عوامل مهم محیطی و تغذیه ای ایجاد کننده آلرژی در اطفال کدامند و با چه روش هایی می توانیم به آلرژی داشتن فرزندمان با آن ها پی ببریم حساسیت به خوراکی های مختلف گاهی اوقات می تواند به اطفال آسیب های جبران ناپذیری وارد کند پس بیشتر مراقب فرزندانتان باشید
به اعتقاد متخصصان، در حالت طبیعی وظیفه سیستم ایمنی بدن مقابله با میکروبها است، در برابر آنها آنتیبادی تولید میکند و به شکل التهاب خود را نشان میدهد ولی گاهی سیستم ایمنی، ماده غذایی خاصی را به شکل دشمن دیده و با تولید آنتیبادی شروع به ایجاد واکنش در برابر آن میکند. تولید آنتیبادی که با التهاب همراه است میتواند خود را بهصورت یک آبریزش ساده یا نوع حادتر آن شوک و مرگ نشان دهد.
ماده آلرژیزا میتواند گرده گیاهان، مواد غذایی یا برخی داروها مانند پنیسیلین باشد.
افرادی که دچار آلرژی غذایی هستند معمولاٌ با مصرف بادامزمینی و غذاهای دریایی، شیر و تخممرغ، سویا و بعضی میوهها مانند کیوی و توتفرنگی از خود واکنش نشان میدهند.
بعضی از علائمی که یک فرد در مواقع بروز حساسیت از خود نشان میدهد شامل آبریزش بینی، جوشهای پوستی خارشدار مثل کهیر، احساس سوزن شدن در زبان و لبها، خشن شدن صدا و خسخس سینه، سرفه و تهوع، درد در معده و اسهال، شوک و مرگ میشود.
افراد میتوانند با مشاهده این علائم به پزشک مراجعه کنند، متخصص آلرژی در اینگونه موارد انجام یک تست پوستی را تجویز میکند اما برای درمان این عارضهها هیچ داروی خاصی نمیتواند مفید باشد بلکه تنها فرد باید از موادی که به آنها حساسیت دارد دوری کند.
آلرژی کودکان معمولاٌ به شیر و تخممرغ است و نشان دادن واکنش به بادامزمینی، برخی میوهها و انواع خاصی از ماهی و میگو در سنین بالاتر روی میدهد.
پزشکان معتقدند اگر پدر و مادر یا دیگر خویشاوندان نزدیک یک فرد دارای آلرژی خاصی باشد احتمال ابتلا به حساسیت بسیار زیاد میشود، همچنین محیط اطراف فرد نیز میتواند در ایجاد آلرژی مؤثر باشد.
گاهی این واکنش حساسیتی به حدی ناگهانی و شدید است که همه اعضای پوست و تنفس، هضم، قلب و رگهای خونی با یکدیگر و در یکزمان واکنش نشان میدهند مثلاٌ فشار خون فرد افت کرده، مجراهای تنفسی باریک و زبان متورم میشود.