لوبیا به دو دسته قرمز و سفید تقسیم میشود که طبیعت لوبیای قرمز گرم و تر و طبع لوبیای سفید معتدل می باشد. خوردن خوراک لوبیا از سقط شدن جنین جلوگیری می کند و همچنین نطفه و رحم را تقویت میکند ، کسانی که قصد بارداری دارند خوردن لوبیا را فراموش نکنند زرا رحم را برای نگهداری جنین آماده میکند.
– لوبيا باعث ازدياد شير ميگردد.
– لوبيا از رقيق شدن خون جلوگيري ميكند و مقاومت بدن را در مقابل بيماريهاي عفوني بالا ميبرد.
– خوراك لوبيا باعث تقويت حافظه ميگردد.
– كساني كه كم خون هستند از خوراك لوبيا استفاده كنند.
– لوبيا را ميتوان به جاي گوشت استفاده كرد.
– براي دفع سنگ مثانه 200 گرم لوبيا سبز را در يك ليتر آب با كمي نمك پخته ميل شود 3 روز متوالي به عنوان صبحانه ناشتا ميل شود.
– كساني كه خام گياهخوار هستند هيچ وقت از جوانه خام لوبيا استفاده نكنند زيرا سمي است، زيرا در لوبياي خام ماده سمي اسيد سيانيدريك توليد ميشود كه در اثر طبخ اين ماده از بين ميرود.
– خوردن خوراك لوبيا باعث صاف شدن صدا ميشود.
– كساني كه زياد سفيدپوست هستند ميتوانند لعاب لوبيا را به پوست خود بمالند و آن گاه در معرض آفتاب قرار گيرند تا پوست برنزه شود.
– يك ضماد خوب براي سوختگي لوبيا را بپزيد سپس نرم كنيد به صورت ضماد روي سوختگي بگذاريد.
– شبها لوبيا كم بخوريد چون توليد نفخ ميكند و باعث خوابهاي پريشان ميشود.
– خوردن لوبيا به خاطر ماده اينوزيت آن باعث جلوگيري از ريزش مو ميشود.
– يك خوراك خوشمزه و مقوي با لوبيا: ابتدا شب قبل لوبيا را خيس كرده روز بعد پاچه گوسفند را با حرارت ملايم پخته كمي پياز داغ به آن اضافه نموده سپس لوبياها را داخل آب بپزيد از ادويههايي چون دارچين، زنجبيل، فلفل سياه، نمك و كمي ريشه جو استفاده كنيد. اين غذا براي كساني كه زانو درد هستند بسيار مفيد ميباشد و همچنين باعث ازدياد مني ميگردد.
– لوبيا داراي انسولين گياهي ميباشد.
– مادراني كه در دوران بارداري و دوران شيردهي در غذاي خود لوبيا را قرار ميدهند باعث بلندشدن قد كودك ميگردد.
– لوبيا ضد سوداست.
– كساني كه سكته مغزي كردهاند در غذاي خود لوبيا را قرار دهند.
– خوراك لوبيا فشارخون را پايين ميآورد.
– خوردن لوبيا از سرطان مخصوصاً سرطان سينه جلوگيري ميكند.
– كساني كه مبتلا به اگزما شدهاند لوبيا را در برنامه غذايي خود قرار دهند.
– كساني كه ديابت دارند نبايد لوبيا را شب قبل خيس كنند سپس پخته كنند به طور كلي هيچ يك از بقولات را قبلاً خيس نكنند.
– كساني كه افسرده هستند از خوراك لوبيا استفاده كنند.
– براي پايين آوردن قندخون ميتوان از غلاف لوبيا استفاده كرد بدين صورت كه غلاف سبز لوبيا را جوشانده و آب آن را نوشيده يا مانند سبزيها پخته و ميل كنند.
– خوراك لوبيا باعث كم شدن كلسترول خون ميگردد.
– كساني كه سرماخوردهاند ميتوانند يك وعده غذاي خود را به خوراك لوبيا اختصاص دهند.
– لوبياي سفيد براي افرادي كه كارهاي فكري دارند بسيار مفيد است.
– خوردن سوپ لوبيا درمانگر ورم اندامها يا خيز عمومي بدن ميباشد.
– براي پاك كردن خونروي خانمها بعد از زايمان و اخراج جنين مرده و اخراج جفت زنان زائيده بايد لوبيا را پخته و در آب آن لوبيا بنشيند و مقداري از آب لوبيا را شيرين نموده ميل كنند.
– لوبياي چشم بلبلي، يك نوع لوبيايي است كه فعلاً مصرفش در ايران بسيار كم شده است و چه خوب است كه از اين لوبيا كه حاوي پروتئين، چربي، قند، كلسيم، آهن، ويتامينهاي PP، B6 ، B1 ، A ميباشد استفاده گردد.
– يكي از روشهايي كه ميتوان معمول كرد براي استفادهاش اين است كه ابتدا لوبيا را پخته سپس برنج را به آن افزوده و ميل شود به عبارت ديگر مانند عدس پلو است كه به جاي عدس از اين لوبيا استفاده كنيد.
– خوردن جوشانده لوبيا براي دانههاي جلدي مؤثر است. 100 گرم در 200 سيسي آب پخته با كمي نمك پخته و ميل شود.
– كساني كه بيماري قند دارند سعي كنند از خوردن كنسرو لوبيا خودداري كنند.