مراقبت از ایمپلنت دندان – قبل و بعد عمل

ایمپلنت یا کاشت دندان، روش بسیار خوب و امید دهنده ای است برای کسانی که یک یا چندین دندان خود را از دست داده اند. ایمپلنت دندان را می توان بازیابی دندان از دست رفته دانست که تا آخر عمر با شما خواهد بود. با دکتر سلام همراه باشید تا به بررسی ایمپلنت و کاشت دندان بپردازیم.

عمل سندبلاست در ساخت ایمپلنت دندان چیست؟

در عمل سندبلاست فلز آلمینیوم اکسید به کار گرفته می شود، سندبلاست سطح جانبی ایمپلنت دندان را تا ۴۰۰ برابر بیشتر می کند. پس از این مرحله به اسیدشویی تیتانیوم پرداخته می شود. بعد از اتمام مرحله اسیدشویی، ایمپلنت دندانی را تمیز می شویند، آن را بسته بندی می کنند و ایملنت را برای استریل کردن به وسیله اشعه گاما اماده می کنند.

سپس ایمپلنت حاضر شده را به محل مورد نظر می برند. در این مرحله تقریبا ساخت ایمپلنت دندان رو به اتمام است. حال به کلیه ایمپلنت ها سریال خاصی داده می شود و برای بازار فروش آماده سازی می شوند.

روش قدیمی برای سند بلاست کردن ایمپلنت

SLA یک روش قدیمی برای سند بلاست کردن ایمپلنت است که امروزه هم همین روش انجام میشود حرف S برای sand blast حرف L برای large grit به معنای دانه های درشت سند بلاست و حرف A برای واژه acid wash بکار رفته است بطور مختصر یعنی اینکه پس از تراشیده شدن ایمپلنت در ماشین CNC باید سند بلاست شود و سپس با اسید شستشو شود تا موادی که روی ایمپلنت مانده شسته شوند.

RBM این واژه بر گرفته از resorbable blast media به معنای اینکه عمل سند بلاست در محیطی گرم و تحت فشار انجام میشود که که این امر باعث شدت کار می شود و همین طور بقایای کمتری از ماده سند بلاست بر روی ایمپلنت بجا میماند.

 مینی ایمپلنت یا مینی اسکرو یا دستگاه‌ انکوریج موقت چیست؟

آیا ایمپلنت درد دارد؟

قرار دادن ایمپلنت در علم دندان‌ پزشکی جراحی محسوب می‌شود که باید در محیطی استریل انجام شود. در مقایسه با سایر جراحی‌ های محیط دهان، میزان درد و ناراحتی این جراحی بسیار کمتر است و با رعایت دستورات دندان‌ پزشک اغلب بدون ناراحتی تمام می‌شود.


کاشت دندان یا ایمپلنت چیست؟


 انواع ایمپلنت چیست؟ کدام نوع ایمپلنت بهتر است؟

بهترین حالت قرار دادن ایمپلنت چه زمانی است؟

بهترین حالت قرار دادن ایمپلنت قرار دادن ایمپلنت بلافاصله پس از کشیدن دندان است. دندان‌های غیرقابل‌نگهداری باید کشیده شوند و معمولا ۲ تا ۳ ماه صبر می‌کنند تا در ناحیه بدون دندان استخوان‌سازی انجام گیرد. با این حال در برخی شرایط و به صلاح دید دندان‌ پزشک در صورتی که ریشه دندان دچار عفونت فعال نباشد، امکان قرار دادن همزمان ایمپلنت همراه کشیدن دندان وجود دارد. مزیت عمده این روش این است که برای دو عمل ، به یک مرحله بی‌حسی و جراحی نیاز است و نیازی به تعویق افتادن درمان ایمپلنت نیست.

