450_300_stroke

مهمترین رسیدگی ها در ساعت های اولیه پس از سکته مغزی کدامند و با چه روش هایی می توانیم از آسیب های ناشی از این بیماری خطرناک بکاهیم با چه اقداماتی می توانیم بهترین استفاده را از ساعات اولیه پس از سکته انجام دهیم

 رئیس انجمن سکته مغزی ایران با اشاره به اهمیت ۳ ساعت اول طلایی برای درمان سکته مغزی و اینکه تجهیزات برای پیشگیری و درمان این بیماری نسبت به سکته قلبی توجه نشده است، گفت: اغلب داروهای حیاتی سکته مغزی نیز تحت پوشش بیمه نیستند.

بابک زمانی ضمن اعلام این خبر افزود: اغلب داروهای بیماران سکته مغزی به خصوص داروهایی که در بیماران حاد استفاده می شود در حال حاضر در دسترس است و سعی می شود که تحت پوشش بیمه باشند. اما متأسفانه هنوز پوشش بیمه ای کافی ندارند؛ از نظر داروها کمبود وجود ندارد اما چون داروها گران قیمت‌اند به طور کامل تحت پوشش بیمه قرار نگرفته اند.

زمانی با اشاره به اینکه اطلاع رسانی در حوزه سلامت به خصوص در راستای کاهش ابتلا به سکته‌های مغزی بی تأثیر نبوده است، اظهار کرد: اما تأثیرات اطلاع رسانی و اقدامات صورت گرفته در کشورهای اروپایی و آمریکایی و کاهشی که در میزان مرگ و میر ناشی از آن در سکته‌های مغزی رخ داده به هیچ عنوان با اقدامات صورت گرفته در کشور ما قابل مقایسه نیست.

این متخصص مغز و اعصاب بیان کرد: درمان سکته مغزی که در 3 ساعت اول طلایی بسیار مهم است هماهنگی بین بخش‌های مختلف از جامعه را می‌طلبد که متأسفانه تاکنون این هماهنگی وجود نداشته اما خوشبختانه از ابتدای امسال هماهنگی‌های لازم آغاز شده که قدم‌های مثبت و روبه رشدی به شمار می‌رود.

زمانی در ادامه افزود: رابطه بیماری‌های قلبی با سکته‌های مغزی خیلی زیاد است؛ زیرا علت حدود 40 درصد سکته‌های مغزی ناشی از مشکلات و بیماری‌های قلبی است. یعنی نحوه کارکرد قلب به گونه ای است که منجر به سکته مغزی می‌شود. از طرفی دیگر فاکتورهای خطری که برای سکته‌های قلبی وجود دارند برای سکته‌های مغزی هم صادق اند، به همان دلیلی که فرد دچار سکته قلبی شود امکان دارد به همان دلیل دچار سکته مغزی هم شود.
به گفته وی درمان فاکتورهای خطر برای سکته مغزی تا حدود زیادی از سکته مغزی هم جلوگیری می‌کند.

رئیس انجمن سکته مغزی ایران عنوان کرد: برگزاری برنامه‌های مختلف از طرف انجمن سکته مغزی و انجمن قلب ایران به طور عمده توجه دادن عموم مردم و مسئولان به اهمیت در پیشگیری و درمان بیماری‌های سکته مغزی و قلبی است.

زمانی همچنین افزود: در مورد سکته‌های قلبی تاکنون توجهات زیادی شده و بیمارستان‌های مجهزی برای این بیماری‌ها وجود دارد. در 2 تا 3 دهه اخیر نسبت به پیشگیری و درمان بیماری‌های قلبی، اقدام‌های خوبی شده است. اما متأسفانه درباره سکته مغزی و اقدامات و تجهیزاتی که برای پیشگیری و درمان این بیماری لازم است نسبت به سکته قلبی توجه جدی نشده و متأسفانه فاصله خیلی عمیقی بین کشور ما و بخش‌های پیشرفته دنیا در پیشگیری و درمان بیماران مبتلا به سکته‌های مغزی وجود دارد که باید خیلی سریع اصلاح شود.

وی با اشاره به اهمیت همایش ملی روزآترواسکلروز اذعان کرد: بی‌تردید انجمن سکته مغزی ایران از چنین فرصت‌هایی برای توجه دادن عموم مردم و مسئولان و جامعه پزشکی به اهمیت سکته مغزی استفاده می‌کند.

به گزارش روابط عمومی همایش ملی آترودی، سومین همایش یکروزه بررسی و ارزیابی اثرات آترواسکلروز ( تصلب شرایین ) بر روی عروق بدن انسان با عنوان آترودیبا همکاری انجمن آترواسکلروز ایران، انجمن سکته مغزی ایران، انجمن اینترونشنال کاردیولوژی ایران، انجمن قلب ایران و شرکت سانوفی روز 27 آذرماه 94 در سالن زرین هتل پارسیان آزادی تهران برگزار می‌شود.

تسنیم