چگونه می توانیم نه گفتن را تمرین کنیم و با چه روش هایی این ویژگی را در خود بپرورانیم جرات نه گفتن چگونه پدید می آید چه عواملی می تواند مانع نه گفتن ما شود و توصیه های روانشناسان در این زمینه چیست
جاوید ثمودی در مورد نه گفتن به خواستههای غیرمنطقی دیگران عنوان کرد: متاسفانه بسیاری از افراد جامعه مهارت لازم برای نه گفتن در قبال خواستههای غیرمنطقی دیگران را ندارند و از این رو همواره خود را در معرض دردسر قرار میدهند.
این روانشناس متخصص افزود: نه گفتن یک مهارت است و میتواند از بسیاری از آسیبهای اجتماعی جلوگیری کند.
وی خاطرنشان کرد: اولین راهکار برای اینکه بتوان از خواستههای غیرمنطقی دیگران در امان باشیم این است که با منطق کامل و بیان مناسب علت عدم مسئولیتپذیری در مقابل این خواسته را تشریح کنیم.
ثمودی اظهار کرد: شاید فردی که تقاضای غیرمنطقی از ما دارد خود از غیرمنطقی بودن این خواسته مطلع نباشد از این رو با این روش میتوان به طرف مقابل علاوه بر استدلال در جهت انجام ندادن آن خواسته او را نیز در مورد عواقب این خواسته غیرمنطقی آگاه کرد.
این روانشناس اجتماعی عنوان کرد: جوانان به دلیل نداشتن تجربیات مناسب و فقدان مهارت نه گفتن در قبال دیگران بیش از سایر مردم در معرض خطر و آسیب هستند از این رو باید به فرزندان خود روشهای مناسب برای استدلال را بیاموزیم و از همه مهمتر آنها را با خواستههای غیرمنطقی آشنا کنیم.
وی گفت: برای مهارت نه گفتن باید با سیاست و درایت وارد شد در این مواقع اگر زیرکی و هوشیاری به خرج ندهیم ممکن است تابع خواستههای غیرمنطقی شویم در این راستا لازمه درایت و هوشمندی نیز تجربه و آگاهی است.
ثمودی اظهار کرد: میتوان به جای خواستههای غیرمنطقی دیگران، به آنها راهکار و یا خواستهای منطقی را پیشنهاد کرد.
وی افزود: تعلل یکی از آفات مهم در مهارت نه گفتن است همواره برای نه گفتن باید صریح رفتار کنیم و سکوت نکنیم چراکه طرف مقابل میتواند این سکوت را به منزله پذیرش خواسته غیرمنطقی خود تلقی کند.
این متخصص روانشناسی یادآور شد: برخی تصور میکنند نه گفتن نشانه ترس و بیم است در حالی که این مهارت اگر همراه با استدلال و منطق و درایت باشد و به منزله فرار از مسئولیت تلقی نشود نشانه شجاعت است.
ثمودی در پایان گفت: همواره با قاطعیت و اعتماد به نفس کامل به خواستههای دیگران نه بگوئیم برای رسیدن به این مرحله باید به تقویت روحیه و اعتماد به نفس خود بپردازیم و خود و استدلال منطقیمان را دست کم نگیریم.
(ایسنا)