یکی از عذاب آور ترین اتفاقاتی که طی روز میتواند اتفاق بیافتد وزوز گوش است. وزوز نوعی صدا است که در گوش و گاهی در سر حس میشود بدون اینکه این صدا منبعی خارجی داشته باشد. دو نوع وزوز داریم ، بالینی و غیر بالینی. وزوز بالینی به دو دسته تقسیم می شود. نوع اول وز وزی است که علاوه بر بیمار ، اطرافیان نیز آن را میشنوند. نوع دیگر وزوزی است که فقط خود شخص بیمار آنرا می شنود.
این نوع وزوز ذهنی نام دارد. وزوز به صورت صداهای مختلفی تجربه میشود، مثل صدای سوت، باد، همهمه و …. این صداها ممكن است دائمی یا منقطع باشند. وزوز بیماری یا اختلال نیست بلكه نشانه ضایعات شنوایی است. وزوز در همه گروههای سنی ممكن است به وجود آید. فركانس وزوز با افزایش سن زیاد میشود. به نظر میرسد در گوش چپ نسبت به گوش راست، وزوز بیشتری وجود دارد. حدود ۷۵ درصد افراد ناشنوا وزوز دارند.
● وزوز ضربانی
وززو ممكن است از راههای دیگری غیر از صدای باد، سوت، هیس و…. نمایان شود. بعضی افراد صدای ضربه مانندی مثل ریتم ضربان قلب خود را احساس میكنند. این نوع وزوز، ضربانی نام دارد. اكثرا این نوع وزوز بعد از ورزش كردن یا فعالیت شدید روی میدهد ولی در بعضی افراد این صدا هرگز متوقف نمیشود. دلایل این نوع وزوز زیاد هستند.
● چه عواملی موجب وزوز میشود؟
▪ صدمه به اعصاب گوش در اثر صداهای بلند
▪ مواد شیمیایی و داروهایی كه به گوش داخلی آسیب میزنند (مثل آسپرین)
▪ نیكوتین كه باعث فشرده شدن رگهای خونی میشود
▪ فقدان منگنز كه باعث سرگیجه، وزوز و كم شنوایی میشود
▪ استرس
▪ وجود جرم و مایع در گوش
▪ مشكلات هورمونی
▪ فشارخون بالا
▪ ضربه به سر
▪ آنمی
▪ پارگی پرده گوش
▪ حساسیت غذایی
▪ بیماریهایی مثل مینیر، ام.اس، صرع، میگرن، پركاری تیروئید
● درمان وزوز
در تحقیقاتی كه راجع به وزوز انجام شده، چند روش برای درمان آن وجود دارد كه تی.آر.تی یكی از آنهاست و روشی است كه از طریق مغز باعث میشود وزوز نادیده گرفته شود.
تی.آر.تی سه مرحله درمانی دارد:
۱) جمعآوری اطلاعاتی درباره بیمار و تاریخچه و عادتهای روزمره زندگی او.
۲) استفاده از وسایلی كه پشت گوش قرار میگیرد و توجه بیمار را از وزوز منحرف میكند.
۳) روان درمانی كه به بیمار آموزش میدهد وزوز را نادیده بگیرد. این روش شامل تمرینات عمیق و كنترل استرس است و باعث میشود هیجان و نگرانی بیمار كاهش یابد.
هدف نهایی روش تی.آر.تی عادت كردن كامل به صدا است. روش دیگر درمان وزوز، استفاده از muskw است كه شبیه به وسایل كمك شنوایی است و صداهایی تولید میكند كه وزوز را میپوشاند یا حذف میكند. بعضی افراد این صداهای خارجی و مصنوعی را به صداهایی كه وزوز تولید میكند، ترجیح میدهند. طی یك روز پرمشغله، حواسپرتی از فعالیتهای روزانه و صداها باعث میشود كه وزوز كمتر آشكار شود. به این دلیل اغلب به نظر میرسد كه وزوز در شبها شدیدتر میشود.