البته با شرایط زیر

* دندان از دست رفته، عفونی نباشد

* مقدار زیادی استخوان در اثر عفونت از دست نرفته باشد

* با تحلیل لثه روبرو نباشیم

* نیازی به جراحی پیوند لثه نباشد

مراقبت از ایمپلنت دندان – قبل و بعد عمل

ایمپلنت به استخوان فک آسیب نمی‌زند

ایمپلنت‌ها از جنس تیتانیوم هستند که در محیط بدن کاملا خنثی است و در شرایط طبیعی نه‌تنها هیچ واکنش مضری برای بدن انسان ایجاد نمی‌کند بلکه با تغییرات سطحی ایجاد شده روی آنها، به شدت تمایل دارند جذب استخوان فک شوند. همچنین انجام این کار مانع ادامه تحلیل استخوان فک می‌شود. قرار دادن ایمپلنت‌ها مگر در شرایط بسیار نادر باعث هیچ واکنشی در استخوان نمی‌شود.


پیوند استخوان ایمپلنت دندان چگونه انجام می شود؟


کاشت دندان یا ایمپلنت چیست؟

عوارض ایمپلنت دندان

عوارض ایمپلنت دندان بسیار کم است و از جمله آن ها می توان به واکنش های حساسیتی در ابتدای درمان، جراحی نامناسب و شکست درمان اشاره کرد. معضلات کاشت ایمپلنت دندان مانند مشکلات ناشی از ترزیق های دندانپزشکی، درد، اسیب رسیدن به اعصاب دندان، شکستگی، کوفتگی استخوان و بلعیدن قطعات ایمپلنت است که درصد اتفاق افتادن آن ها بسیار کم است.


عوارض ایمپلنت دندان چیست؟


کاشت دندان یا ایمپلنت چیست؟

طول عمر ایمپلنت دندان

طول عمر ایمپلنت دندان یکی دیگر از سئوالاتی است که امروزه برای بسیاری از بیماران مطرح می گردد. امروزه در طراحی و ساخت ایمپلنت از تکنولوژی‌های نوین ‌استفاده می گردد که این امر به همراه انجام صحیح و دقیق روش های جراحی ایمپلنت دندانی منجر می گردد که عمر ایمپلنت در فک بسیار افزایش یافته و می توان در شرایط ایده‌آل برای ایمپلنت‌ عمر نا محدود را متصور گردید. به طور کلی، عمر ایمپلنت بستگی به عوامل مختلفی دارد که از آن جمله می توان به تکنولوژی ساخت، جنس و مشخصات مکانیکی ایمپلنت و همچنین رعایت بهداشت دهان و دندان بیمار اشاره نمود.


ایمپلنت دندان و مراقبت قبل و بعد از آن


عوارض ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت به همراه ارتودنسی

گاهی دندانپزشک شما، در حین معاینه برای انجام ارتودنسی تشخیص می دهد که ایمپلنت دندان همزمان، صورت گیرد. اینکه ایمپلنت دندان اول انجام شود یا ارتودنسی دندان، به تشخیص دندانپزشک و با توجه به شرایط بیمار خواهد بود. این درمان برای افرادی است که نه تنها دندان های نامرتبی دارند، بلکه چند دندان خود را نیز از دست داده اند.


ارتودنسی و ایمپلنت دندان


کاربرد مینی ایمپلنت 

مينی ايمپلنت ها گروهي از ايمپلنت ها هستند كه سايزآنها كمتر از سه ميلي متر و معمولاً بين 2 تا 3 ميلي متر است. سايزهاي كوچك ميني ايمپلنت ها، اين امكان را به وجود مي آورد تا بدون بازكردن بافت نرم، فقط از روي لثه سوراخي ايجاد شده و ميني ايمپلنت ها داخل استخوان قرار گيرد. پس از اين مرحله، ميني ايمپلنت به راحتي قابل استفاده بوده و نيازي به صبر كردن طولانی براي جوش خوردن نيست.


مینی ایمپلنت یا مینی اسکرو چیست؟


چه کسانی نباید سراغ ایمپلنت بروند؟

بیماران مبتلا به دیابت کنترل‌نشده

بیماران تحت‌ رادیوتراپی به‌خصوص در ناحیه فک و صورت

بیمارانی که طولانی‌ مدت تحت‌ درمان بیس‌ فسفونات بوده اند

* البته تجویز کردن یا نکردن این عمل به تشخیص دندان‌ پزشک بستگی دارد.

قبل از تصمیم به انجام ایمپلنت سعی کنید در مورد اینکه کدام نوع ایمپلنت بهتر است، مطالعه دقیقی داشته باشید.

هرگونه کپی برداری با نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم مجاز است