با خوردن غذای حاوی این ویتامین و ورود آن به دهان همزمان یک عامل پروتئینی ترشح می شود که بهB12 متصل می شود و محافظت از آن را تا ابتدای روده بر عهده می گیرد. در تولید سلولهای بدن نقش دارد و نقش آن مانند اسید فولیک،شرکت در همانند سازی ژن های هسته سلول است . تکثیر سلولی در دستگاه گوارش، مغز استخوان و بافت عصب با کمکB12 صورت می گیرد .
– ويتامين B12 حلال در آب است.
– ويتامين B12 در پنير موجود است و براي توليد گلبولقرمز و رفع عفونت مورد نياز است.
– مصرف B12 از زود سفيدشدن مو جلوگيري ميكند.
– كساني كه كم خون هستند و ضعف قواي جسمي دارند و دوره نقاهت را ميگذرانند بايد از ويتامين B12 استفاده كنند.
– بايد گفت كه ويتامين B12 در گياهان پيدا نميشود و اين موضوع را كساني كه خام گياه خواري ميكنند در نظر داشته باشند و به طريقي كمبود ويتامين B12 را جبران كنند.
– ويتامين B12 تنها ويتاميني است كه داراي مواد معدني ضروري ميباشد.
– ويتامين B12 به تنهايي جذب نميشود لازم است كه همراه آن كلسيم هم مصرف شود.
– مقدار مورد نياز براي بزرگسالان 2 ميليگرم و دوران بارداري 6/2 ميليگرم ميباشد.
– مشكل ديگري كه وجود دارد علائم كمبود B12 دير مشخص ميشود ممكن است تا 5 سال پنهان بماند، دوستان خامخوار(گياهخوار) متوجه اين موضوع باشند.
– ويتامين B12 براي توليد و بازسازي سلولهاي قرمز ضروري ميباشد.
– كمبود ويتامين B12 باعث ناراحتي عصبي و كمخوني ميگردد.
– استفاده از مشروبات الكلي و شبزندهداري باعث از بين رفتن ويتامين B12 ميگردد. بطوركلي شبزندهداري باعث بالارفتن فشارخون ميگردد. بهترين زمان براي خواب 3 ساعت بعد از اذان مغرب تا اذان صبح است.
– ويتامين B12 اشتهاي كودكان را زياد ميكند و به رشد آنها كمك ميكند.
– ويتامين B12 در جذب پروتئين، چربي به كربوهيدارتها كمك ميكند.
– ويتامين B12 برطرف كننده خستگي و توليد انرژي را زياد ميكند.
– ويتامينB12 متعادل كننده حافظه، تمركز و تعادل ميباشد.
– الكل و داروهاي خوابآور و همچنين آب و نور آفتاب و استروژن و مواد اسيد و قليايي دشمن B12 هستند.
– افراد مسن به سختي اين ويتامين را جذب ميكنند و نياز به مكمل آن از طريق تزريق را دارند.
– ويتامين B12 در پنير، جگر، ماست، گوشت، تخممرغ و قلوه يافت ميشود.