گوشت های گاو و گوسفند ، ماکیان و ماهی که غنی از پروتئین هستند دارای فسفر زیادی می باشند. میزان متوسط فسفر در خون 3 تا 4 میلی گرم در 100 میلی لیتر است. ویتامینD به جذب فسفر همانند کلسیم کمک می کند. سالمندان و بانوان یائسه متوجه باشید که شما نیاز بیشتری به فسفر دارید تا مبتلا به پوکی استخوان نشوید.
– فسفر مقوي اعصاب است.
– كمبود فسفر باعث پوكي استخوان و راشيتيسم ميشود.
– كمبود فسفر ترس، بيخوابي و تشنج را افزايش ميدهد.
– كساني كه كار فكري بيش از حد دارند، بايد غذاهاي فسفردار بيشتر استفاده كنند.
– براي عملكرد فسفر، ويتامين D و كلسيم لازم است البته مقدار كلسيم بايد دو برابر فسفر باشد.
– فسفر، دردهاي حاصله از آرتروز را تخفيف ميدهد.
– به تقويت لثهها كمك ميكند.
– تنظيم كننده عملكرد قلب است.
– براي عملكرد كليهها، فسفر يكي از ضروريات است.
– كمبود فسفر باعث پيوره و چرك دندان ميگردد.
– استفاده بيش از حد آهن، آلومينيم و منيزيم باعث كم شدن فسفر ميگردد.
– يكي از عملكردهاي ديگر فسفر، ذخيره انرژي در بدن است كه در هنگام نياز سلولها در اختيار آنها قرار ميدهد.
– فسفر، در ساختمان اسيدنوكلئيك (RNA , DNA) شركت ميكند همين اسيد نوكلئيكها هستند كه اعمال حياتي سلول را زيرنظر داشته در مرحله تقسيم و تكثير سلولها و انتقال توارث دخالت مينمايند.
– فسفر، روند بهبودي شكستگي استخوان را سريع ميكند و نميگذارد كلسيم از طريق زخم به هدر رود.
– در اين موادغذايي فسفر موجود ميباشد: شير، پنير، تخممرغ، گوشت، ماهي، جوانه گندم، تخمه آفتابگردان، سويا، زردآلو، جعفري، جو، گوجهفرنگي، جگر، عدس، مويز، انگور، كيوي، خربزه، تمشك، توتفرنگي، يونجه، كلم، هويج، قارچ، ذرت، سيبزميني، كاكائو، بادام، بادام زميني، گردو، مغزگاو، جگر گوساله، ميگو، زردچوبه، مارچوبه، نارگيل، كرفس، تربچه، ليمو، كاهو، فندق، شلغم، باقلا، لوبيا سبز، نخود، برنج سبوسدار، پسته، مخمر آبجو، گوشت اردك، شير بز، ميخك، فلفل سبز، تخم كدو، فلفل سياه و روغن ماهي ساردين.
– هنگامي كه غذاي گوشتي حاوي استخوان ميپزيد، يك قاشق سركه سيب در آن بريزيد تا كاملاً كلسيم استخوان را گرفته و داخل آب گوشت شود.