استفاده از ظروف یکبار مصرف چه تاثیراتی روی کیفیت غذاها می تواند بگذارد و موجب چه تغییراتی در مواد غذایی می شود آیا می دانستید این نوع ظروف برای غذاهای سرد تهیه شده اند و می توانند برای غذاهای گرم نامناسب باشند
تغییرات ایجاد شده در شکل زندگی مدرن و الگوهای غذایی، جوامع را به سمت استفاده هرچه بیشتر از ظروف یکبار مصرف سوق داده است. شاید کمتر کسی به این نکته توجه کند که ظروف یک بار مصرف برای استفاده از مواد غذایی سرد پیشبینی شدهاند، اما درواقع چنین است.
استاد گروه سمشناسی و داروشناسی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران و رئیس انجمن سمشناسی و مسمومیتها با بیان اینکه یکی از نکات مهمی که در سمشناسی و مسمومیتها با آن مواجه هستیم، آزاد شدن باقی مانده از ظروف به داخل مواد غذایی است، گفت: «توجه به این نکته ضروری است که استفاده از لیوانهای شفاف برای نوشیدنیهای سرد طراحی شدهاند، اما معمولاً در آن چای و شیرکاکائوی داغ مصرف میشود که این طرز استفاده یک صدمه است.»
دکتر امید سبزواری ضمن یادآوری اینکه ظروف پلیمری بلافاصله بعد از استفاده، تغییر شکل میدهند، تصریح کرد: «البته این به معنای آن نیست که تنها ظروفی که تغییر شکل میدهند، مضر هستند. مواد نامرغوب این ظروف حاوی مونومرهایی است که وقتی با یک ماده داغ مواجه میشوند، به تدریج به داخل ماتریکس غذایی آزاد شده و این میتواند آسیبهای مختلفی ایجاد کند. بنابراین ظروف سلولزی گیاهی از ظروف مناسب برای اینکار است.»
وی با قبول اینکه استفاده از این ظروف نیازمند صرف هزینه بالاتری است، خاطرنشان کرد: «اما زمانی که با سلامت فرد مقایسه میشود، هزینه آن هیچ است. درواقع عملکرد استفاده از این ظروف مثل ورزش است. هرچه در پیشگیری سرمایه گذاری کنیم، از هزینههای بعدی کم کردهایم.»