5680e3f926c0d

مشکلات تنفسی ناشی از عفونت های ویروسی را باچه رو شهایی باید درمان کرد و توصیه های مهم سازمان غذا و داروی آمریکا در این زمینه را بخوانید و در این فصل که شایع ترین عفونتهای ویروسی سلامت افراد مختلف را تهدید می کند در پیش بگیرید

 عفونت‌های ویروسی می‌تواند در هر زمانی اتفاق بیافتد اما احتمال شیوع آن‌ها در طول زمستان که افراد زمان بیشتری را در تماس نزدیک با دیگران در داخل خانه می‌گذرانند، بیشتر است.

 به نقل از سازمان غذا و داروی آمریکا، اگرچه ویروس‌های تنفسی در عرض چند روز از بین می‌روند اما بعضی از آن‌ها می‌تواند عوارض خطرناکی به خصوص برای سیگاری‌ها به همراه داشته باشد. نشانه‌های این عوارض عبارتند از:

سرفه‌ای که خوابیدن را مختل می‌کند، داشتن تب مداوم و بالا، درد قفسه سینه و تنگی نفس.

بر خلاف سرماخوردگی، آنفلوآنزا بطور ناگهانی بروز می‌کند و بیشتر از چند روز هم طول می‌کشد. به گزارش مرکز کنترل و پیشگیری بیماری امریکا، سالانه بیش از 200000 نفر در ایالات متحده به خاطر عوارض آنفلوآنزابستری می‌شوند و هزاران نفر نیز به خاطر این بیماری جان خود را از دست می‌دهند.

اگرچه سرماخوردگی و آنفلوآنزا علائم مشابهی دارند اما آنفلوآنزا می‌تواند به علائم جدی‌تری منجر شود ازجمله: تب، سردرد، لرز، سرفه خشک، بدن درد و خستگی. آنفولانزا همچنین در کودکان با علائمی مانند تهوع و استفراغ همراه است.

ویروس آنفلوآنزا از طریق قطرات سرفه، عطسه و صحبت کردن منتقل می‌شود و همچنین می‌تواند سطوح را نیز آلوده کند.

بهترین راه برای پیشگیری از آنفلوآنزا واکسینه شدن هر ساله است. ویروس آنفلوآنزا مدام در حال تغییر است بنابراین واکسن‌ها نیز هر سال باید به روز شوند. واکسن آنفلوآنزا هم به صورت تزریقی و هم قطره بینی در دسترس است. بهتر است واکسن آنفلوآنزا قبل از شروع فصل سرمازده شود اما دیرتر زدن این واکسن نیز به‌هرحال می‌تواند از مبتلا شدن به بیماری پیشگیری کند.

همه از 6 ماه سن به بالا، به‌جز موارد استثنا، باید در مقابل آنفلوآنزا واکسینه شوند. واکسیناسیون به خصوص برای کسانی که در خطر ابتلا بیشتری قرار دارند ازجمله سالمندان، زنان باردار، کودکان زیر 5 سال، افرادی که بیماری مزمن دارند و افرادی که از کودکان و سالمندان مراقبت می‌کنند، واجب است.

برای سرماخوردگی واکسنی وجود ندارد اما اقدامات جلوگیری از گسترش ویروس شامل موارد زیر است:

•    مدام دست خود را با آب و صابون بشوئید. در مواردی که لازم است از ضدعفونی‌کننده الکل دار استفاده کنید.
•    از نزدیک شدن به افراد بیمار خودداری کنید.
•    غذاهای سالم بخورید.
•    به اندازه کافی بخوابید.
•    منظم و مداوم ورزش کنید.
•    استرس را کنترل و کم کنید.

اگر بیمار شدید توصیه می‌شود که برای تسکین گلودرد، آب نمک قرقره کنید و برای رفع خشکی هوا از یک بخور سرد استفاده کنید. در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید و هنگام عطسه و سرفه با دستمال جلوی دهان خود را بگیرید. همچنین از نوشیدن کافئین خودداری کنید زیرا آب بدن را جذب می‌کند.