بالاتر از یک چهارم از مردمان ایالات متحده آمریکا به بیماری دیابت مبتلا هستند برای درمان این بیماری از انسولین استفاده میکنندبیشتر از یک چهارم از 30 میلیون نفر مبتلا به دیابت در ایالات متحده برای حفظ مقدار قند خون خود در محدوده هدف، به تزریق روزانه ی انسولین وابسته هستند. محققان در حال ارزیابی شیوه هایی برای کنترل یا حتی معالجه بسیاری از این بیماران از طریق بالا رفتن تولید سلول های بتا هستند. درحال حاضر، پژوهشگران مرکز دیابت جاسلین یک پروتئین کلیدی تولید شده در کبد را شناسایی کرده اند که به رشد این سلول ها شتاب می بخشد.
دکترKulkarniمحقق ارشد سلولهای جزایر و بیولوژی احیا در مرکز دیابت جاسلین و استاد پزشکی در دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد می گوید: ساخت سلول های بتای کاربردی تر برای درمان تمام انواع دیابت مهم است، اگر استفاده از پروتئینی که به طور معمول در خون انسان در گردش است به عنوان عوامل رشد سلول های بتا موفقیت آمیز باشد، حرکت به سمت آزمایشات بالینی با سرعت بیشتری نسبت به برخی گزینه های درمانی بالقوه پیشرفت خواهد کرد زیرا عدم اطمینان از تاثیر یک ترکیب و یا یک مولکول خارجی بر بافت های بدن، نیاز به مدت زمان بیشتری برای تحقیق دارد.
گزارش این تحقیق در مجله ی Cell Metabolismمنتشر گردید. دانشمندان در این گزارش اعلام کردند پروتئینی به نامserpinB1 می تواند سبب افزایش قابل توجه رشد سلول های بتا در انسان، موش و زبرافیش(گورخرماهی) شود.
محققان نشان دادند در موش هایی که با روش مهندسی ژنتیک قادر به تولید این پروتئین نبودند، توانایی رشد سلول های بتا کاهش یافت.علاوه براین، دانشمندان دریافتند مقدارserpinB1 در خون افراد مبتلا به مقاومت به انسولین(وضعیتی که افراد را مستعد ابتلا به دیابت می کند)، بالاتر است. استفاده ازserpinB1در افراد مقاوم به انسولین ممکن است به پیشگیری از ابتلا به دیابت از طریق جبران و تولید سلول های بتای بیشتر، که در خوشه های سلولی پانکراس یا “سلولهای جزایر” واقع شده اند، کمک کند.
دکتر Kulkarni ، پرفسورOuaamariو همکارانشان کار خود را با موش های اصلاح شده ژنتیکی با ایجاد مقاومت به انسولین در کبد این حیوانات آغاز کردند. آنها در مطالعه قبلی با این مدل از موشها، دریافتند که تولید سلول های بتا از طریق یک پروتئین کبدی ترشح شده به خون در این حیوانات افزایش می یابد.
در مطالعه حاضر، دانشمندان جاسلین با همکاری پرفسور Qian، از آزمایشگاه ملی Pacific Northwestبه تجزیه و تحلیل پروتئین موجود در پلاسمای خون این موشها و در مایع اطراف سلول های کبدی در محیط کشت پرداختند.در هر دو آنالیز، محققان مقادیر بالایی از serpinB1 را مشاهده کردند، همچنین بیان ژنserpinB1 در سلول های کبدی بسیار افزایش یافته بود.
در مرحله بعد، این گروه با پرفسور Remold-O’Donnell، از بیمارستان کودکان بوستون، که به مدت طولانی بر روی serpinsتحقیق کردهو گروهش یک نسخه مصنوعی از این پروتئین را ساخته بودند،همکاری نمود. هنگامی که محققان سلولهای جزایر انسان یا موش را با این پروتئین ها انکوبه کردند، متوجه افزایش تکثیر سلولهای بتا شدند
منبع: http://diabetestma.org