56656be2568a8

آیا می دانستید با مصرف برخی داروها سلامت استخوانهایتان تهدید خواهد شد و مصرف مداوم آن ها تاثیرات جبران ناپذیری روی مفاصل و عضلات شما خواهد گذاشت اگر می خواهید ذچار این عوارض نشوید باید در مصرف این داروها دقت کنید

 پوکی استخوان یک روند دردناک و ناتوان کننده است و ضرورت دارد بیماران در مورد عوارض جانبی هر گونه داروی مصرفی از سوی مراقبین بهداشتی و پزشکان مطلع باشند.

گلوکوکورتیکوئیدها یا کورتیکواستروئیدها از جمله کورتیزون, دگزامتازون,متیل پردنیزولون و پردنیزون برای درمان آسم,آرتریت روماتوئید, بیماری کرون, لوپوس, آلرژی, سرطان و سایر شرایط می‌تواند منجر به پوکی استخوان شود.

داروهای مورد استفاده در درمان اختلالات تیروئید باید به دقت تحت نظارت مصرف شوند. استفاده از دوزهای بالاتر این داروها برای درمان سرطان تیروئید می‌تواند افزایش خطر ابتلا به پوکی استخوان را به همراه داشته باشد.

صرع یک بیماری مزمن عصبی است که در صورت عدم درمان نتایج تهدید کننده زندگی دارد اما داروهای مورد استفاده برای درمان آن مانند فنی توئین یا فنوباربیتال، می‌تواند منجر به پوکی استخوان شود. خطر این عارضه جانبی در هر فرد متفاوت است.

مهارکننده‌های بازجذب سروتونین یک کلاس از داروهای ضد افسردگی هستند که برای درمان اختلالات عمده افسردگی و اضطراب به کار می‌روند. این داروها از قبیل فلوکستین، سرترالین، سیتالوپرام، پاروکستین، داپوکستین و … در دوزهای بالا و در دراز مدت سلامت استخوان‌ها را تهدید می‌کنند.

دریافت کافی کلسیم از منابع غذایی و یا مکمل‌های کلسیم برای به حداقل رساندن عوارض این داروها لازم است. موسسه ملی پوکی استخوان ایالات متحده توصیه می‌کند زنان 50 ساله و یا جوان‌تر باید روزانه هزار میلی گرم کلسیم دریافت کنند. این میزان در زنان بالای 50 سال 1200 میلی گرم است. مردان 70 سال یا جوان‌تر باید روزانه 1000 میلی گرم کلسیم و مردان بالای 71 سال 1200 گرم کلسیم دریافت کنند. علاوه بر کلسیم بزرگسالان زیر 50 سال باید 400 تا 800 واحد ویتامین دی و بالای 50 ساله‌ها 800 تا 1000 واحد از این ویتامین را دریافت کنند.

Harvard health