359873_123

استفاده مداوم و بی رویه از فیس بوک چه تاثیرات منفی روی بدن ما می تواند بگذارد و موجب بروز چه تغییراتی در سبک زندگی و روحیات ما خواهد شد مراجعه روزمره به فیسبوک و حضور مداوم در ان چه آسیب هایی بهمراه دارد

فیسبوک؛ پدیده آشنا این روزها که برای بسیاری از ما حکم خانه دوم دارد و کاربرانش آن قدر افزایش پید کرده که می توان لقب سومین کشور پر جمعیت جهان را به آن داد. خانه ای مجازی که وسایل و ابزارش محتوا، مطالب و عکس های تولید کاربران است. شما به عنوان یکی از کاربران فیسبوک روزانه چند پست در شبکه به اشتراک می گذارید؟ چه اتفاقی شما را ترغیب به این کار می کند؟ فکر انگیزه اصلی برای کابران برای اشتراک گذاری این پست ها چیست؟

انگیزه کاربران فیسبوک در به اشتراک گذاشتن پست ها و مطالب متفاوت یکی از حوزه های جذاب برای کارشناسان حوزه رسانه و روان شناسی است. اینکه چرا برخی افراد فعالیت زیادی در این شبکه دارند و برخی دیگر کاربر منفعل محسوب می شوند دلایل مختلفی دارد؛ ولی به تازگی دانشمندان به این نتیجه رسیده اند: رشک و حسادت راز نهفته در پشت اشتراک گذاری پست های فیسبوک است. این موضوع نگرانی محققان در مورد کاهش کیفیت و سلامت زندگی مردم امروز را افزایش داده است.

بر این اساس، استفاده بیش از اندازه از فیسبوک موجب شکل گیری چرخه ای از بدخواهی، حسادت و خود بینی می شود. حضور و فعالیت بیش از اندازه در این شبکه اجتماعی فرصت امکان مقایسه خود با دیگران را بیشتر می کند و بدین واسطه حس نارضایتی از زندگی را افزایش می دهد. واکنش افراد به چنین پدیده ای در به اشتراک گذاری وجهه ای غیر واقعی از زندگی خود نمایان می شود.اگر چه دلیل اصلی این فرآیند هم چنان مبهم است؛ اما کاربران رسانه های اجتماعی بیش از دیگران در معرض افسردگی، اضطراب و خودشیفتگی هستند.

به عنوان مثال: اشتراک گذاری از سفرهای مختلف دیگر کاربران را وادار و تحریک به آن می کند که به وسیله محتوای تولیدی خود تصویری کامل و بدون نقص از زندگی خود به نمایش بگذارند. این کنش بیشتر از اینکه با هدف بر انگیختن حسادت دیگران باشد پاسخی است به نیاز رقابت جویی و دیده شدن کاربران این شبکه ها.بنابراین، اگر روز به روز رضایت کمتری از زندگی دارید و به دلیل آن را متوجه نمی شوید بهتر است نگاهی به فعالیت های خود در شبکه های اجتماعی داشته باشید.

منبع psychcentral