678

با چه روش هایی می توانیم سرماخوردگی و آنفولانزا را درمان کنیم و بهترین روش های پیشگیرانه در این زمینه کدامند توصیه متخصصین در این باره چیست ؟آیا راهی برای مراقبت در برابر ابتلا به این عارضه وجود دارد ؟

گذر از فصل سرما خوردگی و آنفولانزا بدون اینکه مریض شویم کاری است دشوار اما غیر ممکن نیست. اضافه کردن چند اقدام احتیاطی ضد میکروب ها ویروس ها می تواند تا حدود زیادی احتمال ابتلا به این بیماری ها را پایین بیاورد.

شکی نیست که در این موقع از سال بسیاری از مردم درگیر سرماخوردگی و آنفولانزا هستند، حتی با وجود اقدامات پیشگیرانه. خب بی دلیل نیست که نام فصل سرما خوردگی و آنفولانزا برایش انتخاب شده. این دوره بیماری از اواخر پاییز شروع شده و تا پایان زمستان نیز ادامه دارد.
دور ماندن از سرما خوردگی و آنفولانزا به صورت 100 درصدی قابل تضمین نیست اما علم به ما نشان داده چه جاهایی خطر ابتلا بیشتر است و از چه کارهایی باید اجتناب کنیم. در ادامه مکان هایی را به شما معرفی خواهیم کرد که در صورت حضور در آنها باید بیش از هر زمان دیگر مواظب باشید. مطمئن شوید همیشه با خود یک دستمال مرطوب ضد عفونی کننده داشته باشید.

1- فرودگاه و هواپیما

اگر در این فصل از سال می خواهید با هواپیما به مسافرت بروید باید بیشتر مواظب باشید. متاسفانه میکروب های زیادی در فرودگاه و هواپیما وجود دارد. حتی میکروب ها از نقاط دیگر دنیا ممکن است رنج سفر را تحمل کرده و با هواپیما خود ا به شما برسانند تا مریضتان کنند! پس اگر هوس مسافرت با هواپیما به سرتان زد ضد عفونی کننده را فراموش نکنید.

2- رستوران ها

از آنجا که امسال تعدادی رستوران در سراسر دنیا به علت همین آلودگی ها بسته شدند، هم ما که به رستوران می رویم باید خیلی مواظب باشیم هم دوستانی که این رستوران ها را اداره می کنند. رستوران ها از مکان های پر رفت و آمد به حساب می آیند و علاوه بر آن کسی که غذا به شما می دهد شاید عادت نداشته باشد مرتب دست هایش را بشوید، پس سعی کنید ضد عفونی کننده را همیشه به دنبال داشته باشید و البته به رستوران هایی مراجعه کنید که از سطح کیفیت بهداشتشان مطمئن هستید.

3- در اداره

بسیاری از ما بیشتر روز خود را در اداره ها می گذرانند، پس جای تعجب نیست که این مکان را هم در لیست مکان های پر خطر قرار دهیم، مگر اینکه اداره ای کاملا ایزوله داشته باشید! وسائل کار مانند صفحه کلید ها و گوشی های همراه که ممکن است زیاد در اداره بچرخند در هر چند سانتیمتر خود 7500 باکتری دارند. جالب است بدانید این مقدار در صندلی توالت فرنگی 5400 باکتری می باشد!

4- مراکز خرید

اگر برای خرید بیرون می روید دشوار است که سری هم به مراکز بزرگ خرید نزنید و البته گاهی نیز باید سری به دستگاه های ATM بزنید. تحقیقات نشان داده استفاده از این دستگاه ها به اندازه توالت های عمومی می تواند باعث انتقال بیماری شود. متاسفانه دیگر وسائل عمومی که در یک مرکز خرید می توانید پیدا کنید نیز چنین خطری را در خود دارند. پس حتما احتیاط کنید. منظور از احتیاط وسواسی بودن نیست، فقط بعد از استفاده دست خود را به طرف صورت نیاورید و ابتدا آن را با ضد عفونی کننده تمیز کنید.

5- مطب پزشکان

معمولا برای اینکه مریض تر نشویم و یا بیماری را به پزشک نشان دهیم مجبوریم به مطب ها مراجعه کنیم. در کنار ما دیگران نیز همین فکر را دارند پس همگی دست به دست هم میکروب ها و ویروس هایمان را به مطب برده و با هم به اشتراک می گذاریم! هر فرد بالغ در دقیقه تقریبا 30 نقطه را با دست لمس می کند، حالا خودتان حساب کنید در مطب یک دکتر چه خبر است. مجلات، صندلی ها، خودکار ها و هر چه فکرش را بکنید ممکن است آلوده باشد. با این حال برای معاینه باید به مطب یا درمانگاه مراجعه کرد ولی با رعایت نکات احتیاطی.

6- مهد کودک یا مدرسه فرزندتان

اگر فرزند دارید حتما متوجه شده اید که با شروع مهد کودک یا مدرسه پای سرماخوردگی و آنفولانزا نیز بیشتر از گذشته به خانه باز شده. حتی وقتی فرزند خود را به پارک هم می برید باید مواظب باشید چون سطوح آنجا نیز توسط افراد زیادی لمس شده. از همان ابتدا آموزش را به کودک خود شروع کنید، به او استفاده از ضد عفونی کننده و شستن مرتب دست ها را بیاموزید.

7- خانه

همان باکتری هایی که بیرون از خانه مجبور بودید از خود دورشان کنید ممکن است در خانه خودتان هم پنهان شده باشند. بله معمولا سطوح مختلف را با ضد عفونی کننده تمیز می کنید، اما آیا از درپوش مسواک استفاده می کنید؟ اگر چنین کاری نمی کنید باید بگویم مسواکی که به دهان می برید به غیر از خمیر دندان حاوی موارد ناخوشایندی است. اگر در خانه فرش دارید بهتر است بدانید در هر اینچ مربع آن فرش 200.000 باکتری خوابیده است – حتی با وجود استفاده مرتب از جاروبرقی. پس اگر با وجود احتیاط در خارج از خانه یکی از این روزها مریض شدید نباید متعجب شوید.

سایت دکتر کرمانی