symptoms-of-stress

معمولا وقتی کسی میفهمد که دچار سرطان شده است از نظر روانشناسی مشکلاتی را پیدا میکند که مiمترین آن افسرده شدن فرد سرطانی در طی دوران  درمان سرطان است . باید بدانید که افسردگی در روحیه فرد سرطانی تاثیرات نامطلوبی برجای میگذارد که اولین عامل در بیماران سرطانی درمان افسردگی است .یعنی افسردگی به اندازه سرطان مهم است وباید درمان شود

یکی از عوارض روانشناختی سرطان افسردگی است که گاهی بیماران به آن مبتلا می­شوند. افسردگی نه تنها بر عملکرد مغز و افکار و رفتار بلکه بر کل بدن تاثیر می­گذارد. برای ارتقای فعالیت سیستم ایمنی درمان افسردگی مهم است.

چگونه بفهمیم افسرده هستیم؟
اختلال افسردگی با زندگی روزمره و عادی فرد تداخل پیدا می­کند و کیفیت زندگی را کاهش می­دهد. مطالعات نشان داده است که درحدود 7/6 درصد از بزرگسالان بالای 18 سال دارای افسردگی هستند.

نشانه ها و علائم افسردگی:
·    احساس غم مداوم، اضطراب یا احساس پوچی
·    احساس نا امیدی
·    احساس گناه، بی­ارزشی وناتوانی
·    احساس تحریک پذیری یا بی­قراری
·    فقدان علاقه به فعالیت و یا سرگرمی لذت بخش از جمله فعالیت جنسی
·    احساس خستگی مداوم
·    مشکل در تمرکز، یادآوری جزئیات و یا تصمیم گیری
·    اشکال در به خواب رفتن و یا بسیار خوابیدن؛ ( بی خوابی یا خواب در تمام اوقات)
·    پر خوری یا فقدان اشتها
·    افکار مرگ و خودکشی و یا اقدام به خودکشی
·    دردهای مداوم ، سردرد، دل درد یا مشکلات گوارشی که به آسانی درمان نمی­شوند.

چه ارتباطی بین افسردگی و سرطان است؟
افسردگی به طور مستقیم با سرطان در ارتباط نیست وهیچ مطالعه­ای مبنی بر اینکه یکی از علت­های بیماری سرطان است وجود ندارد. اگرچه زمانی­که با تشخیص سرطان روبرو می­شوید، شما ممکن است احساس استرس شدید، خشم، غم و یا هیجانات قوی دیگر داشته باشید. در حالیکه این احساسات در طول زمان کاهش می­یابد، ممکن است منجر به گسترش افسردگی شوند.
تحقیقات نشان داده است که افسردگی نه تنها در روند بهبودی بیماران مبتلا به سرطان تاثیر منفی دارد بلکه میزان تاثیر آن بسیار بیش از آن چیزی است که ما تصور می­کنیم. افسردگی در طول دوره درمان سرطان باعث می­شود شما نسبت به درمان خود توجه کافی نداشته باشید و دستورات پزشک را چندان جدی نگیرید. و در نتیجه برای بهبودی تلاش زیادی نکنید.
مطالعات نشان می­دهد چگونگی تصور بیماران از بیماری خود و روحیه آنها تاثیر بسیار شگفت انگیزی روی بهبودی آنها یا برعکس بدتر شدن آنها دارد.

روشهای درمان افسردگی در بیماران مبتلا به سرطان:
درمان افسردگی می­تواند به روند بهبودی شما و سلامت کلی شما کمک کند. دوره درمان افسردگی طول می­کشد اما درمان­ها موثر هستند. مراجعه به یک روانشناس یا مشاور که در زمینه روانشناسی سرطان آموزش دیده است تا حد زیادی در بهبود شرایط شما کمک کننده خواهد بود. روانشناس به یکی از شیوه های شناختی-رفتاری، آموزشی، گروه درمانی یا ارجاع به روانپزشک به شما کمک خواهد کرد.

·    درمان شناختی – رفتاری
درمان شناختی می­کوشد نگرشها و افکار منفی و رفتارهایی که ممکن است درروند افسردگی سهم داشته باشد شناسایی و اصلاح کند. علاوه بر این به بیمار آموخته می­شود بر مشکلات غلبه کند و بر موقعیت­هایی که قبلا آنها را حل نشدنی می­انگاشت فایق آید. درمانگر شناختی فعالانه بیمار را در جهت تجدید سازمان افکار واعمالش هدایت می­کند.

·    آموزش روانشناختی
در این­گونه درمان­ها روانشناس می­کوشد روش­های مدیریت استرس و همچنین تکنیک­های حل مسئله را آموزش دهد تا بتوانید در طول دوره بیماری استرس­ها ی خود را به شیوه مناسب کاهش دهید و مسایل و مشکلات روزمره خود را مدیریت کنید. و در نتیجه با یادگیری تکنیک­های خاص علائم افسردگی را کاهش می­دهید و به بهبودی خود کمک شایانی می­کنید.

·    گروه درمانی
شما همچنین می­توانید با پیوستن به گروه­های حمایتی و درمانی که زیر نظر یک متخصص برگزار می­شود، چالش­ها و مشکلات خود را به اشتراک بگذارید و با راهنمایی­هایی که در گروه صورت می­گیرد از وضعیت روانی بهتری برخوردار شوید. گروه هم­تجربه­های بیماری سرطان از بهترین انواع گروهی­ست که می­تواند به بهبود شرایط شما کمک کند.

•    دارو درمانی
درمان دارویی یکی از روش­های موثر در کاهش علائم افسردگی شدید است. روانشناس در صورت صلاحدید شما را به روانپزشک ارجاع می­دهد. دارو ها معمولا نیاز به استفاده بیش از یک ماه برای تاثیر گذاری بر روند و میزان افسردگی دارند پس اگر علائم افسردگی به سرعت برطرف نشد به مصرف دارو ادامه دهید. ممکن است استفاده ابتدایی از داروهای اعصاب عوارضی در بر داشته باشد ولی پس از تاثیر گذاری بر سیستم عصبی کم کم عوارض جانبی آن از بین می­رود.

منبع-http://iranpink.com