افرادی که تحت عمل جراحی برای کاهش وزن قرار می گیرند بهتر است پس از عمل بیکار نمانند و با ورزش مداوم مانع از برگشت چاقی به بدنشان شوند و تحرک داشته باشند دراز و نشست می تواند در این زمینه به آن ها کمک زیادی کند
یک متخصص پزشکی ورزشی با اشاره به اینکه فعالیت ورزشی روزانه پس از انجام اعمال جراحی باریتریک یا جراحیهای چاقی برای همه افراد توضیه میشود، گفت: «متاسفانه خیلی از افراد چاقی که تحت این جراحی قرار میگیرند تصور میکنند که دیگر لازم نیست بعد از عمل ورزش و فعالیت بدنی داشته باشند یا رژیم غذاییشان را رعایت کنند در حالی که این تصور کاملا غلط است.»
دکتر علیرضا حسننژاد با توضیح این مساله گفت: «وقتی فردی تحت عمل جراحی چاقی انجام میگیرد، به دلیل اینکه کالری دریافتی بدنش کم میشود، شروع به کاهش وزن میکند. بدن برای جبران کالری شروع به سوختن بافتهای ذخیره و غیر فعال میکند. در این مرحله بدن قبل از اینکه سوختن چربی را آغاز کند ممکن است ابتدا عضلات غیرفعال را بسوزاند و در نتیجه توده عضلانی و قدرت از دست برود. بنابراین تمرینات هوازی روزانه به مدت 20 دقیقه باعث میشود بدن عضلات را به کار گیرد و مجبور شود بافت چربی را بسوزاند.»
وی در پاسخ به این سوال که پس از جراحی چاقی از چه زمانی میتوان ورزش و فعالیت بدنی را شروع کرد، توضیح داد: «بسیاری از بیماران در مورد ورزش بعد از جراحی دودل هستند، اما ورزش یک جزء اساسی در موفقیت بعد از جراحی است. ورزش در واقع عصر روز جراحی شروع میشود، بیمار از تخت پایین میآید و راه میرود. روز بعد باید بیشتر راه برود و به صورت پیشرونده هر روز میزان راه رفتن را بیشتر کند. بعد از بهبود حال عمومی بیمار باید نسخه ورزشی خود را طبق مشاوره پزشکی ورزشی ادامه دهد.»
حسننژاد در نهایت خاطرنشان کرد: «در خصوص ورزشهایی مانند دراز نشست یا بلند کردن وزنه هم توصیه میشود که این گروه از فعالیتهای بدنی تا هفته ششم پس از عمل به تاخیر انداخته و پس از آن به مرور آغاز شود. البته افرادی که تمایل به شنا و ورزشهای آبی دارند میتوانند از هفته 4 بعد از عمل شروع به ورزش کنند.»