گاهی اوقات استرس می تواند موجب تغییرات شدیدی در خلق و خوی افراد مختلف شود و در آن ها به اشکال مختلف خود را نشان دهد برخی اختلالات روانی با تغییرات رفتاری مانند داد و فریاد زدن و بهم ریختگی ناگهانی خلق و خو همراه هستند
استرس در تمام افراد ممکن است به درجاتی از خشم تبدیل شود. اما در این میان برخی از مردم به راحتی و بارها خلق و خوی خود را از دست میدهند. در این افراد تنش میتواند حالت انفجاری به خود بگیرد.
این الگوی رفتاری اختلال انفجاری متناوب نام دارد که در واقع بمب دست سازی است که با خشم قوی توسط خود فرد ایجاد میشود. افراد مبتلا به این اختلال به طور متناوب و حتی بسیار جدی میتوانند با کلمات خشونت آمیز افراد دیگر را تهدید کرده و یا اقدام به آسیب رساندن کنند.
در تحقیقی که توسط موسسه ملی بهداشت روان ایالات متحده انجام شده، 3 تا 4 درصد مردم به این اختلال مبتلا هستند در حالی که این اختلال اغلب جوانان را درگیر خود میکند و از اوایل نوجوانی آغاز میشود. گاهی اوقات تمیز این اختلال از سایر اختلالات روانی مانند اختلال شخصیت, اختلالات خلقی, اضطراب و سوء مصرف مواد دشوار میشود.
اختلال انفجاری متناوب میتواند ارثی باشد. ضمن این که به نظر میرسد با برخی فعالیتهای غیر طبیعی در مناطقی از مغز که مسئول تنظیم و مهار رفتارهای پرخاشگرانه است، ارتباط دارد. فعالیت کم سروتونین نیز با این اختلال رابطه دارد. صدمه به قشر جلوی مغز نیز میتواند منجر به اختلال انفجاری متناوب شود.
خشونت قابل توجه باید به عنوان یک مشکل پزشکی درمان شود. تعدادی از داروها در جلوگیری از طغیان خشم و کاهش پرخاشگری موثرند. داروهای ضد افسردگی, مهارکنندههای بازجذب سروتونین,لیتیوم,و داروهای ضد سایکوز از این دسته داروها هستند. درمانهای شناختی رفتاری از قبیل صحبت درمانی نیز افکار منفی را در بیماران کاهش میدهد.
askdoctor