توصیههای زیر نیز در بهبود وزوز موثر است:
▪ پرهیز از صداهای بلند و محیطهای شلوغ
▪ خودداری از مصرف الكل، كافئین، كوكائین، نیكوتین، ماری جوانا و آسپرین
▪ متعادل نگه داشتن فشار و چربی خون
● چگونه با وجود وزوز بخوابیم
صدای زنگ یا سوتی كه در گوش احساس میشود ممكن است استراحت شبانه را بر هم بزند.
توصیههای زیر كمك میكند كه با وجود وزوز بهتر بخوابید:
▪ تمرینات آرامبخش و منظم كه كمك میكند بهتر بخوابید ولی از تمرینات نزدیك به زمان خواب بپرهیزید.
▪ زمانی كه احساس خواب آلودگی میكنید، به رختخواب بروید. اگر طی ۲۰ تا ۳۰ دقیقه خوابتان نبرد، بلند شوید و به اتاق دیگری بروید و كاری آرامبخش مثل كتاب خواندن انجام دهید و دوباره به رختخواب بروید.
▪ سعی كنید میزان كافئین و نیكوتینی را كه در شب مصرف میكنید، كاهش دهید.
▪ دمای اتاق را در حد متعادل نگه دارید، نه خیلی گرم و نه خیلی سرد.
▪ هنگامی كه در رختخواب هستید، از تماشای تلویزیون و كتاب خواندن بپرهیزید زیرا موجب میشود هوشیاریتان بیشتر شده و خواب از سرتان بپرد.
با سلام. بیش از 5 سال است که گرفتار وزوز و سوت گوش چپ شده ام البته در گوش راست هم سوت گوش تا حد کمی وجود دارد. از درد شدید گوش و سر شروع شد به هر متخصصی مراجعه کردم گفتند مشکل از دندان هایت است، دندان را حل کردم باز مشکل رفع نشد. ام .ار. ای رفتم درد را میگرن گوش تشخیص دادند. سرانجام به علت کار مداوم با کامپیوتر حدود پنج شش روز، باند یا اسپیکر را خاموش کردم دیدم که این صدا در گوش چپ ماندگار شده است. حدود شش ماه هم دارو خوردم ولی نتیجه نگرفته ام. راه های مختلف را هم تجربه کرده ام، حدود یک ونیم سالی است که الحمدلله دردش خیلی خیلی کم شده ولی سوت همچنان کم و زیاد می شود و با ناراحتی رابطه مستقیم دارد.
سلام اقای دکتر ، تقریبا یک ماهی میشه که گوش سمت راستم وز وز هایی می کنه که هماهنگ با ضربان قلبم است و از روز اول شدید تر شده و وقتی زیر گوشم رو فشار میدم تقریبا میشه گفت که وزوزش به حداقل ممکن میرسه . فکر نکنم اختلالی در شنواییم ایجاد شده باشه . الان که در فصل امتحانات هستیم این وزوز من رو خیلی اذیت می کنه . بعد از بیدارشدن از خواب شبانه احساس سردرد هم دارم . در ضمن 16 ساله ام
سلام به پزشک مراجعه فرمایید
دکتر من الان دوماهه در گوش چپم صدای ممتد دارم به ۵ دکتر رفتم اثری نکرد داروهاشون. نوار گوش گرفتم گفتن فقط گوش چپ در صداهای بالا یکم ضعیفه
خیلی میترسم. من به شدت استرسی و نگران هستم.
سلام لطفا مطلب زیر را مطالعه فرمایید
شنیدن صدای آزاردهنده در گوش
سلام اقای دکتر. من تقریبا یک ماهه بطور دائم گوش سمت چپم صدای وز میده و شبها خیلی عذاب اور میشه.من میدونم این مشکل بخاطر گوش دادن زیاد ب موسیقی بلند با هنس فری یا هدفون طی چن سال اخیر برای من بوجود اومده… ایا درمانی هست یا من مجبورم این صدا رو تا اخر عمر تحمل کنم ؟ اگ دکتر برم چ کمکی میتونه بکنه؟پاکسازی گوش چطوره ؟ البته من یکبار دکتر رفتم و گفت ک گوشتو خیلی خاروندی و واقعا مشکل براش ایجاد کردی. من حساسیت گلو و گوش هم دارم و زیاد گوشامو می خاروندم و در کل موسیقی بلند هم همیشه گوش میدادم . الان ک اینطوری شدم دیگ موسیقی گوش نمیدم و گوشمم ب هیچ عنوان نمیخارم. ایا درمانی هست ؟
بهترین درمان TRT است که مجموعه ای است از روان درمانی شناختی و رفتار درمانی
منتهی در دسترس همگان نیست و هزینه بر است .
