introverts_01
 شخصیت درونگرا چه روحیات و خصوصیاتی دارد و این افراد چگونه رفتارهایی دارند ابراز محبت آن ها چگونه است و تفاوت ان ها با دیگر اشخاص در چیست؟فرم شخصیتی اینگونه افراد چگونه است

یک روانشناس گفت: در افراد درون‌گرا، نهایت خودگرایی و دورن‌گرایی دیده می‌شود و آن‌ها احساسی نسبت به دیگران ندارند.

«همایون قسمتی» در گفت‌و‌گو با ایسنا، در رابطه با شخصیت انسان‌های درونگرا، اظهار کرد: در شخصیت‌های اسکیزوئید یا درون‌گرا، نهایت خودگرایی و درون‌گرایی دیده می‌شود و گروه مبتلایان به این فرم شخصیتی احساسی نسبت به دیگران ندارند.

وی افزود: این افراد علاقه‌ای به نزدیکی و ایجاد ارتباط با دیگران نشان نمی‌دهند و برای ابراز محبت و یا انتقاد دیگران هم اهمیتی قائل نیستند.

این روانشناس با اشاره به این‌که این جدایی از دنیای انسان‌ها را از اوایل دوره نوجوانی در رفتار افراد دورن‌گرا می‌توان مشاهده کرد، ادامه داد: دوستی، ارتباط عاطفی، ارتباط خانوادگی، ارتباط حرفه‌ای و اجتماعی در این افراد تحت‌تأثیر بی‌تفاوتی و درونگرایی است.

قسمتی تصریح کرد: اختلال اساسی در این بیماری شخصیتی، ناتوانی در ایجاد ارتباط چه از طریق ابراز محبت و اهمیت دادن به احساس‌ها و چه از طریق دریافت علاقه و محبت و توجه به دیگران است.

وی با اشاره به این‌که اکثر این افراد جز با تعداد انگشت‌شماری از نزدیکان، با دیگران روابط صمیمی ندارند، افزود: این افراد به کارهایی دست می‌زنند که در تنهایی قابل انجام باشد.

این روانشناس و استاد دانشگاه با اشاره به این‌که این افراد بندرت به اوج احساس می‌رسند، گفت: درست به عکس شخصیت(Border Line) که همیشه در اوج هستند این افراد همیشه در پائین‌ترین درجه احساسی قرار دارند.

قسمتی با اشاره به این‌که این افراد اصولاض علاقه‌ای به ایجاد ارتباط ندارند، خاطرنشان کرد: این نوع شخصیت بندرت در مراجعین به درمانگاه‌های اعصاب و روان یا جزو مراجعین به تراپیست‌ها دیده می‌شوند.

وی با اشاره به این‌که این نوع شخصیت بیشتر در مردان دیده می‌شود، تصریح کرد: بی‌علاقگی به ارتباط با دیگران و در نتیجه محدود بودن تعداد دوستان و آشنایان، محدود بودن درجه احساسات، دست زدن به کارهایی که ارتباط محدود با دیگران داشته باشد، از جمله ویژگی‌های شخصیتی این افراد است.

این روانشناس گفت: زنان مبتلا به این شخصیت اگر هم به‌علت نیاز اجتماعی به ازدواج با دیگری تن در دهند، اغلب توانایی ابراز عشق و علاقه به همسر را ندارند و در صورت به دنیا آوردن فرزند هم از ابراز شور و شوق مادرانه ناتوان هستند.

قسمتی ادامه داد: این افراد از فعالیت‌های محدودی لذت می‌برند به این معنی که انسان اسکیزوئید از مجموعه هفت‌گانه حیات به تعداد بسیار اندکی تعلق‌خاطر نشان می‌دهد و در واقع ابعاد زندگی آنها محدود است.

وی خاطرنشان کرد: این افراد به خلاف شخصیت پارانوئید(مشکوک بودن به دیگران)، تماس با واقعیت را از دست نمی‌دهند ولی تحت‌تأثیر واقعیت هم قرار نمی‌گیرند، به این معنا که نه از ستایش و تمجید دیگران به آنها شعف و شادمانی دست می‌دهد نه انتقاد و بدگویی دیگران آن‌ها را نگران و ناراحت می‌کند.

این روانشناس با اشاره به این‌که این علائم از آغاز نوجوانی در افراد دیده می‌شود، یادآور شد: گاه در این افراد حرکات و گفتارهای خاصی دیده می‌شود که بیشتر Robotic یا شبیه آدم ماشینی خوانده می‌شود.

منبع: ایسنا