفته از خاریسمای یونانی به معنای جاذبه ذاتی است و مورد پسند و ستایش تعداد زیادی از دیگر انسان هاست. جاذبه ای انفرادی (فردی) که اثری اجتماعی (جمعی) دارد.کاریزما چه سودی برای شما دارد؟
تصور کنید زندگی شما چگونه خواهد بود، اگر در آن لحظه ای که وارد یک اتاق می شوید، دیگران بلافاصله متوجه تان شوند و مایل به شنیدن حرف های شما و مشتاق گرفتن تأییدتان باشند. این از شاخصه های زندگی افراد کاریزماتیک است. کاریزما باعث می شود دیگران دوست تان داشته باشند، به شما اعتماد کنند و بخواهند تحت مدیریت تان کار کنند. کاریزماتیک بودن به معنی فرد موفق یا پولدار بودن نیست. حتی به معنی نحوه ارائه مطلبی یا نوع پوشش ما هم نیست. کاریزماتیک بودن یعنی انجام یک سری کارهای خاص!
کاریزما هم اکتسابی است هم ذاتی
کاریزما یک خصیصه ذاتی و اکتسابی است. شما اگر فرد کاریزماتیکی هستید، می توانید آن را تقویت کنید تا همچنان قدرتش را حفظ کند و اگر فرد کاریزماتیکی نیستید، می توانید آن را به دست آورید.
6 ویژگی بارز شخصیت های کاریزماتیک
افراد کاریزماتیک، فقط عادت های کاریزماتیک دارند. با این حال و برای داشتن چنین شخصیتی باید ویژگی هایی داشت که در ادامه این مطلب به تعدادی از آن ها اشاره می شود.
1-قاطع و با صلابت صحبت کردن: شاید تعجب آور باشد؛ اما خیلی وقت ها به خصوص در برخورد اول صدای شما می تواند تاثیر زیادی بر مخاطب بگذارد و تا حدی به وی کمک کند شخصیت و کاراکتر شما را بشناسد. صدای قاطع و باصلابت یکی از رکن های کاریزماتیک بودن است چراکه لحن صحبت شما و ریتمی که به حرف زدن خود می دهید، می تواند مخاطب را جذب یا دفع کند. پر واضح است که در این میان هر چه صدا زیباتر باشد، تاثیرگذاری اش هم بیشتر خواهد بود.
2-تجسم کردن کارها قبل از اجرا: قدرت تصویرسازی و تجسم کردن آنچه می خواهید انجام دهید به شما کمک می کند در کارتان موفق شوید و در نتیجه این امر، در داشتن شخصیتی کاریزماتیک و الهام بخش شما را یاری می دهد. تصور و تجسم کاری که قصد انجام آن را در آینده دارید، باعث می شود حساب شده تر هم پیش بروید و حساب شده پیش رفتن یک پای کاریزماتیک شدن است.
3-استواری و پافشاری روی باورشان: افرادی با شخصیت کاریزما هر باوری که داشته باشند در آن ثابت قدم هستند و به اصطلاح توپ هم باورشان را تکان نمی دهد! آن ها از این شاخه به آن شاخه پریدن را نه دوست دارند و نه بلدند. برای آن ها عقیده و باورشان و استواری و پافشاری بر آن از هر چیزی مهم تر و پررنگ تر است؛ البته بعد از این که با مشورت و بررسی به یک عقیده یا باور رسیدند.
4-گوش دادن بیشتر به جای حرف زدن: سوال بپرسید، تماس چشمی برقرار کنید، لبخند بزنید، ناراحتی تان را در چهره تان نشان دهید، سرتان را تکان دهید و کارهای دیگری که بدون صحبت کردن بتوانید احساس تان را به طرف مقابل القا کنید، انجام بدهید. این تمام کارهایی است که نیاز دارید انجام دهید تا به طرف مقابل تان نشان دهید برایتان فرد مهمی است. زمانی که صحبت می کنید هرگز نصیحت نکنید مگر آن که از شما پیشنهاد یا نصیحت تان را جویا شده باشند؟ گوش دادن به صحبت های طرف مقابل بیشتر از نصیحت کردن تان برای او مهم است، زیرا زمانی که شروع به نصیحت می کنید بیشتر مکالمات به سمت خودتان و درباره شما تغییر جهت می دهد. تنها زمانی صحبت کنید که گفته مهمی برای بیان دارید و تنها زمانی آن را اعلام کنید که احساس کنید برای طرف مقابل مهم است.
5-جمع بودن صددرصدی حواس در گفت و گوها: افراد کاریزماتیک به خوبی درک کرده اند که اگر حواستان به وسایل ارتباطی و سرگرمی های خودتان باشد، هرگز نمی توانید حواستان را به ارتباط با طرف مقابل تان متمرکز کنید. زمانی که طرف مقابل تان با شما حرف می زند یا شما با او در حال صحبت هستید به تلفن همراه تان خیره نشوید و به افرادی که در حال عبور هستند، نگاه نکنید بلکه فقط و فقط حواس تان را متمرکز کنید به صحبت های طرف مقابل تان. حداکثر تمرکز بر صحبت های طرف مقابل بهترین هدیه ای است که می توانید به او بدهید. در این عصر از زندگی آنقدر وسایلی برای ممانعت از تمرکز حواس وجود دارد که شما اگر غرق در صحبت های طرف مقابل تان شوید کار بزرگی برای او کردید.
6-خودشیفته و خودپسند نبودن: تنها افرادی که از خودشیفتگی، خودپسندی و اعتماد به نفس کاذب شما خوش شان می آید افراد خودشیفته، خودپسند و با اعتماد به نفس کاذب هستند. دیگران نه تنها از چنین افرادی خوششان نمی آید بلکه گذراندن وقت با چنین افرادی برایشان خسته کننده و همراه با ناراحتی است و زمانی که این افراد وارد جایی می شوند دیگران احساس خوبی نسبت به آن ها ندارند.