آیا با نوشیدنی های غیر الکلی نیز برایمان مشکلی به وجود خواهد آمد یا خیر؟مضرات این نوشیدنی ها برای دندانهایمان چقدر است و می توانیم با خیال راحت از این نوشیدنی ها استفاده کنیم توصیه دندانپزشکان در این زمینه چیست؟
محققان به تازگی دریافتهاند که اکثر نوشیدنیهای غیرالکلی و نوشیدنیهای ورزشی ضخامت مینای دندان را تا یک سوم کاهش میدهند.
در شرایطی که اکثر مردم احتمالا از ارتباط بین قند و پوسیدگی دندان آگاه هستند، چیزی که ممکن است چندان از آن آگاه نباشند ماهیت این ارتباط و این مسئله است که نوشیدنیهایی که اسیدی هستند، چه دارای قند باشند یا نباشند، میتوانند برای دندانهای ما مضر باشند.
قند یکی از عوامل مرتبط با پوسیدگی دندان است زیرا باعث ایجاد رسوب بر سطح دندان شده که باکتریها آن را هضم و به اسید تبدیل میکنند. در واقع این اسید از طریق از بین بردن لایه بیرونی مینای دندان به آن حمله میکند. بنابراین، نوشیدنیهایی که اسیدی هستند، چه حاوی قند یا بدون آن، میتوانند باعث فرسایش دندان شوند.
بسیاری از مردم از این مسئله آگاه نیستند که وقتی میزان مصرف قند خود را کم میکنند این مسئله به کم شدن خطر پوسیدگی دندان میانجامد. ترکیب شیمیایی اسیدها در برخی غذاها و نوشیدنیها میتواند شرایط را برای پوسیدگی دندان فراهم کند. در آغاز، این اسید به مرور سطح مینای دندان را از بین میبرد، اما بعد از آن، اگر به مرحلهی پیشرفتهتری برسد، میتواند به مغز دندان نفوذ کند.
(منبع: medicinenet)