گوگرد از ديرباز درمان بخش بيماري ها بوده است. اولين كسي كه شايد در تاريخ طب پرده از اين راز برداشت “ساموئلهانمان ” آلماني بود. گوگرد عنصري است كه در جدول تناوبي در زير گروه اكسيژن قرار گرفته است.اين عنصر شناخته شده در بسياري از مواد آلي و خصوصاً پروتئين ها نقش ساختماني دارد به گونه اي كه وجودش باعث افزايش استحكام پروتئين مي شود.
– طبع گوگرد گرم و خشك است.
– گوگرد رنگ پوست را بهتر ميكند و به موها شفافيت ميبخشد.
– براي سلامت مو، پوست و ناخنها از ضروريات است.
– در سوخت و ساز بدن با گروه ويتامينهاي B همكاري ميكند.
– به كبد در ترشح صفرا كمك ميكند.
– گوگرد قسمتي از بافت سازنده اسيد آمينهها ميباشد.
– گوگرد عنصر مهم تشكيل دهنده بافتهاي استخواني و پوست و مو ميباشد.
– كمبود گوگرد باعث ريزش مو، خرابي ناخنها، اگزما، كهير و جوش ميگردد.
– براي درمان ميگرن، روماتيسم، برونشيت و اختلال كبدي و ترميم سلولها مفيد است.
– گوگرد به متابوليسم مغز كمك ميكند.
– براي بيماري برص و پيسوريازيس با سركه به صورت ضماد بماليد.
– براي جوشهاي صورت زير نظر پزشك استفاده گردد.
– گوگرد را در آب گرم حل كرده اعضاي فلج و بيحس را با آن بشوييد.
– براي جبران كمبود گوگرد در بدن، صبح ناشتا يك استكان آب خيار، با كمي آب ليمو مخلوط كرده ميل شود يا اين كه پياز را همراه غذا بخوريد.
– يك نسخه ديگر براي بيماري برص: گوگرد زرد و گوگرد سفيد را به نسبت مساوي پودر نموده در روغن زيتون و سركه حل كنيد به موضع بماليد.
– با دود گوگرد ميتوان زنبورها را فراري داد.
– ضماد گوگرد باعث سفيدشدن مو ميشود.
– در اين مواد غذايي گوگرد وجود دارد: گوشت گوساله كم چرب، حبوبات خشك، ماهي، تخممرغ، كلم، سير، پياز، موسير، تربچه، جعفري، جوانه عدس و گندم، خربزه، تمشك، توتفرنگي، مويز، انگور، هويج، كرفس، ترب، سيبزميني، گوجهفرنگي، شاهي، ملاس سياه، خردل، كاكائو، برنج، اسفناج، خرما، بولاغ اوتي، شلغم، نخود، سويا، ميگو، ماهي ازون برون، قزلآلا، فندق و گردو.