اما ساده ترین راه سمعک است نوعی که وزوز را از بین می برد وبه اصطلاح ماسکه می کند.
البته چندین رقم دارو وجود دارد که تحت نظر متخصص گوش حلق و بینی وجراحی سر وگردن
باید تست شود شاید یکی از اینها به شما جواب دهد
تو این بی پولی و بیکاری این چه مرض بی درمونی بود که گرفتارش شدم،خدایا کمک کن،به خدا به مرگ راضی ام
سلام…من الان 2 ماهه که گوش سمت راستم سوت میکشه….به طور دایم…اذیتم میکنه ….لطفا کمکم بفرمایید…
درمان وزوز
در تحقیقاتی که راجع به وزوز انجام شده، چند روش برای درمان آن وجود دارد که تی.آر.تی یکی از آنهاست و روشی است که از طریق مغز باعث میشود وزوز نادیده گرفته شود.
تی.آر.تی سه مرحله درمانی دارد:
۱) جمعآوری اطلاعاتی درباره بیمار و تاریخچه و عادتهای روزمره زندگی او.
۲) استفاده از وسایلی که پشت گوش قرار میگیرد و توجه بیمار را از وزوز منحرف میکند.
۳) روان درمانی که به بیمار آموزش میدهد وزوز را نادیده بگیرد. این روش شامل تمرینات عمیق و کنترل استرس است و باعث میشود هیجان و نگرانی بیمار کاهش یابد.
هدف نهایی روش تی.آر.تی عادت کردن کامل به صدا است. روش دیگر درمان وزوز، استفاده از muskw است که شبیه به وسایل کمک شنوایی است و صداهایی تولید میکند که وزوز را میپوشاند یا حذف میکند. بعضی افراد این صداهای خارجی و مصنوعی را به صداهایی که وزوز تولید میکند، ترجیح میدهند. طی یک روز پرمشغله، حواسپرتی از فعالیتهای روزانه و صداها باعث میشود که وزوز کمتر آشکار شود. به این دلیل اغلب به نظر میرسد که وزوز در شبها شدیدتر میشود.
توصیههای زیر نیز در بهبود وزوز موثر است:
▪ پرهیز از صداهای بلند و محیطهای شلوغ
▪ خودداری از مصرف الکل، کافئین، کوکائین، نیکوتین، ماری جوانا و آسپرین
▪ متعادل نگه داشتن فشار و چربی خون
سلام. چندروزی هست گوش راست من بی دلیل صدا میده مثل صدایی که بعد شنا تو استخر اتفاق میفته اما تقریبا ضعیفش. یا مثل خش خش کردن. در حالی که من خیلی وقته استخر نرفتم. و زمانی این صدا رو حس میکنم که سرم رو تکون میدم یا وقتی آروغ داخلی میکنم. دلیلش چی میتونه باشه؟
سلام
ممکن است پرده گوش شما در فشار باشد. شما احتیاج به معاینه گوش و انجام نوار گوش دارید.
سلام اقای دکتر من ده روزی هست گوش سمت چپم صدای ویزویزمیده وبه علت سرماخوردگی اینطوری شد الان بینی سمت چپم کیپ میشه وخلتهای چرکی میادبیرون ودکترمتخصص گفت براسرماخوردگی هست الان توروخداکمکم کنید خیلی عذاب میکشم این آیدی تلگراممه @ks990جواب سوالموبدین تلگرامم زودترفقط
سلام
مصرف داروی انتی هیستامین مشکل شما را در کنار استفاده از انتی بیوتیک بر طرف میکند.