سویا از دسته حبوباتی است که طبیعت گرم دارند برای افرادی که بیماری قند دارند مصرف سویا پیشنهاد میشود. اگر با مصرف میواد غذایی مسموم شده اید از سس سویا استفاده کنید زیرا خاصیت خنثی کردن سموم را دارد. خوردن جوانه سویا برای افرادی که در سن رشد هستند توصیه می شود.
روش بدست آوردن جوانه سويا كمي مشكل است بايد مواظب باشيم كه كپك نزند بهترين راه اين است كه دانههاي سويا را خيس نموده هر 12 ساعت آب آنها را عوض كنيد بعد از 24 ساعت داخل يك سبد بنفش رنگ ريخته و آن را در يك پلاستيك بنفش رنگ بگذاريد تا جوانه بزند رنگ بنفش براي زود جوانه زدن اثر ميگذارد.
– در چين از جوانه خشك شده سويا به عنوان ملين استفاده ميكنند.
– كساني كه گوشت نميخورند ميتوانند سويا را جانشين آن كنند.
– سويا داراي ويتامينهاي B1 ، C ، K و E ميباشد.
– كساني كه كلسترول خون آنها بالا است يا حتي بهطور ارثي داراي كلسترول بالاي خون ميباشند ميتواند در برنامه غذايي خود سويا را قرار دهند و به جاي گوشت و لبنيات از سويا استفاده كنند.
– كساني كه مبتلا به سنگ صفرا هستند و يا نميخواهند مبتلا شوند از رژيم غذايي سويا استفاده كنند.
– سويا از مبتلا شدن به سرطان معده جلوگيري ميكند.
– كساني كه از يبوست رنج ميبرند در برنامه غذايي خود سويا را قرار دهند.
– به خاطر وجود هورمون استروژن گياهي براي خانمهايي كه دچار كمبود استروژن ميباشند بسيار مؤثر است.
– خانمهايي كه سويا ميخورند و يا گياهخوار هستند خيلي كمتر به سرطان پستان دچار ميشوند.
– كساني كه لاغر هستند سويا را در برنامه غذايي خود قرار دهند.
– سويا قدرت جذب روده را براي جذب مواد پروتئيني افزايش ميدهد.
– اختلالات نيروي جنسي و بيميلي جنسي را از بين ميبرد.
– از آب مرواريد جلوگيري ميكند.
– جلوي رشد غدد را ميگيرد.
– افرادي كه واريس دارند از محصولات سويا استفاده كنند.
– كساني كه تپش قلب دارند سويا بخورند.
– خانمهايي كه يائسه شدهاند سويا را (حداقل هفتهاي دو مرتبه) در برنامه غذايي خود قرار دهند.
– مصرف زياد سويا باعث عدم جذب ويتامين A و B12 ميشود.
– كساني كه نقرس و اسيداوريك يا فشارخون آنها بالاست از سويا كمتر استفاده كنند.
– ليستين موجود در سويا باعث تقويت مغز ميشود.
– كساني كه دچار بيماري پيسوريازيس شدهاند سويا را در برنامه غذايي خود قرار دهند.
– سويا سرشار از آهن است كساني كه كمبود آهن دارند از اين لوبيا استفاده نمايند.
– يك روش خوب براي بدست آوردن شير سويا همانطور كه در شماره 4 راجع به تهيه جوانه سويا گفته شد ما ميتوانيم اين جوانه را هر 100 گرم با 150 گرم آب اضافه كرده با مخلوط كن خوب مخلوط كرده سپس صاف نموده به حال خود بگذاريم اين محلول صاف شده شير سوياست اگر كمي حرارت دهيم سپس مقداري ماست را به عنوان مايه به آن شير بزنيد يك ماست خوشمزه بدست ميآيد كه براي بيشتر خوشمزه كردن آن ميتوانيم مقداري كاكاتو مخلوط كنيم.
– لوبياي سويا جهت زخم گوشه لب و روي لب و به خاطر كمبود ويتامين B2 به وجود ميآيد مفيد است.
– لوبياي سويا به كودكاني كه رشد آنها متوقف شده است كمك ميكند كه به رشد خود ادامه دهند.
– لوبياي سويا از سوزش و خارش و قرمزي بيش از حد پوست جلوگيري ميكند.
– كساني كه عصبانيت دارند و يا كم خواب هستند لوبياي سويا را در برنامه غذايي خود قرار دهند.
– به خاطر وجود ويتامين D در سويا باعث جذب كلسيم ميگردد و همان طور كه ميدانيد اين باعث رشد استخوانها و دندانها ميگردد.
– وجود ويتامين E در لوبياي سويا باعث سلامتي نطفه مرد ميگردد.
– كساني كه شوره سر دارند از لوبياي سويا استفاده كنند.
– همانطور كه اطلاع داريد وجود ويتامين K در سويا باعث انعقاد خون ميگردد.