ارزن طبعی سرد و خشک دارد . به دلیل مواد معدنی موجود در این گیاه یک تصفیه کننده ی مناسب برای خون است. همچنین خوردن ارزن آرد کرده برای کسانی که از بالا بودن فشار خون رنج می برند پیشنهاد می شود. از دیگر خواص این گیاه تنظیم کننده بودن آن است. ارزن حرارت بدن را تنظیم می کند.
– نرم كننده اخلاط ريه ميباشد.
– درمان كننده اسهال صفراي است.
– ضدبلغم ميباشد.
– ضدافسردگي است.
– ضد دلدرد است.
– براي مرض قند كمي ارزن تف داده آردنموده صبح به صبح يك قاشق چايخوري ميل شود.
– ضدچربي خون است.
– ضدسرطان ميباشد.
– ادرارآور است.
– تببر است (5 گرم در 200 سيسي آب جوشانده صاف نموده ميل شود).
– براي كساني كه تصلب شرائين دارند خوب نيست.
– كساني كه نقرس دارند از خوردن آن خودداري كنند.
– كساني كه سنگ مثانه يا گرفتگي مثانه دارند از خوردن آن خودداري كنند.
– براي كساني كه مبتلا به سوزاك شدهاند ميتوانند از ارزن استفاده كنند بدين صورت كه ارزن را كمي حرارت داده سپس آسياب نموده يك قاشق چايخوري با يك ليوان عرق خارخسك ميل كنند.
– ارزن به خاطر وجود كولين ضدريزش مو ميباشد.
– چربي زيادي خون را ميكاهد.
– براي درمان خونريزي قاعدگي خانمها با آرد ارزن حلوا پخته و ميل شود.
– براي التيام زخمها يك قاشق مرباخوري ارزن را با يك ليوان آب جوشانده ميل شود.
– در مصرف ارزن بايد احتياط را در نظر گرفت چون داراي يك گلوكزيد سمي و آلكالوئيد روغني ميباشد البته بعضي از آلكالوئيدها سمي ميباشند.