565ec49993387

لخته شدن خون با جه عواملی پدید می آید و چه روش های درمانی برای آن وجود دارد خون لخته شده چه عوارضی برای ما می تواند داشته باشد و نشانه های بارز آن کدامند؟

 لخته شدن خون که می‌تواند باعث مسدود شدن وریدها شود، تهدید کننده زندگی است و هر ساله باعث مرگ 300 هزار نفر در ایالات متحده می‌شود.

در کسانی که در بیمارستان برای مدت طولانی بستری شده‌اند، شانس ابتلا به لخته خون بیشتر است. اما از آنجا که این عارضه قابل پیشگیری است، درخواست پزشک برای ارزیابی ریسک ابتلا به آن می‌تواند نجات دهنده زندگی بیمار باشد.

این در حالی است که هر سال 500 هزار نفر از بزرگسالان آمریکایی به علل مختلف در بیمارستان بستری می‌شوند. یک لخته خون وریدی اغلب در سیاه رگ‌های پا رخ می‌دهد و ترومبوز عمقی ورید اتفاق می افتد. این لخته از طریق رگ‌ها به ریه می‌رسد و منجر به آمبولی ریوی می‌شود.

لخته شدن خون فقط مخصوص افراد سالمند نیست و در افراد جوان نیز ممکن است اتفاق بیفتد. لخته شدن خون بخصوص در بیماران مبتلا به نارسایی‌های قلبی و آمفیزم مخاطره آمیزتر است.
ترومبوز عمقی ورید شامل علائمی از قبیل تورم یک طرفه در پا و یا یک دست است، درد یا حساسیت در پا در حالت ایستاده و یا هنگام راه رفتن، افزایش احساس گرما، قرمزی پوست از علائم این عارضه هستند که اغلب نسبت به آنها بی توجهی می‌شود.

آمبولی ریوی نیز شامل علائمی از قبیل تنگی ناگهانی نفس، درد شدید قفسه سینه، سرفه شدید، کمردرد، سرقه با یا بدون خلط خونی، تعریق بیش از حد، نبض سریع، سبکی سر. با مشاهده یا احساس هر گونه از این علائم فوراً بیمار باید تحت مراقبت‌های پزشکی اورژانس قرار بگیرد.

به غیر از افراد بستری در بیمارستان، بیماران محدود به استراحت در بستر برای مدت طولانی، سابقه خانوادگی لخته شدن خون، سابقه شخصی لخته شدن خون، استفاده از قرص‌های ضد بارداری به مدت طولانی، استعمال سیگار، نوشیدن الکل، چاقی و … از عوامل خطر ابتلا به لخته شدن خون هستند.

everydayhealth