گردو، بادام و دیگر آجیل ها می توانند کلسترول خون را کاهش دهد. آجیل سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده، است. گردو همچنین به حفظ سلامت رگ های خونی کمک می کند.
خوردن تعداد انگشت شماری 42.5 گرم آجیل، مانند بادام، فندق، بادام زمینی، گردو، پسته و گردو، خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد. فقط مطمئن شوید که آجیل شور یا شیرین نباشد
طبق آخرین پژوهشها آجیل و مغزها مانند گردو، پسته، بادام و فندق نقش مهمی در سلامتی بدن دارند. مغزها منابع سرشاری از پروتئین، چربیهای مفید، مواد مغذی، ریز مغذیها، ویتامینها و آنتیاکسیدانها هستند. مغزها یکی از مهمترین منابع غنی سلنیوم هستند دانشمندان دانشگاه ایلینویز در آمریکا دریافتند که یک مکمل غذایی حاوی ۲۰۰ میکروگرم سلنیوم در روز میزان ابتلا به سرطان پروستات، ریه و روده را در حدود ۵۰ درصد کاهش میدهد و همچنین از پیشرفت سرطان سینه در زنان جلوگیری میکند.
مغزها همچنین سرشار از فسفر هستند که این مادهی معدنی به ساخت استخوانها و دندانها کمک میکند. منیزیم که باعث تعادل عملکرد ماهیچهها و اعصاب میشود یکی از عناصر مهم موجود در مغزها است. همچنین وجود اسیدلینولئیک در مغزها جهت سلامت پوست و پیشگیری از بیماریهای قلبی بسیار مفید است.
در این مطلب شما را با خواص گردو آشنا می کنیم:
درخت گردو از خانوادهی Junglandaceae یا میوه الههی ژوپیتر که ۶۰۰ گونه دارد به ارتفاع ۱۰ تا ۴۵ متر با عمر طولانی با برگهایی به طول ۲۰ تا ۹۰ سانتی متر است.
انواع گردو در کشورهای مختلف روئیده میشود. گردو از ایران به ایتالیا و مهاجران آن را به آمریکا که اکنون بزرگترین تولید کنندهی گردو در جهان است بردهاند. معروفترین گردو Juglan regia یا گردوی ایرانی علاوه بر کیفیت، دارای ارزش اقتصادی و در اغلب نقاط ایران دیده میشود. ایران سومین تولید کنندهی گردو در سطح جهان بعد از آمریکا و چین بوده و سالانه حدود ۱۴۶ هزار تن گردو تولید میکند. مغز گردو از جمله مغزهای پر چرب است و هر ۱۰۰ گرم گردو ۶۹ گرم چربی دارد بنابراین دارای مقادیر زیادی کالری است اما اسیدهای چرب گردو از اسیدهای چرب غیراشباع – امگا-۳ میباشد که آسیبی به سیستم قلب و عروق نمیرساند. تحقیقات نشان داده شده که افزودن گردو به رژیم غذایی منجر به کاهش کلسترول خون به میزان ۶/۱۴ درصد خواهد شد علت آن وجود اسیدهای چرب، اسیدلینولئیک و اسید آلفالینولئیک که از چربیهای مفید برای قلب است که کلسترول بد (LDL) را کاهش و کلسترول خوب (HDL) را افزایش میدهد. این چربیها در نهایت به پروستاگلاندین تبدیل شده که منجر به کاهش فشارخون و ترمیم دیوارهی عروق خونی و ممانعت از تشکیل لختههای خون میشود.
طبق آمار میزان مرگ و میر ناشی از حملات قلبی در افرادی که به طور متوسط چهار بار در هفته در رژیم غذایی خود از گردو استفاده میکنند حدود یک دوم افرادی است که گردو استفاده نمیکنند.
پروتئین گردو به آسانی هضم میشود و علاوه بر این دارای اسید آمینههای ضروری است که بدن قادر به ساختن آنها نمیباشد و حتی در بعضی از سایر غذاهای گیاهی نیز موجود نیست به همین جهت گیاهخواران قادرند که همهی پروتئین نیاز خود را از طریق مصرف گردو تأمین کنند.
گردو را به نام غذای مغز نیز میشناسند این فقط به خاطر شباهت آن به مغز نیست بلکه به خاطر اسیدهای چرب غیر اشباع امگا -۳ فراوان آن میباشد. مغز برای عملکرد خود به امگا – ۳ نیاز دارد خوردن ۴ عدد گردو در روز امگا -۳ مغز را افزایش میدهد و ۲۰ درصد مادهی خاکستری مغز از اسیدهای چرب غیراشباع تشکیل شده است.
گردو منبع عمدهی مس است این عنصر نقش عمدهیی در بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن دارد. کاهش مس دریافتی منجر به تضعیف سیستم ایمنی بدن میشود علاوه بر این کاهش مس در بدن، تولید اینترلوکین نیز کاهش مییابد. اینترلوکین ترکیبی است که بدن برای مقابله با انواع باکتری ها و ویروسها تولید می کند بنابراین مصرف گردو در بیماریهای عقونی توصیه می شوذ.
روغن گردو منبع عمده ی اسیدلتولئیک است که این اسید پوست را سالم نگهمیدارد و مقادیری روی ویتامین E در گردو یافت میشود که برای سلامت و مقاومت پوست در مقابل عوامل آلرژی زا افزایش میدهد.
گردو حاوی آرژینین یک آمینواسیدی است که بدن آن را برای تولید اسید نیتریک استفاده میکند ماده یی که وجود آن برای حفظ انعطاف پذیری و خاصیت ارتجاعی قلب لازم است در آن صورت هر وقت بدن نیاز به افزایش خون باشد می تواند گشاد شود.
گردو در سفره های ایرانی به خصوص در کنار پنیر و سبزی حضور پر رنگی دارد تا آنجا که بعضی خانواده ها پنیر بدون گردو را منع می کنند. پنیر به علت دارا بودن تیرامین و تجمع این ماده در مغز سبب کندی ذهن می شود گر چه این ماده تا حدودی توسط آنزیمی در بدن تجزیه می شود اما برای فعالیت بیشتر این آنزیم باید میزان مس مصرفی افزایش یابد با توجه به اینکه گردو منتع مس است توصیه می شود پنیر را با گردو مصرف نمائید.