arzan

ارزن طبعی سرد و خشک دارد . به دلیل مواد معدنی موجود در این گیاه یک تصفیه کننده ی مناسب برای خون است. همچنین خوردن ارزن آرد کرده برای کسانی که از بالا بودن فشار خون رنج می برند پیشنهاد می شود. از دیگر خواص این گیاه تنظیم کننده بودن آن است. ارزن حرارت بدن را تنظیم می کند.

–    نرم كننده اخلاط ريه مي‎باشد.

–    درمان كننده اسهال صفراي است.

–    ضدبلغم مي‎باشد.

–    ضدافسردگي است.

–    ضد دل‎درد است.

– براي مرض قند كمي ارزن تف داده آردنموده صبح به صبح يك قاشق چايخوري ميل شود.

– ضدچربي خون است.

– ضدسرطان مي‎باشد.

– ادرارآور است.

– تب‎بر است (5 گرم در 200 سي‎سي ‎آب جوشانده صاف نموده ميل شود).

– براي كساني كه تصلب شرائين دارند خوب نيست.

– كساني كه نقرس دارند از خوردن آن خودداري كنند.

– كساني كه سنگ مثانه يا گرفتگي مثانه دارند از خوردن آن خودداري كنند.

– براي كساني كه مبتلا به سوزاك شده‎اند مي‎توانند از ارزن استفاده كنند بدين صورت كه ارزن را كمي حرارت داده سپس آسياب نموده يك قاشق چايخوري با يك ليوان عرق خارخسك ميل كنند.

– ارزن به خاطر وجود كولين ضدريزش مو مي‎باشد.

– چربي زيادي خون را مي‎كاهد.

– براي درمان خونريزي قاعدگي خانم‎ها با آرد ارزن حلوا پخته و ميل شود.

– براي التيام زخم‎ها يك قاشق مرباخوري ارزن را با يك ليوان آب جوشانده ميل شود.

– در مصرف ارزن بايد احتياط را در نظر گرفت چون داراي يك گلوكزيد سمي و آلكالوئيد روغني مي‎باشد البته بعضي از آلكالوئيدها سمي مي‎باشند.