256

آش ترخینه دوغ با چه روش هایی تهیه می شود این آش مخصوص مردم اراک است و بسیار پرطرفدار که در این فصل سفره اراکی ها را رنگین می کند دستور تهیه آن را با هم می خوانیم

اگر تابه‌حال آش ترخینه دوغ اراکی نخورده‌اید یعنی با یکی از بهترین طعم‌ها و آش‌های اصیل ایرانی آشنا نشده‌اید.

ترخینه دوغ، آشی اصیل و سنتی است که مردم استان مرکزی به‌خصوص اراکی‌ها روی آن خیلی تعصب دارند. آشی که می‌توانید در یک عصر جمعه آن را درست کنید و برای مهمان‌هایتان سرو کنید.

مواد لازم برای 4  نفر

  •  1 پیمانه نخود و لوبیای پخته
  • 2 پیمانه  سبزی آش (تره گشنیز اسفناج چغندر)
  • 4 تا 5 عدد  ترخینه
  • 1 عدد  پیاز متوسط
  • به میزان لازم زردچوبه و نمک
  • 2 تا 3 ق س روغن‌زیتون
  • به میزان لازم  نعنا داغ

طرز تهیه:

1. سبزی خرد شده را با کمی آب بگذارید بپزد. وقتی سبزی نیم‌پز شد، ترخینه‌ها را که از قبل خیس کرده‌اید، اضافه کنید.

2. یک قاشق روغن‌زیتون را هم روی ترخینه‌ها بریزید.

3. حالا نخود و لوبیای پخته را اضافه کنید و بعد از ریختن نمک بگذارید روی حرارت کم بپزد.

4. در پایان پیاز را نگینی خرد کنید و آن را با زردچوبه و نعنا تفت دهید، سپس روی آش بریزید.

نکته

برای درست کردن ترخینه دوغ ترش، بلغور گندم و کمی سبزی خشک مثل نعنا و پونه را با هم مخلوط کنید و بگذارید بپزد. وقتی خوب پخت، با دست آنها را به‌اندازه دلخواه دربیاورید و بگذارید خشک شود.

مجله آشپزی مثبت – عاطفه حدودی: